Μπούντουτσνοστ – Ρεάλ Μαδρίτης 73-60

Μπούντουτσνοστ – Ρεάλ Μαδρίτης 73-60

Οι Μαυροβούνιοι επικράτησαν και των περσινών πρωταθλητών Ευρώπης με σκορ 73-60 στην Ποντγκόριτσα ρίχνοντας στο 14-5 τους Μαδριλένους.

Τελικά μόνο προειδοποιητικές ριπές δεν ήταν οι νίκες επί των ΤΣΣΚΑ, Μπασκόνια και Μπαρτσελόνα στην Ποντγκόριτσα για την Μπουντούτσνοστ. Η ομάδα του Γιασμίν Ρέπεσα λύγισε και την Ρεάλ Μαδρίτης στο Μαυροβούνιο, επικρατώντας με το ευρύ 73-60, αναγκάζοντας όλη την Ευρώπη να την χειροκροτήσει για την εκπληκτική της εμφάνιση.

Η Μπουντούτσνοστ πανηγύρισε την Πέμπτη της νίκη στην διοργάνωση, την ώρα που η Ρεάλ έπεσε στο 14-5 με τις Φενέρμπαχτσε και ΤΣΣΚΑ να είναι οι απόλυτα κερδισμένες από αυτήν την αγωνιστική!

Για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα έπρεπε ο Νόρις Κόουλ μαζί με τον Κότι Κλαρκ να κρατήσουν την ομάδα τους στο πρώτο ημίχρονο και στη συνέχεια να αποτελειώσει ο Γκόγκα Μπιτάτζε τους πρωταθλητές Ευρώπης με συνεχόμενα καλάθια. Πρώτος σκόρερ στο ματς ο Νόρις Κόουλ με 14 πόντους, την ώρα που ο Κότι Κλαρκ εκτός από 12 πόντους είχε και 12 ριμπάουντ!

ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΚΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΡΕΑΛ

Για ένα ακόμα παιχνίδι στην έδρα της η Μπουντούτσνοστ μπήκε δυναμικά και με πρωταγωνιστή τον Τζάκσον προηγήθηκε με 7-0 της Ρεάλ.

Οι Μαδριλένοι αντέδρασαν προσωρινά με Γιουλ και Ταβάρες, με τον Ράντολφ να βοηθάει στο σερί της ομάδας του και να της δίνει προβάδισμα με ένα του τρίποντο (9-10).  Ο Κόουλ απάντησε γρήγορα για το 11-10 και για το 13-10, φτάνοντας τους 9 πόντους με το δεκάλεπτο να λήγει στο 19-15 υπέρ των γηπεδούχων.

Επιστρέφοντας από τους πάγκους, ο Ερλ Κλαρκ κάρφωσε για το 21-15 και ο έτερος των Κλαρκ, ο Κότι, έστειλε τη διαφορά στους 8 (23-15).

Η ομάδα του Ρέπεσα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο παρκέ και ένα της ακόμα δίποντο από τον Κότι Κλαρκ εκτόξευσε την απόσταση στους 10 πόντους (27-17). Ο Τόμπκινς πέτυχε 4 σερί πόντους, όμως το τρίποντο του Μπιτάτζε έγραψε το 30-21. Εκεί που η Ρεάλ προσπάθησε να ανακάμψει, ξύπνησε και πάλι ο Κόουλ, πέτυχε ένα δίποντο, μοίρασε μία ασίστ και η Μπουντούτσνοστ προσπέρασε εκ νέου με 10 πόντους με 1:54 για το δεκάλεπτο (34-24). Οι Μαδριλένοι πλησίασαν με Αγιόν και Γιούλ, ομως οι Μαυροβούνιοι έκλεισαν το ημίχρονο όντας μπροστά με 8 πόντους (36-28) και έχοντας ρίξει τη Ρεάλ πολύ κάτω από τον μέσο όρο της.

ΑΝΕΒΗΚΕ Ο ΜΠΙΤΑΤΖΕ, ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΓΙΟΡΤΗ

Θα περίμενε κανείς ότι οι παίκτες του Λάσο θα μπουν με το μαχαίρι στα δόντια στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά εκείνοι του Ρέπεσα.. δάγκωναν. Ετσι με τρίποντα των Κόουλ και Κότι Κλαρκ, προηγήθηκαν με 42-28, η Ρεάλ ήταν στα σχοινιά και βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 15 πόντους έπειτα από τρίποντο του Ερλ Κλαρκ!

Οι περσινοί πρωταθλητές Ευρώπης σκλύρηναν την άμυνά τους και πλησίασαν στους 9 με τον Ταβάρες (51-42). Και πάλι έτρεξαν οι γηπεδούχοι ένα μικρό σερί (5-0 με πρωταγωνιστή τον Μπιτάτζε) με την Ρεάλ να φτάνει πιο κοντά μέσω του Καμπάτσο με το σκορ να πηγαίνει στο 56-48 με τρίποντό του, σκορ που ηταν και αυτό της τρίτης περιόδου.

Δια μέσω του Τόμπκινς, η Ρεάλ μείωσε σε 58-51, αλλά ο Τζέιμς είχε άμεση απάντηση με ένα ακόμα τρίποντο. Έμοιαζε πως η Μπουντούτσνοστ είναι κοντά σε ένα ακόμα θαύμα. Ο Μπιτάτζε την κράτησε στους 10 πόντους μακριά από την Ρεάλ και σκόραρε και για το 65-53 με 6 λεπτά για τη λήξη.  Ο Γεωργιανός σεντερ κυριάρχησε και στη συνέχεια με ένα ακόμα δίποντο, ο Ρούντι μείωσε σε 67-56, όμως ο νεαρός ψηλός διέλυσε κάθε ελπίδα της Ρεάλ και με επιθετικό ριμπάουντ και βολές έγραψε το 69-56.

Με 1:20 για το τέλος μόνο με αυτοκτονία έχανε η Μπουντούτσνοστ. Οι παίκτες του Ρέπεσα πανηγύρισαν μία ακόμα νίκη μπροστά στο κοινό τους σε ένα ιδανικό βράδυ στην Ποντγκόριτσα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ