Γκραν Κανάρια – Παναθηναϊκός 80-99

Γκραν Κανάρια – Παναθηναϊκός 80-99

Με τον Γιώργο Παπαγιάννη να κάνει την κορυφαία του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (14π., 5ριμπ., 1ασ.) και τους Θανάση, Λάνγκφορντ και Καλάθη να συνθέτουν μια 4άδα «φωτιά» οι πράσινοι πέρασαν από την έδρα της Γκραν Κανάρια (99-80) και παρέμειναν ζωντανοί στην υπόθεση «πρόκριση».

Ο Παναθηναϊκός… κέρδισε μακριά από το ΟΑΚΑ μετά από 4 μήνες (99-80) την Γκραν Κανάρια και έμεινε «ζωντανός» στο παιχνίδι της πρόκρισης στα πλέι όφ της Ευρωλίγκας.

Οι πράσινοι ήταν συγκεντρωμένοι, ουσιαστικοί, είχαν χαρακτήρα και «χτυπώντας» με εξυπνάδα στα αδύνατα σημεία των ισπανών κατάφεραν να πάρουν τη νίκη που ήθελαν για να διατηρήσουν ακέραιες τις ελπίδες τους για να περάσουν στα πλέι όφ.

Οι ισπανοί δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν, ήταν μέσα στο ματς όσο έβαζαν καλάθια από την περιφέρεια και στο τέλος… παραδόθηκαν.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι με σαφή στόχο να «χτυπήσουν» στις αδυναμίες του αντιπάλου. Η Γκραν Κανάρια με το περιφερειακό της σουτ και ο Παναθηναϊκός μέσα στη ρακέτα.

Ετσι πήγαιναν πόντο- πόντο σχεδόν σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο (26-28) με τους πράσινους πάντως να έχουν αρκετά λάθη (7-3), αλλά και 12-14 δίποντα.

Στη συνέχεια οι Ισπανοί πέρασαν μπροστά με τον Ραμπασέδα να είναι ασταμάτητος και προηγήθηκαν με 30-28 στο 12΄. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός έκανε σερί 0-16 παίζοντας καταπληκτική άμυνα, όπου ο Αντετοκούνμπο έδινε πολλές λύσεις και σωστά οργανωμένη επίθεση με τον Καλάθη και τον Παπαπέτρου να συνεργάζονται άψογα.

Δυο λεπτά χαλάρωσης όμως έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να βάλουν μεγάλα σουτ και να βγουν στον αιφνιδιασμό μειώνοντας σε 40-44 στο 18’ για να τελειώσει το πρώτο μέρος με 45-50 για τον Παναθηναϊκό.

Ο Αντετοκούνμπο, ο καλύτερος παίκτης του Πιτίνο μέχρι εκίνη τη στιγμή χρεώθηκε με 4ο φάουλ και πήγε στον πάγκο, ενώ στο 23’ ο Μήτογλου τραυματίστηκε σε μια φάση όπου δεν δόθηκε ούτε φάουλ από τους διαιτητές.

Ετσι ο Παπαπέτρου πήγε τεσσάρι και ο Βουγιούκας πέρασε σέντερ, δίνοντας πολλές λύσεις. Σημαντική ήταν η προσφορά και του Κιλπάτρικ, ενώ και ο Λάνγκφορντ είχε σκορ. Ετσι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 66-73 με τη λήξη του δεκάλεπτου, μια και οι Ισπανοί δεν είχαν λύσεις στην επίθεση και κυρίως αντιμετώπιζαν προβλήματα στην οργάνωση του παιχνιδιού τους.

Ο Κιλπάτρικ με τον Λάνγκφορντ συνέχισαν να οδηγούν τον Παναθηναϊκό στο χαμηλό σχήμα που είχε επιλέξει ο Πιτίνο και οι πράσινοι προηγήθηκαν με 15 πόντους διαφορά (69-84 στο 34’). Το… νερό είχε μπει στο αυλάκι και ο Παναθηναϊκός παρά τα λάθη που έκανε κατάφερε να πάρει τη νίκη με το τελικό 80-99.

Από τον Παναθηναϊκό οι Λάνγκφορντ (18π., 3/6διπ, 3/5τριπ), Καλάθης (17π., 9ας), Αντετοκούνμπο (16π, 8/9διπ) και Παπαγιάννης 914π.) ήταν οι καλύτεροι.

Για την ισπανική ομάδα προσπάθησαν οι Ραμπασέδα (21π. 5/8τριπ), Ουίλι (16π.).

Τα δεκάλεπτα: 26-28, 45-50, 66-73, 80-99

Περισσότερα σε λίγο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ