Τύφλα να έχει ο… Κλέι Τόμπσον!

Τύφλα να έχει ο… Κλέι Τόμπσον!

Απίστευτα πράγματα από τον Κώστα Παπανικολάου που εκτέλεσε την Μπασκόνια από τα 6.75 μέτρα, με σουτάρες από κάθε σημείο του γηπέδου τις οποίες θα ζήλευαν και οι… Κλέι Τόμπσον και Στεφ Κάρι.

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα από τους Βάσκους στο ΣΕΦ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ εύστοχοι για 25 περίπου λεπτά και είχαν τον Πουαριέ (17π/12 ριμπ) να κάνει πλάκα στη ρακέτα και τους Χουέρτας και Βιλντόσα να πετυχαίνουν σουτ μαχαιριές.

Ο Ολυμπιακός είχε τον Σπανούλη παροπλισμένο, τον Στρέλνιεκς… φάντασμα και τον Μιλουτίνοφ στα πιτς, εμπύρετο. ΛεΝτέι, Πρίντεζης και Γκος τα έδωσαν όλα, αλλά και πάλι, ο Ολυμπιακός έπρεπε να βρει τον ήρωα της μιας βραδιάς που θα του έδινε την ώθηση για τη μεγάλη ανατροπή. Και το βρήκε στο πρόσωπο του Κώστα Παπανικολάου. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού έκανε ίσως την καλύτερη εμφάνισή του με τα ερυθρόλευκα. Έβγαλε απίστευτη ενέργεια, έκλεψε μπάλες, βούτηξε στο παρκέ να σώσει κατοχές και έτρεχε δεξιά και αριστερά να συμμετέχει στις αμυντικές παγίδες των ερυθρόλευκων. Όλα αυτά όμως είναι στο ρεπερτόριο του Κώστα.

Αυτό που δεν είχαμε ξαναδεί ήταν το απίστευτο βράδυ του εκτελεστικά. Πέτυχε ρεκόρ καριέρας στους πόντους με 22, αλλά το πραγματικά απίστευτο ήταν τα 6/7 τρίποντα του Παπ. Από τη γωνία, την κορυφή, εν στάσει και βγαίνοντας από τα σκριν. Άνετα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο… νόθος Spash Brother των Κλέι Τόμπσον και Στεφ Κάρι. Ειδικά το τελευταίο του τρίποντο, ήταν για… όσκαρ. Το ρολόι έδειχνε ότι απέμεναν 5’’ και ο Παπανικολάου βγήκε μπροστά. Πήρε την μπάλα και με σπουδαίο footwork βρήκε τον ελάχιστο χώρο και χρόνο για να εκτελέσει για τρεις υπό ασφυκτική πίεση και να στείλει το ματς στην παράταση, σκοράροντας με ταμπλό και ξεσηκώνοντας το ΣΕΦ με το επικό του πάθος και ξέσπασμα μετά το καλάθι, γνωρίζοντας πλέον πως το νερό είχε μπει στο αυλάκι για άλλη μια σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού, που θύμισε Ολυμπιακό από τα παλιά με το μοναδικό come back που κατάφερε και πάλι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ