Για το… θαύμα ο Παναθηναϊκός: Οι 11 «τελικοί» για την είσοδο στην 8άδα

Για το… θαύμα ο Παναθηναϊκός: Οι 11 «τελικοί» για την είσοδο στην 8άδα

Με την... πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα στο Κάουνας. Το10.gr σας παραθέτει το υπολειπόμενο πρόγραμμα ως το φινάλε της κανονικής περιόδου, με το «τριφύλλι» να ψάχνει πλέον ένα μικρό «θαύμα» για την πρόκριση.

Πολύ δύσκολα έχουν γίνει τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό στην υπόθεση «πρόκριση» μετά την οδυνηρή ήττα από τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο είδε το ρεκόρ της να χειροτερεύει (στο 8-11) και πλέον κυνηγά ένα μικρό… θαύμα προκειμένου να εξασφαλίσει θέση στην πρώτη 8άδα.

Με 11 αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε οι πράσινοι έχουν να δώσουν τα έξι από αυτά μακριά από το ΟΑΚΑ, όπου και είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός έδρας το τριφύλλι μετρά μόλις μία νίκη και αυτή επί της «πρωτάρας» Μπουνούτσνοστ και αυτή με δυσκολία.

Παράλληλα το τριφύλλι έχασε και την ισοβαθμία με τη Ζαλγκίρις, «κατρακυλώντας» στην 12η θέση και τους Λιθουανούς να παίρνουν «κεφάλι».

Αν κοιτάξει κανείς το πρόγραμμα που απομένει θα χρειαστεί να βγάλει… κουμπιουτεράκι για να βρει που ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει τις νίκες που χρειάζονται ώστε να προκριθεί.

Σίγουρα το προσεχές παιχνίδι με τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο Τελ Αβίβ έχει αποκτήσει χαρακτήρα «τελικού» για το τριφύλλι και σε περίπτωση νέας ήττας τότε τα πράγματα θα γίνουν σχεδόν μη αναστρέψιμα.

Η ομάδα του Πιτίνο πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα της αν είναι δυνατό, στο απόλυτο.  Εχει πάντως μερικά πολύ δύσκολα ματς, όπως αυτά με Εφές, Μπασκόνια, Ρεάλ, ακόμη και με Χίμκι που κι αυτή θα παίζει το… κεφάλι της για την 8άδα.

Από εκεί και πέρα τα ματς με τις ισχυρές Φενέρ και ΤΣΣΚΑ εκτός έδρας θεωρούνται «απαγορευτικά» με τους πράσινους να έχουν να αντιμετωπίσουν και την Αρμάνι στο σπίτι της, από την οποία είχαν ηττηθεί στο ΟΑΚΑ…

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

 

* Με το at τα παιχνίδια εκτός έδρας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ