Πλάθα : «Μπορούν να βρεθούν στο Final Four Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός»

Πλάθα : «Μπορούν να βρεθούν στο Final Four Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός»

Ο προπονητής της Μάλαγα, Χούαν Πλάθα, μίλησε αποκλειστικά στο to10.gr και τόνισε πως τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός μπορούν να βρεθούν στο Final Four του Βελιγραδίου.

Ο Χουάν Πλάθα χαρακτήρισε τόσο τον Παναθηναϊκό όσο και τον Ολυμπιακό ομάδες ικανές να βρεθούν στο Final Four και τόνισε πως δίκαια βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία, όμως επισήμανε πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να γίνονται προβλέψεις. Παράλληλα, ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε περήφανος που η Μάλαγα άντεξε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα κόντρα στον Παναθηναϊκό, για τον οποίο είπε πως βρίσκεται σε μια εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση.

Επίσης, o 53χρονος προπονητής έκανε λόγο για κάποια παράξενα σφυρίγματα των διαιτητών που χάλασαν το μυαλό της ομάδας του, με τον ίδιο να τονίζει ότι πρέπει να βελτιωθούν σε αυτόν τον τομέα και να μάθουν να συγκεντρώνονται στη συνέχεια των αγώνων. Τέλος, ο προπονητής της Μάλαγα επισήμανε πως η ομάδα του πρέπει να μείνει πιστή στο πλάνο παιχνιδιού της, παρά το κακό ξεκίνημα στη σεζόν, φέρνοντας ως παράδειγμα την άσχημη αρχή της περσινής σεζόν, η οποία έκλεισε με την κατάκτηση του Eurocup από την ομάδα της Ανδαλουσίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χουάν Πλάθα στο to10.gr:

Τι πετάτε και τι κρατάτε από το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό; «Πρέπει να είμαστε περήφανοι γιατί ήμασταν μαχητικοί για 33 λεπτά. Πρέπει να γίνουμε πιο έμπειροι στις αρνητικές καταστάσεις, όταν υπάρχουν παράξενα σφυρίγματα των διαιτητών, περίεργα φάουλ, αντιαθλητικά, τεχνικές ποινές. Πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί και να συγκεντρωνόμαστε στη συνέχεια του αγώνα και να μην εξαφανιζόμαστε. Παρόλα αυτά είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, πιστεύω είμαστε σε καλό δρόμο για να βελτιωθούμε στο μέλλον και μαθαίνουμε παιχνίδι το παιχνίδι».

Η Μάλαγα έχει τέσσερις ήττες απανωτές, τι θα πείτε στους παίκτες σας για να αλλάξει το σκηνικό;
«Πρέπει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε στον τρόπο παιχνιδιού μας για να είμαστε ανταγωνιστικοί, ακόμα και με τους περιορισμούς μας. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί με όλους στην Ευρωλίγκα, αλλά και στην Ισπανία, καθώς είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα. Πρέπει να γίνουμε σκληροί και να χτίσουμε τη σωστή νοοτροπία. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, κατακτήσαμε το Eurocup πέρυσι, όπου όπως και φέτος στο ξεκίνημα της χρονιάς δεν παίζαμε καλά. Δεν πρέπει όμως να αλλάξουμε το στυλ μας, επειδή απλά χάσαμε μερικά παιχνίδια. Όταν παίζεις 70 παιχνίδια μέσα στη σεζόν έχεις μεγάλες πιθανότητες να έχεις σερί και υπέρ σου αλλά και κατά.

Αν εξαιρέσουμε τα παιχνίδια κόντρα σε Ρεάλ και Βαλένθια, όπου σκεφτόμασταν περισσότερο τον επόμενο αγώνα, στα υπόλοιπα ήμασταν ανταγωνιστικοί παρά τους τραυματισμούς. Ο Σερμαντίνι και ο Γουαζίνσκι δεν αγωνίστηκαν και ο Σουάρεθ αποβλήθηκε στην τέταρτη περίοδο, αλλά είμαστε μια ομάδα και εγώ είμαι ένας προπονητής που δεν κάνουμε παράπονα ποτέ, απλά προσπαθώ να χτυπήσω το καμπανάκι στην ομάδα μου αυτή τη στιγμή».

Που πιστεύετε ότι θα φτάσουν ο σημερινός σας αντίπαλος, Παναθηναϊκός και η έτερη ελληνική ομάδα, ο Ολυμπιακός στο τέλος της χρονιάς; «Και οι δύο κάνουν μια εξαιρετική σεζόν, υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες να είναι και οι δύο ελληνικές ομάδες στο Final Four, δεν είναι κάτι απίθανο να συμβεί. Αυτή τη στιγμή, όμως, είμαστε μόλις στα μέσα της διοργάνωσης, που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετικά συμπεράσματα όσο περνάνε τα παιχνίδια, αλλά τώρα ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αξίζουν να βρίσκονται εκεί που είναι και τους εύχομαι τα καλύτερα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ