Μπάγερν Μονάχου – Αρμάνι Μιλάνο 93-87

Μπάγερν Μονάχου – Αρμάνι Μιλάνο 93-87

Οι Βαυαροί επικράτησαν της Αρμάνι Μιλάνο με 93-87 στην Γερμανία για την 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και βλέπουν πλέι οφ

Παίζοντας πολύπλευρα και έχοντας πολλούς παίκτες σε καλή βραδιά, η Μπάγερν νίκησε με 93-87 στο Μόναχο της Αρμάνι Μιλάνο και έτσι πλέον πέρασε στην βαθμολογία τους Ισπανούς (9-9 έναντι 8-10) και τους έχει σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφού έχει κερδίσει και τα δύο μεταξύ τους ματς.

Το συγκρότημα του Ράντονιτς ξέφυγε και με 17 πόντους, η τρέλα του Τζέιμς και του Γκουντάιτις έφεραν μερική ανατροπή, όμως στις λεπτομέρειες οι Βαυαροί ήταν ψύχραιμοι και πήραν μία ακόμα σημαντική νίκη που τους δίνει το δικαίωμα να ονειρεύονται πλέι οφ!

Η Μπάγερν Μονάχου είχε ως κορυφαίο στο παρκέ τον Νιχάντ Ντζέντοβιτς με 18 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Λο που έβαλε επίσης 18 αλλά και οι Κόπονεν και Γιόβιτς με 14. Για τους ηττημένους Ο Τζέιμς πέτυχε 29 ποντους και ο Γκουντάιτις 18, πόντοι που δεν ήταν ικανοί για να δώσουν κάτι παραπάνω στην ομάδα του Πιανιντζάνι.

Ντέρμπι για γερά νεύρα ήταν το πρώτο δεκάλεπτο στο Μόναχο. Οι φιλοξενούμενοι γρήγορα προσπέρασαν, οι γηπεδούχοι βρήκαν σκορ και έτσι στο Μόναχο το ματς έκλεισε στο 23-22, με τον Μάικλ Τζέιμς να πρωταγωνιστεί για την ομάδα του.

Από την Μπάγερν όμως, ο Κόπονεν πήρε το… όπλο του και με 3 τρίποντα και 10 πόντους έγραψε το 32-28. Το γκολ φάουλ του Ουίλιαμς έφερε το 37-32, η Αρμάνι μείωσε όμως δεν κατάφερε κάτι με τον Τζέρελς (41-38), με τον Λούτσιτς να δίνει λύσεις και τον Ντζέντοβιτς να στέλνει τη διαφορά στο 47-38. Στο ημίχρονο οι δύο ομάδες έφτασαν μέχρι το 53-45 στην αναμέτρηση με την Μπάγερν να έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη… οχτάδας.

Η Αρμάνι προσπάθησε να πλησιάσει και με τον Μπερτάνς έκανε το 55-50, Μπαρτέλ και Ντζέντοβιτς επανέφεραν την διαφορά στους 10, με τους δύο παίκτες της Μπάγερν να βοηθούν και για το 66-52.

Οταν η διαφορά πήγε στους 17, ο Τζέιμς έδρασε και με πόντους και ασίστ οδήγησε το ματς στο 69-59. Μάλιστα ο Μπρουκς έριξε για την απόσταση στους 8 (71-63), ο Λο πέτυχε το τριποντο με το δεκάλεπτο τελικά να λήγει στο 77-68.

Περνώντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Μπάγερν πέρασε ξανά με 11 πόντους, το 5 τρίποντο όμως του Τζέιμς διαμόρφωσε το 79-71. Η Αρμάνι είχε βαλθεί να γυρίσει το ματς και ο Τσιντσιαρίνι πέτυχε το δίποντο για το 79-73, ο Κόπονεν σκόραρε για το +8 της ομάδας του όμως ο Μίτσοφ επέμεινε από την μεριά του για το 81-75.

Και πάλι ο Τσιντσιαρίνι για τους Ιταλούς στην επίθεση, οι οποίοι ειδαν πάντως τον Ουίλιαμς να πετυχαίνει γκολ φάουλ για το 84-79.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία της Αρμάνι και με ένα 5-0 και ένα λεπτό και κάτι να απομένει, πέτυχαν με τον Λο το 89-79 και περίμεναν πως το ματς τελείωσε.

Από το πουθενά όμως, Γκουντάιτις με δίποντο και Τζέιμς με 3 βολές έπειτα από φάουλ σε τρίποντο έκαναν το 89-85. Ο Αμερικανός γκαρντ πήγε για το φάουλ στον Ντζέντοβιτς, αυτός πέτυχε και τις δύο βολές και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο Μόναχο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ