Χάκετ η επιστροφή

Χάκετ η επιστροφή

Ο Ντάνιελ Χάκετ που τόσο ήθελε να γυρίσει το περασμένο καλοκαίρι στον Ολυμπιακό εξελίσσεται στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας από κομπάρσος σε πρωταγωνιστή επιστρέφοντας και πάλι στις υψηλές πτήσεις...

Η Μπάμπεργκ είχε μείνει εκτός τελικών στο γερμανικό πρωτάθλημα, συνεπώς και εκτός Ευρωλίγκας και το συμβόλαιό του τού επέτρεπε να αποχωρήσει από την ομάδα. Ακόμα ένα καλοκαίρι που ο Ντάνιελ Χάκετ περίμενε ένα τηλέφωνο από τον Πειραιά.

Δεν ήρθε ποτέ. Τόσο ο ίδιος, όσο και οι φίλοι του Ολυμπιακού θα… έβαζαν από την τσέπη τους για να φορέσει την ερυθρόλευκη, όμως αυτή που εν τέλει κατέβαλλε το σχετικό buy out που υπήρχε σαν όρος στο συμβόλαιό του με τους Γερμανούς, ήταν η ΤΣΣΚΑ. Έτσι μοιραία ο Ιταλός γκαρντ με το εκκεντρικό κούρεμα μετακόμισε στη Μόσχα, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας δύο χρόνων.

Με το γερμανικό σύλλογο μέτρησε 26 αγώνες έχοντας 9.6 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 3.4 ασίστ κατά μέσο όρο. Δεν είναι αυτοί οι αριθμοί ικανοί να ζαλίσουν την ΤΣΣΚΑ. Δεν έλειπαν αυτά τα νούμερα από το ρόστερ της ρωσικής αρκούδας. Δεν προοριζόταν για βασικός τροχός της αμάξης, μιας ομάδας που η περιφέρειά της είναι ασφυκτικά γεμάτη.

Δεν θα είναι «πρώτο βιολί», όπως είχε συνηθίσει σε Σιένα και Αρμάνι στο παρελθόν. Άλλο πράγμα ήθελε από τον Χάκετ ο Δημήτρης Ιτούδης. Το γνώριζε και ο ίδιος αυτό. Τον ρόλο του στο παρκέ, τον έμαθε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Λιμάνι και τον «αγκάλιασε» και με το παραπάνω.

Κι όμως ο αγαπημένος Ντάνι της ερυθρόλευκης κερκίδας, δεν έχει χάσει παιχνίδι. Έχει ξεκινήσει βασικός στα 14 από τα 18 της ΤΣΣΚΑ στην Euroleague. Και έχει καταφέρει να γίνει αυτό ακριβώς που τον προόριζε ο προπονητής του. Ο παίκτης που έχει δέσει την περιφέρεια της ομάδας με την άμυνά του. Αυτός που θα δώσει λίγη ψυχή ακόμα, σε ένα παιχνίδι που φαινομενικά είναι τελειωμένο. Μπορεί να ξεκίνησε μέτρια στη σεζόν, όμως σιγά σιγά είναι από τα βασικά «εργαλεία» του Δημήτρη Ιτούδη, που ξέρει ότι έχει στα χέρια του ένα «πολυεργαλείο».

Κόντρα στη Ζαλγκίρις, μέσα στο Κάουνας, έφτασε τους 19 πόντους, με 2/3 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 9/9 ελεύθερες βολές. Πολύ σημαντική ήταν η συνεισφορά του (επιθετικά) και στα παιχνίδια ενάντια στη Χίμκι (14 π., 1 ασίστ), την Φενέρμπαχτσε (10 π., 2 ασίστ) και την Αναντολού Εφές (12 π., 6 ασίστ).  Πέρα και ανεξάρτητα από αυτά όμως απέδειξε έτι μία φορά πως έχει πια την ωριμότητα να αποδέχεται τον ρόλο του, και να δίνει το 100% του. Με άμυνα, ασίστ, αξιόπιστο σουτ,  ανεξάντλητο πάθος και τσαμπουκά.

Δεν τον λατρεύει άδικα ο κόσμος του Ολυμπιακού. Μιλάμε για έναν παίκτη που το καλοκαίρι του 2015, προτίμησε τον Ολυμπιακό αντί των Νικς και μετά από λίγους μήνες στο Λιμάνι όλοι διερωτούνταν για ποιον «προβληματικό» γκαρντ μιλούσαν στη Σιένα; Κι εκείνος ο τραυματισμός που προήλθε από τον υπερβάλλοντα ζήλο για άμυνα πάνω σε προσπάθεια του Κιθ Λάνγκφορντ στο ΣΕΦ, σε ένα παιχνίδι τελειωμένο, με τον Ολυμπιακό να οδεύει σε μια άνετη νίκη επί της Ούνικς Καζάν στις 9 Δεκέμβρη του 2016, αυτός θα περιγράφει πάντα το αγωνιστικό του προφίλ.

Αυτός ήταν η αιτία που δίστασε ο Σφαιρόπουλος να τον κρατήσει στην ομάδα ακόμα έναν χρόνο, αυτός τον οδήγησε στη Μπάμπεργκ κι από εκεί στα «χέρια» του Ιτούδη, αυτός καθόρισε την καριέρα του τα τελευταία χρόνια. Έκτοτε και για κάθε καλοκαίρι ο Ιταλός περιμένει ένα τηλέφωνο από τον Πειραιά, συνεχίζοντας να προσφέρει τα μέγιστα σε κάθε ομάδα «που υπηρετεί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ