Βουγιούκας : «Στόχος του Παναθηναϊκού είναι πάντα το Final Four»

Βουγιούκας : «Στόχος του Παναθηναϊκού είναι πάντα το Final Four»

Ο Ίαν Βουγιούκας μίλησε στο to10.gr και έθεσε ψηλά τον πήχη για τη φετινή σεζόν του Παναθηναϊκού, ενώ επισήμανε πως αν και δεν αγωνίζεται πολύ είναι ευχαριστημένος με τον ρόλο του στην ομάδα.

Τη συμμετοχή στο Final Four του Βελιγραδίου έθεσε ως βασικό στόχο της σεζόν ο Ιαν Βουγιούκας, όμως όπως τόνισε είναι ακόμα νωρίς για να γίνονται προβλέψεις. Παράλληλα, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του τη φετινή σεζόν, επισημαίνοντας πως είναι ευχαριστημένος με τον ρόλο του.

Επίσης, ο Έλληνας σέντερ εξήρε τους Τζέιμς Γκιστ και Νικ Καλάθη για την εμφάνιση τους κόντρα στη Μάλαγα, αλλά και τόνισε πως ο Παναθηναϊκός έβαλε μεγάλα σουτ στο τελευταίο δεκάλεπτο, τα οποία του χάρισαν τη νίκη.

Τέλος, ο Βουγιούκας στάθηκε στη βοήθεια και στην αυτοπεποίθηση που δίνει το ΟΑΚΑ στους πράσινους και επισήμανε πως αυτός και οι συμπαίκτες του πρέπει να κρατήσουν το αήττητο στην έδρα τους μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο to10.gr ο σέντερ του Παναθηναϊκού:

Ποιo ήταν το κλειδί της νίκης κόντρα στη Μάλαγα; «Ο Γκιστ ήταν πάρα πολύ καλός, έπαιξε πολλά λεπτά και ήταν παντού στο γήπεδο. Επίσης ο Καλάθης στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλός. Γενικά, βάλαμε μεγάλα σουτ στην τέταρτη περίοδο. Ο Παππάς έδωσε μεγάλη ώθηση, όπως και ο κόσμος. Ήταν ένα ματς που μπορεί να μην ήταν όμορφο στο μάτι, αλλά πήραμε το θετικό αποτέλεσμα κι αυτό έχει σημασία»

Ο χρόνος σου τη φετινή σεζόν είναι πολύ περιορισμένος, το έχεις αποδεχτεί πλέον; «Πιστεύω είναι καλύτερα να παίζεις 10 λεπτά σε μια ομάδα που προσπαθεί να πάει στο Final Four, παρά 25 σε μια ομάδα που απλώς παίζει στην Ευρωλίγκα για την συμμετοχή».

Άρα, στόχος του Παναθηναϊκού είναι ξεκάθαρα το Final Four«Αυτό ισχύει κάθε χρόνο και πριν κάνουμε το 7-3, ο Παναθηναϊκός έχει πάντα στόχο το να πηγαίνει στο Final Four».

Πιστεύεις ότι αυτή τη φορά θα σπάσει η γκίνια, θα επιστρέψετε; «Είναι πολύ νωρίς για να το πούμε αυτό, αλλά μακάρι να επιστρέψουμε».

Ήσουν μέλος του τελευταίου ρόστερ του Παναθηναϊκού που πήγε στο Final Four, πιστεύεις ο ερχομός σου φέτος θα είναι το γούρι της επιστροφής; «Μακάρι να είμαι το γούρι. Έχουμε βέβαια ακόμα 20 ματς, αλλά σε γενικές γραμμές στα πρώτα 10 ματς είμαστε ευχαριστημένοι, οπότε συνεχίζουμε δυναμικά και παίρνουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός έβγαλε το δύσκολο πρόγραμμα (Ρεάλ, Τσσκα, Μπαρτσελόνα, Φενέρ, Ολυμπιακό) και με πιο δύσκολα εκτός έδρας ματς τώρα σε Βαλένθια και Ζαλγκίρις, θεωρείς ότι μπορείτε να κλείσετε τον πρώτο γύρο με νίκες; «Θα είναι δύσκολο, γιατί κάθε ομάδα στην Ευρωλίγκα είναι πολύ δυνατή στην έδρα της, εννοείται ότι θα το επιδιώξουμε, πιστεύω σε κάποια ματς είναι θέμα μέρας και είναι στο χέρι μας να μπούμε αποφασισμένοι και δυνατά μες το ματς και να είμαστε και λίγο τυχεροί βέβαια».

Θεωρείς ότι το ΟΑΚΑ, ακόμα και στην κακή μέρα του Παναθηναϊκού, είναι κομβικό κομμάτι για νίκες όπως αυτή με τη Μάλαγα; «Σίγουρα το ΟΑΚΑ είναι ένα γήπεδο που υπάρχει μια τρομερή ατμόσφαιρα από τον κόσμο και μας δίνει αυτοπεποίθηση. Το πιο σημαντικό είναι να κρατήσουμε την έδρα μας χωρίς ήττα όσο μπορούμε και αυτό θα επιδιώξουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ