Η μάχη των πάγκων

Η μάχη των πάγκων

Ο Ρικ Πιτίνο ήρθε για να τα αλλάξει όλα και βρίσκει μπροστά του τον Ντέιβιντ Μπλατ, σε μία μονομαχία επιπέδου ΝΒΑ!

Ο ένας, μύθος του αμερικανικού μπάσκετ. Μέλος του Hall of Fame του αθλήματος. Ενας από τους δασκάλους του παγκόσμιου μπάσκετ. Ενας από εκείνους που καθόρισαν το πώς παίζεται σήμερα το παιχνίδι. Δύο φορές πρωταθλητής στο Κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Επτά βραβεία κορυφαίου προπονητή της χρονιάς σε όλα τα επίπεδα που εργάστηκε. Δύο φορές πρώτος προπονητής στο ΝΒΑ. Ενας από τους «σοφούς» του σπορ, ανατρεπτικός, ξεχωριστός, ιδιότροπος, αλλά και σεβαστός ανά τον πλανήτη, παρά τα σκάνδαλα που στιγμάτισαν αρκετές φορές την καριέρα του. Κανένα σκάνδαλο, ωστόσο, δεν μπορεί να μειώσει τη λάμψη του Ρικ Πιτίνο. Του νέου προπονητή του Παναθηναϊκού, που ήρθε στην Ελλάδα για να αλλάξει την εικόνα των Πράσινων. Να τους επαναφέρει στον δρόμο των νικών και των επιτυχιών. Στον δρόμο προς την κορυφή, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο άλλος, ένα από τα «ιερά τέρατα» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αν και Αμερικανός. Μια πορεία γεμάτη ανηφόρα και επιτυχίες. Σκαλί, σκαλί. Κάτοχος 7 εθνικών πρωταθλημάτων σε δύο χώρες. Κάτοχος μίας Ευρωλίγκας. Κάτοχος ενός Ευρωμπάσκετ. Πρωταθλητής Ανατολικής Περιφέρειας στο ΝΒΑ και δευτεραθλητής με τους Καβαλίερς του «βασιλιά» ΛεΜπρον Τζέιμς. Επτά φορές προπονητής της χρονιάς σε Ευρωλίγκα, Ισραήλ, Ρωσία και Ιταλία. Δύο φορές προπονητής του μήνα στο ΝΒΑ. Κάτοχος του Eurocup, της Αδριατικής Λίγκας, του EuroChallenge, χάλκινο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μία κορυφαία προσωπικότητα του παγκοσμίου μπάσκετ. Και νυν προπονητής του Ολυμπιακού. Ο λόγος, βεβαίως, για τον Ντέιβιντ Μπλατ. Έναν τεχνικό καθοδηγητή που επέλεξε την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα, παρά το πλήθος προτάσεων που έλαβε. Έναν προπονητή που ήδη αφήνει το στίγμα του στους Ερυθρόλευκους, αλλάζοντας άρδην την εικόνα τους και καθιστώντας τους ως μία από τις πιο σημαντικές ομάδες της Ευρωλίγκας.

Ρικ Πιτίνο και Ντέβιντ Μπλατ. Ντέβιντ Μπλατ και Ρικ Πιτίνο. Δύο ονόματα χιλιάδες ιστορίες ακραίας μπασκετικής ευφυίας. Η συγκυρία μοναδική. Αυτοί οι δύο τόσο σπουδαίοι και ξεχωριστοί προπονητές αλλάζουν την ατμόσφαιρα του ελληνικού μπάσκετ. Και σε λίγες ώρες ετοιμάζονται για την πρώτη μεγάλη μεταξύ τους μονομαχία. Μία αμερικανική μονομαχία, σε ευρωπαϊκό, ελληνικό έδαφος. Δύο κορυφαίοι στο παρκέ του ΣΕΦ, σε ένα παιχνίδι «ζωής ή θανάτου» για τον Παναθηναϊκό και επιβεβαίωσης ανωτερότητας για τον Ολυμπιακό.

Μια αναμέτρηση γιγάντων, πάγκου και μπάσκετ. Ένα ματς στο οποίο θα έχει στραμμένη την προσοχή της όλη η Ευρώπη και το ΝΒΑ. Ένα ασυνήθιστο επικοινωνιακό «δώρο» για τη χώρα μας και το μπάσκετ της. Μια αναμέτρηση που κρύβει όλες τις δεδομένες ιδιαιτερότητες που έχει ένα ντέρμπι αιωνίων, αλλά με δύο κορυφαίους στρατηγούς στους δύο πάγκους. Με ξένους διαιτητές και με συνθήκες… Ευρώπης. Αν δεν είναι αυτό το απόλυτο fun to watch παιχνίδι της φετινής Ευρωλίγκας, ποιο είναι; Ισως η κορυφαία μονομαχία μίσους στην Ευρώπη, με αύρα ΝΒΑ. Ανεκτίμητο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ