Βόβορας: «Κάναμε εύκολα λάθη, δεν σταματήσαμε τα πικ εν ρολ»

Βόβορας: «Κάναμε εύκολα λάθη, δεν σταματήσαμε τα πικ εν ρολ»

Ο βοηθός του Ρικ Πιτίνο τόνισε ότι οι Πράσινοι στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν πολλά λάθη και δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τα πικ εν ρολ της λιθουανικής ομάδας.

Στα δύο πρόσωπα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στο παρκέ της Ζαλγκίριο Αρένα αναφέρθηκε ο βοηθός του Ρικ Πιτίνο, Γιώργος Βόβορας, μετά την ήττα του Τριφυλλιού με 82-69 από την λιθουανική ομάδα για την 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Το δεξί χέρι του Αμερικανού τεχνικού τόνισε ότι οι Πράσινοι στο πρώτο ημίχρονο τα πήγαν εξαιρετικά στην άμυνα, αλλά στο δεύτερο έκαναν πολλά λάθη, δεν αντιμετώπισαν σωστά τα πικ εν ρολ της Ζαλγκίρις και μοιραία γνώρισαν την ήττα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε εξαιρετική άμυνα. Σκοράραμε 18 πόντους από αιφνιδιασμό χάρη στην άμυνά μας αλλά και από επιθετικά ριμπάουντ. Στο τρίτο δεκάλεπτο αυτό που είπαμε ήταν ότι η Ζάλγικιρς θα προσπαθούσε να πιέσει και θα έπρεπε να είμαστε επιθετικοί στα πρώτα λεπτά. Κάναμε εύκολα λάθη και τονώσαμε την αυτοπεποίθηση της Ζαλγκίρις. Τους δώσαμε την ευκαιρία και δεν σταματήσαμε την μπάλα στα πλαϊνά πικ εν ρολ. Αν θες να κερδίσεις εκτός έδρας δεν πρέπει να κάνεις τέτοια πράγματα».

Για το πρόβλημα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι 5 εναντίον 5: «Στο δεύτερο ημίχρονο που άλλαξε η τακτική της Ζαλγκίρις στα πικ εν ρολ άλλαξαν τα πράγματα. Δεν είχαμε καλό διάβασμα και είχαμε πολλές κακές επιλογές. Δεν διαβάσαμε τη φάση και δεν μπορούσαμε μέσα από το μις ματς να βάλουμε τη μπάλα στο καλάθι».

Για τη βαθμολογία: «Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να κάνουμε νίκες εκτός έδρας. Πρέπει να είμαστε συνεπείς στην τακτική για 40 λεπτά. Δεν πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες, που για εκτός έδρας παιχνίδι είναι δύσκολο με την εικόνα που είχαμε στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου. Είναι ξεκάθαρο πως ο νέας προπονητής περνά τη φιλοσοφία του, αλλά τώρα έχουμε ένα οριακό παιχνίδι κόντρα στην Μακάμπι. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να φανούμε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ