Νταρουσάφακα – Ολυμπιακός 79-75

Νταρουσάφακα – Ολυμπιακός 79-75

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε αγνώριστος στην Τουρκία απέναντι στην ουραγό Νταρουσάφακα, βρέθηκε να χάνει ακόμη και με 19 πόντους διαφορά, για να γνωρίσει σκληρή ήττα με 79-75 στο φινάλε του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκας. Μόνο o Στρέλνιεκς διασώθηκε (15π.), ο οποίος πάλευε μόνος του για μια ανατροπή που τελικά δεν ήρθε...

Για άλλη μία φορά απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν είχε τίποτα να χάσει, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε… άνοστος και δεν κατάφερε να αποδράσει το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν να είναι πίσω στο σκορ ακόμα και με 19 πόντους από την Νταρουσάφακα, κατάφεραν να γυρίσουν το ματς, όμως ηττήθηκαν από την τελευταία της βαθμολογίας με 79-75, κλείνοντας με τον χειρότερο τρόπο το 2018 στην Ευρωλίγκα.

Θυμηθείτε το play by play της αναμέτρησης

Τίποτα δεν πήγε καλά στον Ολυμπιακό. Τα μεγάλα ατού του Μπλατ έπλευσαν σε ρηχά νερά (Σπανούλης 7 πόντοι, Πρίντεζης 10 με 3/9 σουτ και χαμένη βολή στο τέλος, Μιλουτίνοφ στους 6 πόντους), την ώρα που σε ένα ακόμα ματς που περίμενε πολλά από τον Γκος, τον είδε να είναι εκτός κλίματος.

Την ίδια ώρα, η Νταρουσάφακα είχε έναν απολαυστικό Τόνι Ντάγκλας με 19 πόντους, 9 ασίστ, 5 κλεψίματα και 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης!

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς με ξεσπάσματα στο τέλος (15 πόντοι) και ο Παπανικολάου με την άμυνά του και το πείσμα του προσπάθησαν να γυρίσουν το ματς, όμως ο Ολυμπιακός πρόσφερε απλόχερα στους Τούρκους την δεύτερή του νίκη στη διοργάνωση.

ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά στο ματς, ο Παπανικολάου πέτυχε το 0-2, με το ματς να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα μετά το πρώτο δίλεπτο. Ο Βεζένκοφ πέρασε στο παιχνίδι αντί του αρνητικού Τίμα, μετά από επιθετικό του ριμπάουντ έκανε το 2-4, όμως οι Τούρκοι με τον Ντάγκλας ως πρωταγωνιστή πέρασαν με 8-6 έπειτα από ντράιβ του στα απλωμένα χέρια του Μιλουτίνοφ. Ο Έρικ παρά τα δύο φάουλ του πέτυχε το 10-6, για να μειώσει στον πόντο ο Παπανικολάου με τρίποντο από την κορυφή.

Η Νταρού δεν σταμάτησε, ο Ντάγκλας ήταν άλυτο πρόβλημα και γρήγορα η διαφορά πήγε στους 5 (14-9) με φλόουτερ του Αμερικανού γκαρντ. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν απογοητευτικοί στην επίθεση, χωρίς καθαρό μυαλό και έτσι η τούρκικη ομάδα πέρασε με 16-9 με τον Έβανς και 18-9 με τον Σαβάς.

Το κάκιστο πρώτο δεκάλεπτο του Ολυμπιακού επισφραγίστηκε από το δίποντο του Πέινερς για το 20-9, με την καταστροφική περίοδο να καταλήγει στο 24-12 έπειτα από δίποντο του Εβανς.

ΕΝΑ… ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο Πέινερς συνέχισε να «πληγώνει» τους Ερυθρόλευκους, το 26-12 θύμισε… Περιστέρι, με το 1/10 τρίποντα να είναι απαγορευτικό για την ομάδα του Πειραιά. Και όσο δεν σκόραρε ο Ολυμπιακός, τόσο επιθετική ήταν η Νταρουσάφακα. Απαράδεκτη νοοτροπία στο τρανζίσιον για τους φιλοξενούμενους, καλές συνεργασίες για τους Τούρκους και η διαφορά εκτοξεύχθηκε στους 17 πόντους μετά από κάρφωμα του Πέινερς (31-14). Οι Ερυθρόλευκοι παρουσίασαν κάποια σημάδια αντίδρασης. Μείωσαν σε 31-17, έπαιξαν άμυνα και ο Λεντέι με δίποντα έριξε τη διαφορά στους 12 (31-19).

Ο Παπανικολάου από τις βολές (και νωρίτερα με ντράιβ) έκανε το 34-22 και ο Μιλουτίνοφ με γκολ φάουλ μετά από ώρα κατέβασε την απόσταση στο 34-25. Ο Ντάγκλας και πάλι έδρασε, πέτυχε ένα καλάθι, έδωσε μία ασίστ στον Έβανς και πάλι οι Τούρκοι ξέφυγαν με 13 (38-25).

Ένα… φάντασμα του Ολυμπιακού περιφερόταν στην «Volkswagen Arena», η διαφορά πήγε στους 15, με τον Πρίντεζη και το Λεντέι απλά να την ρίχνουν στο 42-31 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ 19 ΣΤΟΥΣ 7

Το δεύτερο τρίποντο των Πειραιωτών δια χειρός Γκος έκανε το 42-34, την ώρα που η άμυνα του Ντάγκλας είχε αναγκάσει τον Σπανούλη σε κακό παιχνίδι. Αυτό δεν ήταν όμως Ολυμπιακός. Από το τρίποντο του Γκος, η Νταρουσάφακα έτρεξε ένα εντυπωσιακό 11-2 για το 53-36, το οποίοι διέκοψε προσωρινά ο Παπανικολάου με νέο τρίποντο. Ο Ντίμπλερ έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα (τρίποντο), ο Ντάγκλας πήρε το πορτοφόλι του Στρέλνιεκς και το ματς ξέφυγε στους 19 πόντους στα μέσα της τρίτης περιόδου.

Ο Λετονός σκόραρε για το 58-42, πέτυχε ένα ακόμα από τα 6,75μ και το παιχνίδι έπεσε στο 58-45, ενώ δύο καλές άμυνες έδωσαν πνοή στους Ερυθρόλευκους που έψαχναν τον εαυτό τους. Ο Γκος ξύπνησε για λίγο πετυχαίνοντας 4 σερί πόντους για το 60-49 και από τις βολές ο Στρέλνιεκς έκανε το 60-51 με 1 λεπτό για το δεκάλεπτο.

Οι Ερυθρόλευκοι έβγαλαν δύο επιθέσεις, ο Στρέλνιεκς με τον Σπανούλη έβαλαν 2/3 βολές (υπήρξε και τεχνική βολή ενδιάμεσα) με το 60-53 να είναι το σκορ της τρίτης περιόδου.

ΕΔΕΙΞΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΗΤΤΗθΗΚΕ

Σπανούλης και Πέινερς έκαναν το 62-55, αλλά οι Ερυθρόλευκοι παρότι πίεσαν μέχρι και τους 5, ήπιαν «θάλασσα» στην επίθεση, ξέχασαν τι σημαίνει αμυντικό τρανζίσιον και η Νταρού έκανε το 66-55.

Ένα τρίποντο του Τουπάν μείωσε στους 8, ο Πρίντεζης πετυχε το 68-60 όμως παρέμεινε ακόμα σκιά του εαυτού του. Το τρίποντο και φάουλ του Πέινερς έμοιαζε να είναι η… μαχαιριά για τον Ολυμπιακό στην Τουρκία. Το ντράιβ του Τουπάν έφερε το 72-62 και ο Στρέλνιεκς πέτυχε ένα ακόμα τρίποντο για το -7 (72-65) της ομάδας του Μπλατ απέναντι στην παλιά του.

Οι Πειραιώτες παρότι είχαν 5 αγωνιστικά λεπτά για να γυρίσουν το ματς ήταν εκνευριστικά βιαστικοί στις επιλογές τους. Η Νταρουσάφακα φερόταν λες και δεν πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει, ο Ολυμπιακός το… οσφρίστηκε αυτό και με 4-0 σερί μείωσε σε 72-69 με 3 λεπτά για το τέλος. Η άμυνα βγήκε, ο Γκος τα έκανε… μαντάρα στην επίθεση (όπως και ο Λεντέι αργότερα) και η κατοχή ξανά στους Τούρκους με τον Ντάγκλας να σκοράρει για το 74-69.

Ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε και το 76-69 στα απλωμένα χέρια του ΛεΝτέι με ένα λεπτό για το τέλος. Ο Πρίντεζης σκόραρε με φόλοου για το -5, η Νταρού είχε φάουλ να δώσει, τα χρησιμοποίησε ως πρέπει για δύο φάσεις, όμως ο Στρέλνιεκς σε ένα δύσκολο τρίποντο, ευστόχησε για το 76-74.

Ο Λετονός έκανε φάουλ στον Ντάγκλας, αυτός έβαλε την μία από τις δύο βολές του και με 77-74 στο φωτεινό πίνακα ο Ολυμπιακός είχε 14 δευτερόλεπτα για μία επίθεση και ένα τρίποντο. Αυτό δεν έγινε, ο Πρίντεζης πήρε το φάουλ,έχασε τη δεύτερη προσπάθειά του και ουσιαστικά έριξε στα… σκουπίδια τις ελπίδες του Ολυμπιακού για την ολική επαναφορά.

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 42-31, 60-53, 79-75

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ