Παναθηναϊκός – Μπάγερν Μονάχου 77-67

Παναθηναϊκός – Μπάγερν Μονάχου 77-67

Με τον Παπαπέτρου να κάνει ρεκόρ καριέρας σε πόντους και τον Καλάθη να πετυχαίνει double double, ο Παναθηναϊκός επικράτησε μέσα στο ΟΑΚΑ της Μπάγερν με 77-67.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες στην Ευρωλίγκα καθώς επικράτησε με σκορ 77-67 της Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ και παρέμεινε σε τροχιά πρόκρισης.

Οι πράσινοι είχαν «όπλο» τους την δυνατή άμυνα από την οποία ξεκίνησαν την προσπάθειά τους και δικαιώθηκαν, μια και από εκεί πήραν ρυθμό, λύσεις και αυτοπεποίθηση για να φτάσουν στην επικράτηση.

Από την άλλη πλευρά οι Βαυαροί ήταν πολύ άστοχοι και ουσιαστικά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τους γηπεδούχους

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με σαφή στόχο να περιορίσει την επιθετική λειτουργία της Μπάγερν και ειδικότερα τη δράση του Νγτέρικ Ουίλλιαμς.

Έτσι με πίεση στη μπάλα και με «παγίδες» στο λόου πόστ ανάγκαζε τους Γερμανούς να κάνουν προσπάθειες με κακές προϋποθέσεις, μια και οι γηπεδούχοι ελάχιστες φορές είχαν αφήσει ελεύθερο αντίπαλό τους.

Παρόλα αυτά ο Κοπόνεν εύρισκε την ευκαιρία να σκοράρει και να δείχνει το χάρισμα που διαθέτει.

Στην επίθεση ο Καλάθης ήταν εκείνος που έδινε το ρυθμό και οι Παπαπέτρου, Τόμας είχαν τις λύσεις. Με έξυπνες ιδέες και πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας οι πράσινοι προηγήθηκαν και με 16 πόντους διαφορά (29-13 στο 13’).

Η Μπάγερν αντέδρασε εκμεταλλευόμενη κάποια λάθη των παικτών του Πιτίνο και μείωσε σε 37-27 στο 18’ με το ημίχρονο να τελειώνει 43-32 για τους γηπεδούχους.

Στο τρ΄τιο δεκάλρεπτο η Μπάγερν ανέβασε την πίεσή της πάνω στον καλάθη, ενώ ο Ουίλλιαμς πήρε περισσότερες προσπάθειες και μαζί με τον Λούσιτς μείωσαν σε 53-45 στο 25’ καθώς ο Παναθηναϊκός έκανε λάθη και είχε ολιγωρία στα ριμπάουντ. Παρόλα αυτά ο Παππέτρου, που έκανε πολύ καλό παιχνίδι, κρατούσε τη διαφορά στους δέκα πόντους (59-49 στο 29’).

Η Μπάγερν προσπαθούσε με τρίποντα να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά ήταν άστοχη. Αστοχος ήταν όμως και ο Παναθηναϊκός που δεν μπορούσε να «τελειώσει» το παιχνίδι και να βγάλει από πάνω του την πίεση.

Ετσι στο 1.37 ο Γκιστ με ½ βολές έκανε το 74-65 με τον Ντέγιαν Ράντονιτς να παίρνει τάιμ άουτ, αλλά οι παίκτες του να κάνουν λάθος. Ο Καλάθης κέρδισε βολές στο 1.27’’ και έκανε το 77-65 με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη με το τελικό 77-67 κερδίζοντας και τη διαφορά, μια και είχε χάσει στο Μόναχο με 80-79.

Από τον Παναθηναϊκό ο Παπαπέτρου ήταν καλύτερος παίκτης με 18π (6/9διπ, 8ρ.), ενώ πολύ καλοί ήταν επίσης οι Καλάθης (14π, 11ας) και Γκιστ (13π.).

Από τη Μπάγερν τα περίμεναν όλα από τον Ουίλλιαμς (21π., 5/6διπ, 3/7τριπ), ενώ είχαν συνολικά 19/30 διπ και 7/31 τριπ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ