Ζαλγκίρις – Γκραν Κανάρια 98-64

Ζαλγκίρις – Γκραν Κανάρια 98-64

Η Ζαλγκίρις διέλυσε τους απαράδεκτους Ισπανούς με 98-64 στην Ζαλγκίριο Αρίνα σε μια παράσταση για έναν ρόλο. 

Στο παρκέ υπήρχε μια ομάδα, με την Γκραν Κανάρια να είναι ένα «φάντασμα» στο Κάουνας και την Ζαλγκίρις να διαλύει τους Ισπανούς στην Ζαλγκίριο Αρίνα με σκορ 98-64.

Οι Λιθουανοί ήταν εκπληκτικοί, δεν άφησαν τους φιλοξενούμενους να ανασανουν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουν κλειδώσει το ματς από το τρίτο δεκάλεπτο. Στην τελευταία περίοδο ο Σάρας απλά έβαλε τα… τρίτα του, τα οποία έφτασαν την διαφορά ακόμα και στους 41 πόντους, ταπεινώνοντας τους Ισπανούς.

Κορυφαίος για την Ζαλγκίρις ο Εντγκάρας Ουλανόβας με 18 πόντους ενώ θετικός ήταν και ο Μπράντον Ντέιβις με 10 πόντους.

Η εξέλιξη του ματς 

Έχοντας τον Ουάιτ στα γνωστά του κέφια η Ζαλγκίρις προηγήθηκε με 11-5 της Γκραν Κανάρια σημαδεύοντας κατά κύριο λόγο στο ποστ.  Ο Ντέιβις με ένα κάρφωμα έστειλε το ματς στους οχτώ , με τον Ουόλκαπ να ακολουθεί και με σερί πόντους να σκοράρει για το 17-8 με το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 25-10 με τους γηπεδούχους να είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι της αναμέτρησης.

Με ένα επιμέρους 14-3 στην αρχή της δεύτερης περιόδου η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 26 πόντους (39-13) με δίποντα του Ουλανόβας. Η Γκραν Κανάρια απάντησε με ένα 6-0 μέσω του Ουίλεϊ  με τον Ραντίσεβιτς να κάνει το 45-24 με δίποντα.  Το 45-27 ήταν το σκορ του ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να απέχουν αγωνιστικά και η εικόνα στο παρκέ να φανερώνει  διασυρμό για τους Ισπανούς.

Κάπως έτσι ξεκίνησε και το τρίτο δεκάλεπτο στο Κάουνας. Με τον Ντέιβις για μπροστάρη, η Ζαλγκίρις προχώρησε σε  ένα 12-3 για το 57-30. Και δεν είχε πρόβλημα ούτε στη συνέχεια η ομάδα του Σάρας.  Ο Ουλανόβας ανέλαβε πρωτοβουλίες και η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στους 32 πόντους (65-33). Η Γκραν Κανάρια φανερωνε σημάδια αποσύνθεσης, μείωσε προσωρινά (68-39), με το δεκάλεπτο να τελειώνει με τρία σερί τρίποντα της Ζαλγκίρις και το σκορ στο 77-45. Τα τρίτα του Σάρας δεν κατέβασαν το πόδι από το γκάζι και τα… παιδιά του παρέμειναν στον ίδιο ακριβώς επίπεδο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεπεράσει το παιχνίδι την σαραντάρα και το σκορ να πάει στο 89-48. Πλέον δεν υπήρχε κανένα απολύτως ενδιαφέρον στο παιχνίδι, ο Τζέφερσον με τον Ουίλεϊ να κάνουν το 98-59. Η Γκραν Κανάρια απλά έκλεισε λίγο τη διαφορά και το τελικό 98-64 λέει την πλήρη αλήθεια για το τι συνέβη στο παρκέ της Ζαλγκίριο Αρίνα.

Τα δεκάλεπτα: 25-10, 46-27, 77-45, 98-64

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ