Ανάλυση: Έτσι επικράτησε ο Παναθηναϊκός της Μπάγερν

Ανάλυση: Έτσι επικράτησε ο Παναθηναϊκός της Μπάγερν

Η νίκη των Πρασίνων μέσα από τους τρεις μεγάλους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανταποκριθεί σε μεγάλο βαθμό στις δυσκολίες της αναμέτρησης κόντρα στους Γερμανούς, φτάνοντας σε μια σχετικά εύκολη νίκη με πολλαπλά οφέλη για την ομάδα. Καταρχάς το εκρηκτικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα, φαίνεται πως εγκαταλείπει προσωρινά τον σύλλογο, καθώς άπαντες από τον πρώτο παίκτη μέχρι τον τελευταίο οπαδό δείχνουν πλέον να πιστεύουν στην υπόθεση πρόκριση. Με άλλα λόγια η παρουσία του Rick Pitino στέκεται ικανή, ώστε να κατευνάσει τις ζημιογόνες αντιδράσεις και να εξασφαλίσει την απαραίτητη ηρεμία στο εσωτερικό του οργανισμού. Επίσης το Τριφύλλι κατόρθωσε να σκαρφαλώσει μετά από καιρό στην 8η θέση της βαθμολογίας και πλέον, βρίσκεται καθαρά σε τροχιά playoffs. Ένα βήμα κάθε φορά.

Πριν περάσουμε στον αγώνα, νομίζω ότι οφείλουμε να σταθούμε στην συνέντευξη τύπου του ΑμερικανοΙταλού coach. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αντιμετωπίζουμε μια αλλαγή υποδείγματος στις δηλώσεις του. Η περίοδος του στοργικού πατερούλη που προσπαθεί να νουθετήσει τα παιδιά του σιγά σιγά τελειώνει και έχει αντικατασταθεί, με τον αυστηρό προπονητή ο οποίος έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις από τους μπασκετμπολίστες του. Φυσιολογικά πράγματα δηλαδή. Η ιστορία του μακρινού σουτ είναι χαρακτηριστική. Ο Pitino μας ενημέρωσε πως το ζήτημα δεν εντοπίζεται στην πάσα (όπως είχε υποστηρίξει μετά το παιχνίδι απέναντι στην ΤΣΣΚΑ), αλλά αντίθετα στην απουσία ικανών σουτέρ.

Επιπλέον διέγνωσε πρόβλημα στην φυσική κατάσταση των αθλητών του, προσθέτοντας ότι τα εν λόγω θέματα επιλύονται μονάχα το καλοκαίρι (ειδικά το τρίποντο). Το δικό μου σχόλιο πάνω σε όλα αυτά, είναι πως πιθανότατα η επιτυχία του coach θα κριθεί στο κατά πόσο θα προσαρμόσει τις απαιτήσεις του στο υλικό που διαθέτει. Ίσως ο Παναθηναϊκός να μην αντέχει να πιέζει επί 40 λεπτά σε όλο το γήπεδο. Οι απαντήσεις θα μας δοθούν μονάχα προϊόντος του χρόνου. Ας περάσουμε στην ανάλυση.

Ο Deshaun Thomas

Ξεκινώ με τον αντιτουριστικό Αμερικάνο forward, διότι έχω την αίσθηση πως η απόδοση του αδικείται από την πλειοψηφία των φιλάθλων/αναλυτών. Σύμφωνοι μπορεί το παιχνίδι του εκ πρώτης όψεως να μην θαμπώνει και να παραμένει σχετικά αδιάφορος στην άμυνα (όχι όσο παρουσιάζεται), όμως η βοήθεια που προσφέρει στην επίθεση της ομάδας του είναι καταλυτική. Η ικανότητα του να τεντώνει τις αποστάσεις του γηπέδου με το περιφερειακό του σουτ σε συνδυασμό με τα early post ups στο transition, αποτελούν δύο από τα κλειδιά της επιθετικής παραγωγής των Πρασίνων.

εν είναι τυχαίο, πως σε 25 λεπτά συμμετοχής κατέγραψε το κορυφαίο plus/minus (+16) για τους γηπεδούχους – με τον Thomas στο παρκέ το Τριφύλλι σκόραρε 87,9 πόντους ανά 100 κατοχές, ενώ δέχτηκε μόλις 63,6 (πάλι ανά 100 κατοχές). Το +24,3 στο net rating (διαφορά άμυνας – επίθεσης) είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου

Μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του ο Έλληνας wing δείχνει να βρίσκει σιγά σιγά τον ρυθμό του, αυξάνοντας αρκετά τις ούτως ή άλλως περιορισμένες επιλογές του Pitino. Ο σύλλογος έχει φανερή ανάγκη τον καλό Παπαπέτρου. Η αθλητικότητα με την οποία τον έχει προικίσει η φύση, του επιτρέπουν να τελειώνει με επιτυχία δύσκολες φάσεις πάνω στα υψωμένα χέρια των αμυντικών. Δείτε στο βίντεο πόσο έξυπνα κινείται στα κενά της γερμανικής άμυνας, κατορθώνοντας να σκοράρει.

Επιπλέον εκμεταλλεύεται την ανεπτυγμένη αίσθηση της πάσας που τον διακρίνει, ώστε να λειτουργήσει σαν δημιουργός για τους συμπαίκτες του. Εδώ σερβίρει έτοιμο καλάθι στον Gist, μετά την ωραία spin move στο Post. Τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους, 8 rebound και 3 assists, καλύπτοντας και με το παραπάνω την απουσία του Θανάση.

 

 

Ο Νικ Καλάθης

Ότι και να πούμε για τον σπουδαίο αρχηγό του Παναθηναϊκού είναι πολύ λίγο. Προφανώς αντιπροσωπεύει το απόλυτο βαρόμετρο – τον πιο επιδραστικό αθλητή του οργανισμού. Με λίγα λόγια: όταν ο Καλάθης αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο, τότε μόνο ευχάριστα πράγματα συμβαίνουν για την ομάδα του.

Πέρα από την εκπληκτική spin move ή την τρομερή προσποίηση πάνω στο drive, θα ήθελα να επικεντρωθούμε στο επόμενο στιγμιότυπο. Ο Gist προσποιείται πως θα στήσει ένα pin down screen για τον Παππά και ρολάρει άμεσα προς την ρακέτα. Ο Καλάθης φυσικά διαβάζει την πρόθεση του σαν ανοιχτό βιβλίο, υψώνοντας την μπάλα στο κατάλληλο σημείο. Από την άλλη ο Radosevic δεν έχει πάρει χαμπάρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ