Ξεπέρασε τον Ζήση και κυνηγάει τον Παπαλουκά ο Καλάθης

Ξεπέρασε τον Ζήση και κυνηγάει τον Παπαλουκά ο Καλάθης

Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού ξεπέρασε τον Νίκο Ζήση στη λίστα με τους κορυφαίους πασέρ της Ευρωλίγκας και πλέον κυνηγάει τον Θοδωρή Παπαλουκά.

Στην 8η θέση του πίνακα των παικτών με τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία της Εuroleague πέρασε ο Νικ Καλάθης.

Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού άφησε στην 9η θέση έναν άλλον Έλληνα διεθνή γκαρντ, τον Νίκο Ζήση. Ο Καλάθης χρειάστηκε μόλις 18 λεπτά για να καλύψει τη διαφορά των 5 ασίστ, η οποία τον χώριζε από τον Ζήση πριν το τζάμπολ του αγώνα με την Αναντολού Εφές για την 21η αγωνιστική της Euroleague.

O Zήσης έχει 885 σε 310 αγώνες (η ομάδα του, Μπάμπεργκ, δεν αγωνίζεται φέτος στη Euroleague, ενώ ο Καλάθης μετρούσε 880 μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2019. Με το σκορ να είναι 38-30 υπέρ του Παναθηναϊκού, ο Καλάθης έφτασε τις 886 ασίστ σε 171 αγώνες στη διοργάνωση.

Στην 7η θέση βρίσκεται ο Θοδωρής Παπαλουκάς με 977 σε 252 αγώνες, ενώ Έλληνες είναι τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος στη λίστα. Κορυφαίος πασέρ είναι ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης με 1395 τελικές πάσες σε 298 παιχνίδια, ενώ δεύτερος είναι ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης με 1255 σε 278 αναμετρήσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ