Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 79-68

Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 79-68

Μπορεί αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός να πάλεψε για τη νίκη, αλλά γνώρισε μία ακόμη ήττα μακριά από το ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά με 79-68 από τη Μπαρτσελόνα. Μάλιστα οι πράσινοι έχασαν και τη διαφορά από τους Ισπανούς και πλέον βλέπουν την «8άδα» να απομακρύνεται.

Για ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα, καθώς έχασε από τη Μπαρτσελόνα με 79-68 και πλέον μπαίνει σε πρόβλημα.

Η νίκη της Μακάμπι μέσα στη Μόσχα έκανε ακόμα πιό στενά τα περιθώρια για ρτην πρόκριση στα πλέι όφ και πλέον τα επόμενα παιχνίδια είναι πολύ κρίσιμα.

Οι πράσινοι ήταν ανταγωνιστικοί αυτή τη φορά, είχαν ενέργεια, έπαιξαν καλή άμυνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά και πάλι δεν είχαν λύσεις μέσα στη ρακέτα.

Ο Σεραφέν και οι υπόλοιποι ψηλοί της Μπαρτσελόνα έκαναν… πάρτι στις ρακέτες μαζεύοντας 33 ριμπάουντ από τα οποία τα 12 επιθετικά και κατάφεραν να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στον Παναθηναϊκό.

Τρομερό πρόβλημα αντιμετώπισαν και από τον Ερτάλ, ο οποίος σκόραρε, πάσαρε, δημιουργούσε, χωρίς να έχει πρόβλημα.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε με την άμυνά του να βρει τρόπους για να επιβάλει το παιχνίδι, του. Πίεσε τον χειριστή μπάλας της Μπαρτσελόνα, κάλυψε τις γωνίες πάσας, είχε καλές αντιδράσεις στα ριμπάουντ και έκλεβε μπάλες βγαίνοντας τον αιφνιδιασμό.

Η ταυτόχρονη παρουσία των Λεκαβίτσιους Καλάθη στην πεντάδα μαζί με τους Παπαπέτρου, Γκιστ έκανε την ομάδα του Πιτίνο αρκετά σκληρή και μαχητική κάνοντας δύσκολη τη ζωή των Καταλανών.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον Ερτέλ σε πολύ καλό βράδυ, καθώς ο Γάλλος ήταν σούπερ εύστοχος και αποτελούσε την μοναδική ωστόσο απειλή. Είχαν πάντως και το προβάδισμα στο σκορ για πολύ μεγάλο μέρος του πρώτου μέρους (23-14 στο 12’) και 30-24 στο 16’).

Από το σημείο εκείνο και έπειτα ο Παναθηναϊκός όμως βρήκε τον τρόπο να… φρενάρει το Γάλλο και να βρει λύσεις στην επίθεση με τους Μήτογλου και Παπαπέτρου μειώνοντας στον πόντο με τη λήξη του πρώτου μέρους (37-36).

Η Μπαρτσελόνα… πάτησε το γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο και με σερί 14-0 προηγήθηκε 53-42 αφήνοντας τον Παναθηναϊκό χωρίς καλάθι για 3,5 λεπτά. Οι Καταλανοί πίεσαν τον Καλάθη και τον ανάγκασαν να κάνει λάθη, ενώ με τον Σεραφέν είχαν την απόλυτη υπεροχή στα ριμπάουντ (11 επιθετικά). Παρόλα αυτά όμως οι πράσινοι βρήκαν τον τρόπο να ξαναμπουν στο ματς και να ισοφαρίσουν σε 56-56 στο 31’.

Μάλιστα στο 34’ μείωσαν σε 62-61 και εκεί άρχισαν να κάνουν το έναλάθος πίσω από το άλλο. Κακές επιθέσεις, λάθος πάσες, αργές αντιδράσεις στην άμυνα και η Μπαρτσελόνα με τον Ερτέλ να σκοράρει σε τρίποντο στο 1.32’’ έφτασε τη διαφορά στους δέκα πόντους (75-65). Η υπόλοιπη διάρκεια ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τη Μπαρτσελόνα να παίρνει τη νίκη με και τον Παναθηναϊκό για ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι να φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι.

Από τους Καταλανούς, που είχαν 33 έναντι 17 ριμπάουντ οι Ερτέλ (23π, 6/8διπ, 2/4τριπ), Σεραφέν (14π., 7ρ) και Κλαβέρ (8π.) ήταν οι καλύτεροι, ενώ για την ομάδα του Πιτίνο διακρίθηκε ο Παπαπέτρου (17π., 5/7διπ, 2/5τριπ).

Tα δεκάλεπτα: 17-13, 37-36, 56-52, 79-68

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ