Παναθηναϊκός: Smells like green spirit

Παναθηναϊκός: Smells like green spirit

Ο Παναθηναϊκός του Πιτίνο κυνηγά το απίθανο. Και το κάνει με τον τρόπο ενός αληθινού προφέσορα του μπάσκετ. Με στιλ… κολεγιακό και τους Παπαπέτρου, Παπαγιάννη και Θανάση να στέκονται πια στο πλάι του Νικ

Δεν μπορεί κανείς με σιγουριά να καταλήξει στο συμπέρασμα, αν ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερη ανάγκη τον Ρικ Πιτίνο ή αν οι Πράσινοι ήταν το σωσίβιο που έψαχνε ο θρύλος των κολεγιακών πάγκων. Δεν ξέρει κανείς ποιος ήταν πραγματικά στη δυσκολότερη θέση από τους εμπλεκόμενους, εκεί γύρω στα Χριστούγεννα.

Μια ομάδα πολλών κυβικών που βρέθηκε φάτσα με το κάζο ή ένας μύθος του μπάσκετ που κατέληξε έκπτωτος στην ίδια του την πατρίδα και αναγκάστηκε σε ένα ταξίδι που δεν είχε φανταστεί προκειμένου να ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Όχι, μην βιαστείτε για την απάντηση. Η αλήθεια είναι άλλωστε πως αυτή τη στιγμή δεν έχει μεγάλη σημασία. Σημασία έχει η «εφαρμογή» που προέκυψε. Ο τρόπος με τον οποίο ο Παναθηναϊκός δηλώνει ακόμη ζωντανός στη μάχη για την 8άδα. Και βέβαια η ικανότητα ενός προπονητή που ξέρει τα βασικά όσο ελάχιστοι σε τούτη τη Γη, να ενεργοποιεί δυνάμεις που έμοιαζαν χαμένες.

Η περίπτωση του Παπαγιάννη είναι χαρακτηριστική. Ου μην και του Παπαπέτρου. Παιδιά που έχουν «κολεγιακή» παιδιά στο μπάσκετ. Που μπορούν να εναρμονιστούν στα θέλω του Πιτίνο. Χαρακτήρες που ήρθαν να προστεθούν στην εξίσωση την κατάλληλη στιγμή. Τώρα που είναι σε εξέλιξη η τελική αντεπίθεση.

Δύσκολα θα μπορούσε να τους ξυπνήσει κάποιος άλλος. Ο Πιτίνο όμως αυτό το έκανε όλη του τη ζωή. Έβρισκε λύσεις εκεί που οι άλλοι έβλεπαν πρόβλημα. Ο προφέσορας του μπάσκετ, έχει στα χέρια του μια ομάδα με πολλούς Έλληνες… Αμερικάνους. Και ο Θανάσης είναι μια τέτοια περίπτωση φτάνοντας έστω για λίγο στο ΝΒΑ. Και ο Νικ φυσικά πρώτος από όλους. Μέσα από αυτή τη «λεπτομέρεια» μοιάζει να δημιουργείται όντως ένας κορμός. Μια βάση που πραγματικά με τον Πασκουάλ δεν προέκυψε ποτέ.

Πριν από λίγο στην Τουρκία ο Παναθηναϊκός έκανε τη τέταρτη νίκη του στα τελευταία πέντε ματς. Το καλύτερο σερί της σεζόν. Έκανε και την τρίτη νίκη στη σειρά. Και αυτό το καλύτερο σερί. Οι 67 πόντοι που δέχθηκε ήταν η ισοφάριση του καλύτερου αμυντικού ρεκόρ για φέτος.

Με τη Γκραν Κανάρια ο Παναθηναϊκός πήρε από Παπαπέτρου, Παπαγιάννη και Θανάση 40 πόντους και 14 ριμπάουντ. Απόψε το δίδυμο Παπαπέτρου-Παπαγιάννης έδωσε 32 με 16 ριμπάουντ και με την προσθήκη του Θανάση που έπαιξε λίγο (12΄) η σοδιά ανέβηκε στους 38 πόντους και 21 ριμπάουντ.

Σε αυτά τα δύο ματς ο Καλάθης είχε συνολικά 27 ποντους, 20 ασίστ και 10 ριμπάουντ. Οι αριθμοί είναι εξωφρενικοί. Είναι η αιτία που ανέβασαν τον Παναθηναϊκό στο υψηλότερο επίπεδο σκοραρίσματος της σεζόν. Που του δίνουν άλλες προοπτικές στο παιχνίδι του.

Αν θα καταφέρει το… απίστευτο; Δεν το ξέρει κανείς. Θέλει άλλες τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε για να προκριθεί. Δεν είναι εύκολο. Δεν είναι όμως πλέον και αδύνατο. Αφήστε που μπορεί για την πρόκριση να φτάνουν και οι 15 νίκες, όχι απαραίτητα οι 16 που ήταν το όριο πέρσι. Το πρόγραμμα λέει ΤΣΣΚΑ (εκτός), Μπασκόνια (εντός), Αρμάνι (εκτός), Ρεάλ (εντός), Μπουντούτσνοστ (εντός).

Απαιτεί υπέρβαση. Υπέρβαση όμως είναι και το γεγονός ότι φτάνοντας ως εδώ ο Παναθηναϊκός είναι ακόμη ζωντανός. Και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο τα καταφέρνει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ