ΤΣΣΚΑ – Μπάγερν 77-70

ΤΣΣΚΑ – Μπάγερν 77-70

Η Μπάγερν Μονάχου ήταν δυσκόλεψε για τα καλά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν στο τέλος να πάρουν τη νίκη με 77-70.

Η Μπάγερν Μονάχου ήταν εξαιρετική για 30 λεπτά και είχε το προβάδισμα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Ρώσοι αποφάσισαν να… σοβαρευτούν την τελευταία περίοδο και με επιμέρους σκορ 25-13 κατάφεραν να επικρατήσουν των αξιόμαχων Βαυαρών με 77-70. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν ο Γουίλ Κλάιμπερν με 20 πόντους, ο Ντάνιελ Χάκετ με 10 αλλά και ο Τζοέλ Μπολομπόι που με την παρουσία του έδωσε φρεσκάδα στους Ρώσους το διάστημα που έκαναν την ανατροπή.

Η ΤΣΣΚΑ προερχόταν από την ήττα σοκ από την Μακάμπι με 76-93 και ήθελε να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και τις νίκες. Οι Γερμανοί όμως αποδείχτηκαν πολύ σκληρά καρύδια. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν την αναμέτρηση με ένα σερί 8-0 δείχνοντας ότι έχουν έρθει προετοιμασμένοι για μάχη.

Ο Δημήτρης Ιτούδης τα… έψαλλε στους παίκτες του αλλά και πάλι η Μπάγερν ήταν αυτή που έλεγχε το παιχνίδι. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς συνέχιζε να αγωνίζεται συγκεντρωμένα και να διατηρεί το πλεονέκτημα. Η ΤΣΣΚΑ βελτιωνόταν με την πάροδο του χρόνου αλλά οι Βαυαροί έβρισκαν τον τρόπο να κρατούν το προβάδισμα. Μπορεί το σκορ στο ημίχρονο να ήταν 35-37 αλλά η εικόνα ήταν διαφορετική στο παρκέ.

Και μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, οι Γερμανοί συνέχιζαν να προβληματίζουν τους γηπεδούχους και να μεταφέρουν το άγχος προς τη μεριά τους. Ο Κλάιμπερν και ο Χάκετ πάλευαν για να κρατήσουν κοντά στο σκορ την ομάδα τους. Ιδιαίτερα ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν εξαιρετικός για ακόμη ένα βράδυ.

Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε την ομάδα του Μονάχου στο +5 (52-57) και την ΤΣΣΚΑ να παλεύει να μείνει όσο πιο κοντά γίνεται. Η εικόνα των γηπεδούχων στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως άλλαξε άρδην. Οι Ρώσοι αποφάσισαν να παίξουν όπως μπορούν και σφίγγοντας την άμυνά τους ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους. Κομβικός για την μίνι ανατροπή της ομάδας του Ιτούδη ήταν ο Τζοέλ Μπολομπόι ο οποίος σημείωσε 9 πόντους, αλλά το κυριότερο ήταν ότι με την ενέργειά του έδωσε τη σπίθα που χρειαζόταν η ομάδα του. Με επιμέρους σκορ 25-13, η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να επικρατήσει και έφτασε τις 14 νίκες στη διοργάνωση.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ