Μπρος γκρεμός…

Μπρος γκρεμός…

Ο τραυματισμός των Παππά και Λάνγκφορντ προκαλεί τεράστιο ποιοτικό και ποσοτικό πρόβλημα στην περιφέρεια του ΠΑΟ.

Ο σοβαρός τραυματισμός του Νίκου Παππά ασφαλώς προκάλεσε τεράστιο σοκ στον Παναθηναϊκό, που προσπαθεί να ξεπεράσει τα δεδομένα αγωνιστικά προβλήματά του και να προλάβει το τρένο των πλέι οφ στην Ευρωλίγκα.

Ο 29χρονος γκαρντ είναι από τους παίκτες που μπορούν να διεμβολίσουν την αντίπαλη άμυνα, να σκοράρουν απο μακριά, αλλά κυρίως με το ορμητικό παιχνίδι τους να αλλάξουν το ρυθμό ενός αγώνα και να βάλουν τον κόσμοσ την εξίσωση.

Το είπε άλλωστε και ο Πιτίνο πως ο Παππάς είναι από τους καλούς σουτέρ του Παναθηναϊκού. Έχει δεδομένα «θέματα» στην ατομική άμυνα, αλλά έχει την ευφυΐα και το μπασκετικό μυαλό να αντιμετωπίσει αυτή τη δυσκολία του.

Με τον τραυματισμό του ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει όμως τεράστιο πρόβλημα όχι μόνο ποιοτικό, αλλά και αριθμητικό. Κι αυτό διότι πλέον απομένουν τρεις ετοιμοπόλεμοι γκαρντ (Καλάθης, Λεκαβίτσιους, Κλιπάτρικ) στην περιφέρεια της ομάδας για να παίξουν σε δύο θέσεις.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ είναι τραυματίας εδώ και περίπου ένα μήνα (από το ματς με την ΑΕΚ) και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στην ενεργό δράση.

Το ζήτημα με αυτόν είναι ότι δεν έχει κάνει καν προπόνηση με τον Ρικ Πιτίνο και συνεπώς κανείς δεν ξέρει εάν και σε ποιό βαθμό θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που βάζει καθημερινά ο Ιταλοαμερικανός προπονητής.

Είναι συνεπώς υποχρεωμένοι άπαντες να περιμένουν πότε θα αποθεραπευθεί πλήρως ο Αμερικανός γκαρντ για να τον δουν στην προπόνηση και το παρκέ υπό τις οδηγίες του Πιτίνο.

Το πρόβλημα όμως είναι πως οι υποχρεώσεις που έγιναν ακόμα μεγαλύτερες μετά τον τραυματισμό του Παππά δεν μπορούν να περιμένουν και θα πρέπει ή να «κοπεί» ο Λάνγκφορντ από το ρόστερ ή να αποκτηθεί Ελληνας παίκτης.

Οι πράσινοι έχουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, αν και μέχρι στιγμής η… έρευνα αγοράς που έχουν κάνει για παν ενδεχόμενο δεν έχει βγάλει κάτι τουλάχιστον από την ελληνική αγορά.

Για να αποκτηθεί Ελληνας παίκτης που θα μπορέσει να βοηθήσει με αξιοπιστία, θα πρέπει να δαπανηθούν αρκετά χρήματα, μια και θα πρέπει να «βγει» από συμβόλαιο χωρίς να είναι εξασφαλισμένη η επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος. Στην αγορά υπάρχουν οι Κόνιαρης, Αθηναίου, Μήτρου Λονγκ, Ζήσης με την κάθε περίπτωση να έχει ξεχωριστά τις δικές της δυσκολίες.

Φυσικά υπάρχει στο τραπέζι και η πιθανότητα να αποκτηθεί ξένος παίκτης αντί του Λάνγκφορντ. Θα πρέπει όμως να δοθεί η ευκαιρία στον Αμερικανό να δείξει τι μπορεί να κάνει και εάν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Ηδη μάλιστα ο Παναθηναϊκός έχει οκτώ μη Ελληνες παίκτες (είναι εκτός Α1 οι Λάνγκφορντ και Πέιν) και θα πρέπει να αποχωρήσουν δύο.

Υπάρχει και η λύση να ανέβουν στο «2» οι Λοτζέσκι, Παπαπέτρου, μόνο που αυτό το σενάριο είναι περισσότερο ειδικών συνθηκών πατέντα και όχι κανόνας…

Ολα αυτά τη στιγμή που οι πράσινοι «καίγονται» για νίκες στην Ευρωλίγκα και κυρίως πλησιάζει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στις 13 Φεβρουαρίου, ο νοκ άουτ ημιτελικός του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ