Αρμάνι Μιλάνο – Νταρουσάφακα 90-78

Αρμάνι Μιλάνο – Νταρουσάφακα 90-78

Οι Ιταλοί ανέβασαν στροφές στην τέταρτη περίοδο και πήραν τη νίκη απέναντι στους Τούρκους που έπαιζαν για την υστεροφημία τους. Μεγαλώνει η πίεση για τον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ της Ευρωλιγκας.

Σοβαρεύτηκε στο τέλος η Αρμάνι Μιλάνο και επικράτησε της Νταρουσάφακα με 90-78 στην Ιταλία, ανεβαίνοντας κι άλλο στην βαθμολογία και βάζοντας ακόμα πιο δύσκολα στον Παναθηναϊκό για την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλιγκας. Οι Ιταλοί ήταν μέτριοι για τρία δεκάλεπτα, έπαιξαν στρωτο μπάσκετ για ένα τετράλεπτο, είδαν φως στο τούνελ και εκαμψαν την αντίσταση των Τούρκων στο Μιλάνο.

Με αυτή τη νίκη η Αρμάνι έφτασε στο 11-11 στην κανονική διάρκεια της Ευρωλιγκας, προσπερνώντας με εύκολο τρόπο την πρώτη μάχη χωρίς τον Γκουντάιτις στο ροστερ της.

Η εξέλιξη του ματς…
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στα πρώτα λεπτά με το 13-12 να προέρχεται από την αδυναμία της Αρμάνι να είναι επιβλητική κοντά στο καλάθι εν τη απουσία του Γκουντάιτις. Η Νταρου δεν είχε και τίποτα να χάσει και έμεινε κοντά στο σκορ με το δεκάλεπτο να λήγει στο 19-17 υπέρ των Ιταλών.

Η τουρκική ομάδα προηγήθηκε με τέσσερις πόντους (21-25), ο Τζέρελς μείωσε στον πόντο αλλά ο Έβανς από κοντά πραγματοποίησε το 28-31. Ο Τζέιμς με τα ακροβατικά του έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, με τον Κουζμίνσκας να κάνει το 38-33. Το ημίχρονο έληξε στο 40-36 με την Αρμάνι να βρίσκει τις ισορροπίες και να θέλει 20 αγωνιστικά λεπτά για τη νίκη.

Οι Ιταλοί ξεκίνησαν με ένα 4-0 στο δεκάλεπτο, ο Σαβας μείωσε σε 44-38 με τον Μιτσοφ να εκτελεί από την περίμετρο για το +9 των γηπεδούχων. Ο Τζέιμς έκανε το 49-40, όμως ο Ντάγκλας με αλλεπάλληλα σουτ μείωσε σε 51-48. Ο Αμερικανός πέτυχε και το 52-51 με το παιχνίδι να παραμένει ντέρμπι μέχρι και το τέλος της περιόδου και την Νταρουσάφακα να κλείνει το δεκάλεπτο ούσα έναν πόντο μπροστά (60-61).

Η Αρμάνι Μιλάνο ξύπνησε στην αρχή της τελευταίας περιόδου, Ναναλι και Τζέιμς πρωτοστάτησαν και το 69-63 του Κουζμίνσκας άλλαξε τις ισορροπίες στην Ιταλία. Τα δύο σερί τρίποντα του Τζερελς έφεραν το 75-63, με την πλάστιγγα να γέρνει υπέρ των γηπεδούχων. Οι Τούρκοι πλησίασαν στους εφτά (80-73), ο Κουζμίνσκας επανέφερε τη διαφορά στους 10 με τον Τζέρελς να βάζει το κερασάκι στην τούρτα και με το τρίτο του τρίποντο στο ματς να διαμορφώνει το 86-73.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ