Μπαρτσελόνα – Εφές 80-65

Μπαρτσελόνα – Εφές 80-65

Παίζοντας εκπληκτικά στο β’ μέρος η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 80-65 την Εφές Αναντολού στη Βαρκελώνη.

Η Μπαρτσελόνα πήρε βαθιά ανάσα στην προσπάθειά της να προκριθεί στα πλέι όφ κερδίζοντας με 80-65 την Εφές Αναντολού στη Βαρκελώνη.

Οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο με τους Καταλανούς στο β’ μέρος να είναι «καταιγιστικοί» και να κάνουν… πάρτι στο «Παλάου Μπλαουγκάνα» παίρνοντας μια πολύ σημαντική νίκη, την 8η στην διοργάνωση.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας… μονόλογος της Εφές η οποία με τους Μότουμ και Μίσιτς να είναι εντυπωσιακοί, αλλά και με πολύ καλά οργανωμένη άμυνα στην περιφέρεια οι Τούρκοι έβαλαν το παιχνίδι στο δικό τους ρυθμό.

Προηγήθηκαν λοιπόν με 30-42 στο 15’ και είχαν τον έλεγχο από τη στιγμή που οι Καταλανοί δεν είχαν λύσεις στο σκοράρισμα, δεν μπορούσαν να οργανώσουν σωστά το παιχνίδι τους, έκαναν λάθη και έχαναν τα ριμπάουντ.

Η Εφές πήγε στα αποδυτήρια με σκορ 39-50 για την ανάπαυλα του ημιχρόνου έχοντας 11/18 δίπ και 9/16 τρίπ.

Στη συνέχεια όμως η Μπαρτσελόνα αντέδρασε. Ο Ερτέλ βρήκε τα πατήματά του, ο Σίνγκλετον… ξύπνησε και ο Οριόλα άρχισε να κερδίζει τις «μάχες» μέσα στις ρακέτες.

Η πίεση στη μπάλα έγινε ασφυκτική και η Εφές έκανε επιθέσεις με άθλιες προϋποθέσεις λειτουργώντας υπό το καθεστώς πανικού.

Μάλιστα σκόραρε μόλις 7 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ για τους Καταλανούς 20-7! (59-57).

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Η διαφορά άρχισε να ανεβαίνει με γεωμετρική πρόοδο, όσο οι Τούρκοι βρίσκονταν σε σύγχυση και εμφάνιζαν σημάδια διάλυσης.

Ο Σεραφέν κέρδιζε κατά κράτος τις «μάχες» στις ρακέτες και ο Ερτέλ με τον Πάνγκος οργάνωναν υποδειγματικά, η διαφορά έφτασε στους 13 πόντους (74-61 στο 37’ με τη «Μπάρτσα» να παίρνει τη νίκη με το τελικό 80-65 μέσα σε αποθέωση.

Από τη Μπαρτσελόνα που ήταν καταιγιστική στο δεύτερο μέρος οι Οριόλα (14π.), Σίνγκλετον (13π. 2/5διπ, 2/4τριπ.) και Σεραφέν (13π. 6/7διπ, 8ρ.) ήταν οι κορυφαίοι, ενώ από την Εφές που διαλύθηκε στο β’ μέρος στάθηκαν όρθιοι οι Μότουμ (13π.) και Μίσιτς (11π.)

Τα δεκάλεπτα: 23-29, 39-50, 59-57, 80-65

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ