Με τα «φρένα σπασμένα» και κόντρα στους Βάσκους

Με τα «φρένα σπασμένα» και κόντρα στους Βάσκους

Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει νίκη «χρυσάφι» στο ματς με την Μπασκόνια στο ΣΕΦ και πάει με τα… χίλια στην μάχη με τους Βάσκους. Τι έδειξαν οι ερυθρόλευκοι στις μεγάλες νίκες με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και η «επιστροφή» του Τίμα

Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει την Τρίτη (08/01) την Μπασκόνια στο ΣΕΦ για την 17η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και οι ερυθρόλευκοι θέλουν φυσικά να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και τα νικηφόρα αποτελέσματα. Ήταν πολύ μεγάλη υπόθεση για τους πειραιώτες ότι κέρδισαν την περασμένη Παρασκευή τον Παναθηναϊκό αλλά θα είναι πολύ σημαντικό να πάρουν τη νίκη και απέναντι στους Βάσκους.

Η ομάδα του Πειραιά είναι αυτή την στιγμή στο 10-6 και αν καταφέρει να πάρει τη νίκη στον αγώνα με την Μπασκόνια θα φτάσει τις 11 νίκες, ασκώντας ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην Εφές. Θυμίζουμε ότι η τουρκική ομάδα (που έχει το ίδιο ρεκόρ με τους πειραιώτες) θα παίξει εκτός έδρας με την Ζαλγκίρις και θα έχει φυσικά δύσκολη αποστολή. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό για τους ερυθρόλευκους να πάρουν τη νίκη απέναντι στην Μπασκόνια.

Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν στα δύο τελευταία τους παιχνίδια (με Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα και ΑΕΚ στο πρωτάθλημα) ότι είναι σε καλή κατάσταση και το κυριότερο έπαιξαν με βάση τα «θέλω» του προπονητή τους. Ο Μπλατ είχε πολλούς λόγους να αισθάνεται ικανοποιημένος από την εικόνα που είχε η ομάδα του στα δύο τελευταία ματς και το ζητούμενο φυσικά για τον Ολυμπιακό είναι να συνεχίσει σε αυτό τον ρυθμό και εναντίον της Μπασκόνια.

Οι Βάσκοι θα παραταχθούν απέναντι στους ερυθρόλευκους έχοντας μια πολύ μεγάλη απουσία, καθώς δεν θα αγωνιστεί ο Σενγκέλια. Κι όταν λέμε Σενγκέλια καταλαβαίνουμε τι θα λείψει από την Μπασκόνια. Ο Ολυμπιακός πρέπει λοιπόν να εκμεταλλευτεί την απουσία του Γεωργιανού και είναι δεδομένο πως οι πειραιώτες θα επιμείνουν στην «συνταγή» με παιχνίδι σε Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Αμφότεροι είναι σε σούπερ κατάσταση και είναι λογικό οι ερυθρόλευκοι να συνεχίσουν το «τάισμα» των ψηλών τους.

Επίσης ένα στοιχείο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφορά τον Γιάνις Τίμα. Έχει γίνει μεγάλη κουβέντα το τελευταίο διάστημα για τον Λετονό και την προσφορά του αλλά ο Τίμα επέστρεψε από τον τραυματισμό του, στο ματς με την ΑΕΚ, δείχνοντας ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους πειραιώτες.

Ο Μπλατ ποντάρει πολλά στον Τίμα και δεν έκανε τυχαία την επιλογή του Λετονού το περασμένο καλοκαίρι. Το θέμα είναι να δείξει μια σταθερότητα και ο διεθνής φόργουορντ και μια «γεμάτη» εμφάνιση απέναντι στην πρώην ομάδα του θα είναι ιδανικό «σενάριο» για τον Λετονό και τον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι με την Μπασκόνια είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα του Πειραιά, καθώς ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης και θα είναι μεγάλη υπόθεση για τους πειραιώτες να πάνε στην ισπανική πρωτεύουσα έχοντας ρεκόρ 11-6.

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει αυτή την φορά να την «πατήσει» όπως στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Νταρουσάφακα. Οι ερυθρόλευκοι καλούνται να δείξουν τον απαιτούμενο βαθμό συγκέντρωσης κι αυτό ίσως να είναι και το μεγάλο «στοίχημα» του Μπλατ, η σωστή δηλαδή προετοιμασία των παικτών του σε ότι αφορά τη νοοτροπία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ