Παναθηναϊκός: Οι έξι «τελικοί» που κρίνουν το μέλλον του στην Ευρωλίγκα

Παναθηναϊκός: Οι έξι «τελικοί» που κρίνουν το μέλλον του στην Ευρωλίγκα

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και τα επόμενα έξι παιχνίδια θα καθορίσουν την τύχη τους στην διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε από το Λας Πάλμας επικρατώντας με σκορ 99-80 της Γκραν Κανάρια, παίρνοντας μια άκρως σημαντική εκτός έδρας νίκη. Αυτό το «διπλό» δίνει ελπίδες στην ομάδα του Ρικ Πιτίνο ώστε να κυνηγήσει την είσοδο της στην οχτάδα που οδηγεί στα πλέι-οφ.

Ο δρόμος όμως δεν θα είναι εύκολος στη συνέχεια για το «τριφύλλι» αφού θα πρέπει να κερδίσει τα πέντε από τα επόμενα έξι παιχνίδια της διοργάνωσης, αν θέλει να μην μείνει εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας από τόσο νωρίς.

Την επόμενη εβδομάδα ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη για να αντιμετωπίσει την Νταρουσάφακα που βρίσκεται χαμηλά στην βαθμολογία, αλλά σε κάθε περίπτωση παραμένει επικίνδυνη, αφού αν την υποτιμήσεις θα το πληρώσεις. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός θα πάει και τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι εκτός έδρας. Αυτή τη φορά θα φιλοξενηθεί από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και είναι το παιχνίδι που έχει τη «δυνατότητα» να χάσει, μιας και οι Ρώσοι είναι πολύ δυνατοί στην έδρα τους.

Το ματς με τη Μπασκόνια, στο ΟΑΚΑ, είναι ακόμη περισσότερο σημαντικό αφού οι «πράσινοι» θα πρέπει όχι μόνο να νικήσουν τους Βάσκους, αλλά και να καλύψουν την διαφορά των εννέα πόντων που είχαν ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι.

Το πρόγραμμα λέει πως υπάρχει άλλη μια δύσκολη έξοδος στο Μιλάνο, με αντίπαλο τη Αρμάνι, ενώ την επόμενη αγωνιστική, η ομάδα του Πιτίνο υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ακόμη ένα δύσκολο ματς.

Τέλος, θα πρέπει να νικήσει εντός έδρας την Μπουντούτσνοστ, κάτι που είναι θεωρητικά πιο εύκολο σε σχέση με τους υπόλοιπους αγώνες.

Συνεπώς ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ξεπεράσει τον… φόβο του στα εκτός έδρας ματς και να υπερασπιστεί το ΟΑΚΑ, αν θέλει να συνεχίσει στην διοργάνωση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των «πράσινων»:

7/3: Νταρουσάφακα (εκτός)
15/3: ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εκτός)
20/3: Μπασκόνια (εντός)
22/3: Αρμάνι Μιλάνο (εκτός)
28/3: Ρεάλ Μαδρίτης (εντός)
4/4: Μπουντούτσνοστ (εντός)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ