Νταρουσάφακα – Φενέρμπαχτσε 75-97

Νταρουσάφακα – Φενέρμπαχτσε 75-97

Συνεχίζει απτόητη η φιναλίστ της περσινής χρονιά της Ευρωλίγκας επικρατώντας εκτός έδρας με σκορ 97-75 και φτάνοντας στο 20-3 στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης 

Τυπική διαδικασία έκανε τον εμφύλιο με Νταρουσάφακα η Φενέρμπαχτσε,  με το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να διαλύει εκτός έδρας τον αντίπαλο της με σκορ 97-75.  Αυτό το αποτέλεσμα έφερε την Φενέρ στο 20-3 στην κανονική διάρκεια και ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας.

Οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν σε καμία στιγμή έτοιμοι για να κοντράρουν τους προπέρσινους πρωταθλητές Ευρώπης και έτσι άλλη μια ήττα ήρθε για την ομάδα της Νταρού. Το τελικό σκορ τα λέει όλα για την διαφορά των δύο ομάδα με τους Γκούντουριτς και Κάλινιτς να ξεχωρίζουν με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα, με τα βαριά χαρτιά της Φενέρ να μένουν στα ρηχά και να μην χρειάζονται για να έρθει η νίκη.

Η εξέλιξη του ματς 

Νταρού και Φενέρ πήγαν χεράκι χεράκι στις πρώτες στιγμές του ματς με τον Ντίξον να γράφει το 5-8 με τρίποντο με τον Έβανς να του απαντάει άμεσα.  Ο Αμερικανός των φιλοξενούμενων επανέλαβε από τα 6,75μ με τον Ντατόμε να σκοράρει για το +5 της ομάδας του. Μάλιστα οι περσινοί πρωταθλητές Ευρώπης προσπέρασαν με εννιά πόντους για να έρθει ο Κάλινιτς να σκοράρει από τις βολές για το  10-20. Η κυριαρχία της Φενέρμπαχτσε έκλεισε το δεκάλεπτο στο 12-26, δείχνοντας και τον δρόμο της αναμέτρησης για τα υπόλοιπα 30 αγωνιστικά λεπτά.

Οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν σε αυτό το επίπεδο συγκέντρωσης, ο Μαχμούτογλου με βολές διαμόρφωσε το 16-33, με την Νταρουσάφακα να δυσκολεύεται ιδιαίτερα στην επίθεση.  Ο Ντάγκλας πάντως μείωσε σε 22-35, Κάλινιτς και Οζντεμίρογλου «χτύπησαν» από την  περιφέρεια εκατέρωθεν και ο Μαχμούτογλου με… τετράποντο διαμόρφωσε το 25-42 με 4 λεπτά για το ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πλησιάσουν λίγο και έφτασαν στο 30-42, με τον Έρικ να φέρει την αποστολή στους 10 πόντους (32-42). Το σερί έφτασε στο 10-0 για την Νταρου που σταμάτησε από τον Ντατόμε, με το ημίχρονο να βρίσκει τις δύο ομάδες στο 35-46 με το τουρκικό ντέρμπι να έχει ξεκάθαρο φαβορί που έπρεπε να το πιστοποιήσει αυτό και στο δεύτερο μισό.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε και πολύ στο πρώτο τρίλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Κάλινιτς διαμόρφωσε με τρίποντο το 36-51 και με δικό του καλάθι η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 19 πόντους (39-58). Ο Γκούντουριτς έγραψε το 39-63  με πέντε σερί πόντους με τους φιλοξενούμενους να μην αφήνουν κανένα απολύτως περιθώριο στην Νταρού.  Η διαφορά με κάρφωμα του Ντουβερίογλου πήγε στο 46-71, κάνοντας την τελευταία περίοδο διαδικαστική ουσιαστικά.

Το τέταρτον δεκάλεπτο ξεκίνησε  στο 48-73 με τον Ομπράντοβιτς ήδη να περνάει τα δευτερότριτά του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να τρέξουν ένα 8-0 σερί και να εκνευρίσουν τον ευερέθιστο Ζελικο. Ο Στάντον Κιντ συνέχισε να την μικρή αντεπίθεση της ομάδας του για το 59-74 για να επέλθει άμεση αντίδραση της Φενερ που επανέφερε τη διαφορά στους +22 (61-83) με τρίποντο-φάουλ του Ντίξον.. .Το μοναδικό που έμενε πια  ήταν το τελικό σκορ, ο Γκριν κράτησε την απόσταση πάνω από τους 20 πόντους (69-91) ο Ομπράντοβιτς πέρασε ακόμα και τον Αρνά στο ματς και τον Μπιμπέροβιτς παίρνοντας τελικά μια πολύ άνετη επικράτηση στον τουρκικό… εμφύλιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ