Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 81-97

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 81-97

Για κάτι παραπάνω από τρία δεκάλεπτα ο Ολυμπιακός πάλεψε σαν «θηρίο» απέναντι στην «μηχανή» που λέγεται ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως η έλλειψη λύσεων λόγω των απουσιών και η κούραση «λύγισαν» την ομάδα του Μπλατ που ηττήθηκε με το βαρύ 97-81. Στο 12-12 οι Πειραιώτες μετά την 5η σερί ήττα που στα επόμενα ματς καλούνται να πάρουν τις νίκες που πρέπει ώστε να προκριθούν στα πλέι οφ.

Παραδόθηκε στην ανωτερότητα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Ολυμπιακός, καθώς ηττήθηκε στο ΣΕΦ με σκορ 81-97 παίζοντας στα ίσα τους Ρώσους για 28 λεπτά και πλέον έχει 5 σερί ήττες στην Ευρωλίγκα. Το συγκρότημα του Ιτούδη όμως ήταν πολυδιάσταστο, κυριάρχησε απόλυτα στο ζωγραφιστό και το ντέρμπι του πρώτου ημιχρόνου το μετέτρεψε σε περίπατο.

Ο Ολυμπιακός του Μπλατ έμεινε από δυνάμεις, ήταν αδύνατον να ακολουθήσει τον ρυθμό των φιλοξενούμενων και γνώρισε μία ακόμα βαριά ήττα στην διοργάνωση. Από τους 50 ποντους του ημιχρόνου, πέτυχε 31 στο δεύτερο και πλέον βλέπει ως τελικό το ματς στην Ποντγκόριτσα με την Μπουντούτσνοστ. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Ζακ ΛεΝτέι με 21 πόντους, ο Σπανούλης πρόσθεσε άλλους 14 και ο Πρίντεζης σταμάτησε στους 12.

Όσο για τους Ρώσους; Εξι παίκτες ήταν διψήφιοι, με τους Ντε Κολό (16π) και Σέρχιο (15π) να «σκοτώνουν» από την περιφέρεια τον Ολυμπιακό και τους Χάινς (15π. 4 κοψ.) και Χάντερ (10π 8ριμπ 3κοψ.) να σκεπάζουν τα καλάθια και τον Χάκετ παρότι άποντος να περναέι χειροπέδες σε όποιον γκαρντ αντιμετώπισε.

ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕΧΡΙ ΕΣΧΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ
O Ολυμπιακός ξεκίνησε με μία ιδιαίτερη πεντάδα και τους Σπανούλη, Τουπάν, Παπανικολάου, ΛεΝτέι και Μιλουτίνοφ. Από νωρίς τροφοδότησε το ποστ του, με τον Μιλουτίνοφ να γράφει το 4-2.

Ο Σέρχιο ισοφάρισε, με τον Βοροντσέβιτς να είναι το κρυφό χαρτί του Ιτούδη στην αρχή για το 4-7 με τρίποντο. Ο Χάντερ έγραψε το 4-9, όμως ο Σπανούλης (ως πλέι μέικερ) πραγματοποίησε το 7-9, με τους Ερυθρόλευκους πάντως να παρασύρονται στον ρυθμό της ΤΣΣΚΑ.

Οι φιλοξενούμενοι «χτύπησαν» τον αρχηγό στην άμυνα, με τον ΛεΝτέι πάντως να κάνει από τις βολές το 11-11 και να δίνει προβάδισμα με κάρφωμα. Οι Ρώσοι είδαν τον Σέρχιο να βάζει δύο τρίποντα με την υπογραφή του (σε άμυνα και στο τέλος χρόνου επίθεσης) για το 13-17. Με 2/3 βολές ο Σπανούλης έκανε το 15-17 και ο κεφάτος ΛεΝτέι ισοφάρισε εκ νέου το ματς εν μέσω αποθέωσης. Η είσοδος του Ουέμπερ έφερε πίεση στον Σέρχιο και ένα λέι απ για τον Αμερικανό του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ να βρίσκει απευθείας σκορ για το 19-21.

Ο Μπόγρης έφερε στα ίσα το ματς και ο Πρίντεζης με καλάθι στο τελευταίο δευτερόλεπτο έκλεισε την περίοδο στο 23-21.

ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΕ ΑΜΥΝΑ ΟΜΩΣ….

Το δεύτερο φάουλ του Μιλουτίνοφ έφερε τον ΛεΝτέι στο «5», ο οποίος παρά τα προβλήματα στην άμυνα, είχε 11 πόντους στο πρώτο 12λεπτο και έφερε το ματς στο 26-24 για τους γηπεδούχους.

Άμεση ήταν η απάντηση των Ρώσων, ο Κλάιμπερν πέτυχε 5 σερί πόντους και ο Μπλατ αναγκάστηκε σε τάιμ άουτ, με τους παίκτες του Ιτούδη να κυριαρχούν στο τρανζίσιον, με τον Γκος να είναι ακίνδυνος και τον Ουέμπερ να έχει θέματα επιθετικά. Ο Πρίντεζης γρήγορα μείωσε σε 28-29, ο Ντε Κολό εκμεταλλεύτηκε τις αλλαγές στα μαρκαρίσματά του και από τις βολές έκανε το 28-31.

Με τον ίδιο τρόπο ο Τουπάν μείωσε στον πόντο, όμως ο Γάλλος γκαρντ της ΤΣΣΚΑ έδωσε αέρα 4 πόντων στην ομάδα του με 5 προσωπικούς πόντους (νωρίτερα ο Σπανούλης είχε κάνει το 34-35 με τρίποντο), με τον Χάινς να καρφώνει για το 36-40.

Οι βολές του ΛεΝτέι ακολουθήθηκαν από το εύκολο δίποντο του Χάντερ σε μις ματς με τον Σπανούλη, κάτι που έγινε και με τον Χίγκινς για το 40-44. Ωραίο ντράιβ από τον Ουέμπερ για το 42-44 με τον Σπανούλη να βάζει φωτιά στο ΣΕΦ με ένα εκπληκτικό τρίποντο για το 45-46!

Μία αψιμαχία του αρχηγού των Πειραιωτών με τον Χίγκινς έφερε το αντιαθλητικό του Χίγκινς, το ματς πήγε στο 47-48 από τις μετέπειτα βολές του Παπανικολάου, με τον Μάντζαρη να κάνει το 50-48, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αμυνθεί ως έπρεπε και ο Χίγκινς με τον ίδιο τρόπο έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 50-51.

Ο ΡΥΘΜΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕ

Το ματς ήταν γεμάτο από την αρχή του δεκαλέπτου. Ο Ιτούδης «σημάδεψε» το πικ εν ρολ με τον Χάντερ να τελειώνει δύο φάσεις, την ώρα που ο Σπανούλης χρεώθηκε με δύο φάουλ και έφτασε στα τέσσερα (πήρε αμυντικό και επιθετικό σε δύο σερί φάσεις), με το σκορ στο 52-55. Ο Παπανικολάου έκοψε καθαρά τον Ντε Κολό σε τρίποντο και του πήρε το φάουλ στο τρανζίσιον για το 54-55, με τον Χίγκινς να μένει ελεύθερος από το τρίποντο και να κάνει το 54-58. Η είσοδος του ΛεΝτέι πρόσθεσε ενέργεια, ο Μάντζαρης ηρέμησε το παιχνίδι της ομάδας του (4 φάουλ ο Ουέμπερ ήδη) και ένα τρίποντο του Πρίντεζη ήταν η αιτία του 60-58 για την ομάδα του Πειραιά.

Ο Σέρχιο απάντησε παρά την τέλεια άμυνα του Ολυμπιακού, με τον Πρίντεζη να ισοφαρίζει ξανά όπως και ο Μιλουτίνοφ (63-63). Οι Ερυθρόλευκοι δεν είχαν τρόπο να σταματήσουν το συγκρότημα του Ιτούδη, ο Χάινς πλήγωνε πιο αργά πόδια του Μιλουτίνοφ, την ώρα που ο Σέρβος με τις αλλαγές στα μαρκαρίσματα έφτανε στο τρίποντο και η ρακέτα έμενε άδεια.

Ο Σέρχιο ήταν ασταμάτητος για το 63-68, ο Χάινς σκόραρε και για το +7 (63-70) της ΤΣΣΚΑ με το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 64-72 έπειτα από δίποντο του Χίγκινς!

ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

O Χάινς με την έναρξη της τελευταία περιόδου έδωσε αέρα 10 πόντων στην ομάδα του (64-74), όπως και ο Χίγκινς (66-76) με τον Ιτούδη να περνάει τον Μπολομπόι για να κουράσει και να «δείρει» τον Πρίντεζη. Το κάρφωμα μάλιστα του παίκτη της ΤΣΣΚΑ διαμόρφωσε το 66-78, με τον Γκος να μειώνει και πάλι στους 10. Ο Χάινς έκανε πλάκα στους ψηλούς του Ολυμπιακού, ο ΛεΝτέι του απάντησε με κάρφωμα χωρίς να υπάρχει συνέχεια από τους γηπεδούχους. Η διαφορά σε ενέργεια και βάθος πάγκου ήταν τεράστια, ο Χάκετ είχε κάνει μία… χαψιά τον Γκος και ο Ντε Κολό έστειλε το ματς στους 15! Ο Κλάιμπερν με 4 σερί πόντους έφτασε το επιμέρους στο 17-6 και το παιχνίδι στο 70-89 με τους Ρώσους να έχουν διαλύσει στο δεύτερο ημίχρονο τον Ολυμπιακό και να μην τον αφήνουν να ανασάνει.

Το συγκρότημα του Ιτούδη ήταν τετραπέρατο στο παρκέ, Χάντερ και Χάινς σκέπασαν τα καλάθια με τον πρώτο να γράφει το 73-93. Το τελικό σκορ μιλάει από μόνο του, με τους Ερυθρόλευκους ουσιαστικά να μην περνούν στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο και να «αιχμαλωτίζονται» από την ομάδα της ΤΣΣΚΑ.

Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

 

Περισσότερα σε λίγο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ