Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 96-84

Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 96-84

Με την αύρα και την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Ρικ Πιτίνο ο Παναθηναϊκός πήρε μεγαλειώδη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ με 96-84 στο ΟΑΚΑ και έδειξε ότι είναι ακόμη ζωντανός! Σπουδαίοι Καλάθης, Παπαπέτρου, Λάσμε.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ ωσάν βγαλμένος από τις προπονητικές πιένες της σπουδαίας καριέρας νέου προπονητή του και παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ επικράτησε 96-84 και ισοπέδωσε τη σπουδαία ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δείχνοντας ότι έχει σφυγμό και ότι η Ευρωλίγκα θα πρέπει να τον υπολήπτεται και να τον… φοβάται!

Ο Ρικ Πιτίνο εμφάνισε μία ομάδα κατ’ εικόνα και ομοίωσή του και άλλαξε τον… αέρα του Παναθηναϊκού. Αλλά άλλαξε και παίκτες. Εμφανίζοντας «μαχητές» όπως ο τρομερός Καλάθης, ο αναγεννημένος Λάσμε και ο… άρτι αφιχθείς Παπαπέτρου, που σήκωσαν το βάρος, βγήκαν μπροστά και προσέφεραν στους Πράσινους και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο αυτό που ήθελαν να δουν: Επιθετικότητα, προσδοκία και αισιοδοξία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

Με τη νίκη τους αυτή έφτασαν τις 7 στην Ευρωλίγκα και ελπίζουν πως βελτιώνοντας την εικόνα τους ακόμα περισσότερο, θα καλύψουν ακόμα περισσότερο το χαμένο έδαφος.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Ιτούδη δεν μπόρεσε να βρει λύσεις απέναντι στην σκληρή άμυνα του Παναθηναϊκού και γνώρισε την 4η ήττα της στη διοργάνωση.

Η ΤΣΣΚΑ με τον Χάκετ πάνω στον Καλάθη και τον Ντε Κολό να δίνει λύσεις στην επίθεση προηγήθηκε με 17-24 στο 9’ καθώς ο Παναθηναϊκός… ψαχνόταν.

Δεν είχε σαφές πλάνο στην επίθεση, είχε αργές αντιδράσεις στην άμυνά του και ακολουθούσε τους Ρώσους που είχαν επιβάλει το παιχνίδι τους.

Ο Πιτίνο άλλαζε συνεχώς σχήματα προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το μέγεθος των τον όγκο των αντιπάλων του. Η διαφορά έμεινε στους 7 πόντους (19-26) και η άμυνα των γηπεδούχων άρχισε να γίνεται πιο σκληρή και πιο… έξυπνη.

Με μια ματς απ ζώνη στα τελευταία δευτερόλεπτα των επιθέσεων της ΤΣΣΚΑ που κατέληγε σε «παγίδες» στη μπάλα ο Παναθηναϊκός έκανε δύσκολη τη ζωή των Ρώσων και άρχισε να «χτίζει» αυτοπεποίθηση στην επίθεσή του.

Ετσι βρήκε ρυθμό, δεν έκανε αλόγιστα τρίποντα και προσπαθούσε μέσα από την καλή κυκλοφορία με ή χωρίς τη μπάλα να φτάσει σε θέση βολής. Η διαφορά έφτασε και στους 11 πόντους (53-42 στο 19’) με τον Παναθηναϊκό να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο δεκάλεπτο, το οποίο τελείωσε με 55-44. Ο Παναθηναϊκός είχε 6/11 τριπ και 14/21 διπ, ενώ η ΤΣΣΚΑ 5/9 τριπ και10/22 διπ.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι πράσινοι προσπάθησαν με την ίδια ένταση στην άμυνά τους να κρατήσουν τη διαφορά και να μην αφήσουν την ΤΣΣΚΑ να επιστρέψει στο ματς. Την ίδια στιγμή βέβαια άρχισαν να «φορτώνονται» με φάουλ και ο Πιτίνο να μην έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις. Κυρίως όμως δεν είχε την ίδια ένταση η άμυνά του.

Παρόλα αυτά η ΤΣΣΚΑ μείωσε στους πέντε πόντους (63-58 στο 27’), αλλά ο Παναθηναϊκός με τον Καλάθη να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και τον Μήτογλου να σκοράρει για τρεις ανέβασε τη διαφορά στους 11 (71-60 στο 29’) για να κλείσει το δεκάλεπτο με 72-62 έχοντας τον Παππά με 4 φάουλ και τους Αντετοκούνμπο, Γκιστ, Λάσμε και Τόμας με 3.

Οι Ρώσοι όμως εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές λύσεις στον πάγκο τους, αλλά και τον οίστρο του Κλάιμπερν, ο οποίος άρχισε να σκοράρει, όπως επίσης και την πολύ καλή άμυνα του Χάκετ πάνω στον Καλάθη.  Ετσι μείωσαν σε 72-70 στο 32’ και το παιχνίδι έγινε και πάλι σούπερ ντέρμπι.

Οι γηπεδούχοι με επιμέρους σκορ 13-2 προηγήθηκαν με 85-72 στο 36’ με τον Καλάθη να είναι καταπληκτικός, πασάροντας, σκοράροντας, παίζοντας άμυνα. οι Μήτογλου και Λάσμε ήταν επίσης ουσιαστικοί προσφέροντας λύσεις. Την ίδια στιγμή η ΤΣΣΚΑ ήταν άστοχη, νευρική και δεν μπορούσε να βρει λύσεις έχοντας μάλιστα τον Ροντρίγκεθ στον πάγκο. Η διαφορά έφτασε στους 17 πόντους (94-77) με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη με το τελικό 96-84.

Από τον Παναθηναϊκό οι Παπαπέτρου (17π, 9ρ), ΛΚαλάθης (14π, 10ας), Λάσμε (13π. 9ρ) και Μήτογλου (9π., 7ρ) ήταν οι καλύτεροι, ενώ για την ΤΣΣΚΑ οι Κλάϊμπερν (24π., 10ρ), Ντε Κολό (17π.) και Χίγκινς (12π.) προσπάθησαν.

Τα δεκάλεπτα: 19-26, 55-44, 72-62, 96-84.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ