Αρμάνι Μιλάνο – Μπαρτσελόνα 85-90

Αρμάνι Μιλάνο – Μπαρτσελόνα 85-90

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 90-85 της Αρμάνι στην Ιταλία και παραμένει σε απόσταση αναπνοής από τον Ολυμπιακό και την Εφές.

Με το διπλό απέδρασε η Μπαρτσελόνα από το Μιλάνο, επικρατώντας της Αρμάνι με σκορ 90-85 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας. Οι Καταλανοί έδειξαν με το καλημέρα τα δόντια τους στην ομάδα του Πιανιντζάνι, δεν φοβήθηκαν τον φουριόζο Μάικ Τζέιμς (33 βαθμοί στην αξιολόγηση) και κατέκτησαν μία νίκη που τους φέρνει στο 10-7, σε απόσταση αναπνοής από την τέταρτη θέση. Οσο για την Αρμάνι; Δεν κατάφερε να μετουσιώσει την επιθετικότητά της σε αποτέλεσμα και έπεσε στο 8-9, μαζί με Παναθηναϊκό και Μπάγερν. Κορυφαίος για τους νικητές ο Τόμας Ερτέλ με 22 πόντους.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΦΑΝΗΚΕ

Από την αρχή οι δύο ομάδες μπήκαν χέρι με χέρι στο σκορ. Με πρωταγωνιστή τον Γκουντάιτις και τον Τζέιμς, η Αρμάνι προηγήθηκε με 8-7, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν σκορ με τους Ερτέλ και Σεραφέν (10-15) όμως ο Τζέιμς συνέχισε το… πάρτι του και έκλεισε το δεκάλεπτο με 15 βαθμούς στο ράνκινγκ και το σκορ στο Μιλάνο στο 16-17.

Οι Ιταλοί έφτασαν το ματς στο 20-20 με τον Τζέιμς, ομως ο Σεραφίν από την μεριά του έκανε το 23-26, την ώρα που οι γηπεδούχοι αντέδρασαν με τον Γκουντάιτις να βοηθάει στην επίθεση και με βολές να δίνει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.

Με το δίποντο του Μίτσοφ έγινε το 31-31 αλλά και το 34-31, με το ημίχρονο να κλείνει στο 37-36 για τους Ιταλούς.

ΟΡΓΙΑΣΕ Ο ΕΡΤΕΛ, ΤΟ ΠΗΡΕ Η ΜΠΑΡΤΣΑ

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια, η Μπαρτσελόνα ανέβασε ρυθμούς. Η διαφορά έφτασε μάλιστα στους 9 πόντους για τους Καταλανούς (45-54) με τον Σίνγκλετον. Η εκτελεστική δυνότητα του Τζέιμς όμως βοήθησε για το 50-56, ενώ ο Μπρουκς έγραψε το 53-58.

Η Μπαρτσελόνα έμεινε μπροστά στο σκορ, ο Χάνγκα σκόραρε όπως και ο Σεραφέν ξανά και το 57-65 ηταν ο λόγος για να πιστεύει ότι μπορεί να πάρει το διπλό στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Με τον Μίτσοφ… καυτό, η Αρμάνι πλησίασε στους τρεις (64-67). Ελεγε κάτι αυτό; Οχι γιατί η Μπαρτσελόνα έτρεξε ένα νέο 4-0, με τον Χάνγκα να ακολουθεί για το 64-73 και να… μπουμπουνάει και ένα τρίποντο για το 66-76. Σταθερά η ομάδα του Πέσιτς είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο Ερτέλ.. οργίαζε από την περιφέρεια και με 5 σερί πόντους έκανε το 73-82. Ο Μίτσοφ μείωσε στους 6 με τρίποντο (76-82), ο Μπρουκς με βολές έκανε το 78-84 και με τον ίδιο τρόπο (από ανύπαρκτο φάουλ) ο Τζέιμς έριξε στους 4 τη διαφορά. Με 25 δευτερόλεπτα να απομένουν δεν μπόρεσαν οι Ιταλοί να κλέψουν και το ματς ήρθε σε καταλανικά χέρια.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ