Φενέρμπαχτσε – Μπασκόνια 96-87

Φενέρμπαχτσε – Μπασκόνια 96-87

Η Φενέρμπαχτσε ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, διαχειρίστηκε καλά την αντίδραση της Μπασκόνια στο τέλος και κέρδισε με 96-87, παραμένοντας στην κορυφή της Euroleague.

Ποδαρικό με το δεξί για τη Φενέρμπχατσε. Ακριβώς από εκεί που το άφησε, το έπιασε κιόλας η ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η οποία με εξαίρεση ένα διάστημα στο δεύτερο μέρος του αγώνα με την Μπασκόνια, δεν αντιμετώπισε δυσκολίες και επιβλήθηκε των Βάσκων με 96-87.

Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για τη 12η διαδοχική νίκη των Τούρκων, που παράλληλα κράτησαν τη φετινή συγκομιδή τους στο 15-1. Στην αφετηρία οι Μέλι και Γκριν έδωσαν λύσεις στην Φενέρ, βλέποντας το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 27-25 και την ισπανική ομάδα να καταβάλει αξιοθαύμαστη προσπάθεια για να παραμείνει στο παιχνίδι.

Εντούτοις,  χάρη σε προσπάθειες του Ντουβερίογλου (33-30, 13′) και τη σαφώς ανεβασμένη άμυνά της, η Φενέρ αύξησε τη διαφορά στους οκτώ πόντους (43-35) στο 17′. Το τρίτο δεκάλεπτο συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, φτάνοντας μέχρι και σε διαφορά 21 πόντων (69-48, 26′).

Αυτό ήταν και το σημείο που η Μπασκόνια έβγαλε αντίδραση, έστω κι αν γνώριζε πως προκειμένου να καλύψει μια τέτοια απόσταση έψαχνε ένα θαύμα. Κι όμως, το θαύμα έφτασε κοντά στο να γίνει πραγματικότητα! Ο Βόιτμαν ήταν ο πρώτος που βγήκε μπροστά, η διαφορά έφτασε στο 75-65 στο τέλος της τρίτης περιόδου και στην τέταρτη τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δυσοίωνα για τους γηπεδούχους.

Οι Βιλντόζα και Χίλιαρντ «συνόδευσαν» τον Βόιτμαν, παρέα μείωσαν σε 78-76 (!), όμως στη συνέχεια οι Τούρκοι πήραν… χαμπάρι τι πήγαινε να συμβεί και έθεσαν «στοπ» στις ορέξεις των φιλοξενούμενων. Ο Βέσελι ανασηκώθηκε και η διαφορά αυξήθηκε ξανά υπέρ της Φενέρ, ουσιαστικά επιτρέποντάς της να εξασφαλίσει τη νίκη με 96-87 και να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας της Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 27-25, 48-41, 75-65, 96-87

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ