Ο coach Bullet που… έβαλε φωτιά στα πλέι-οφ

Ο coach Bullet που… έβαλε φωτιά στα πλέι-οφ

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ με μαεστρικό κοουτσάρισμα του Γιάννη Σφαιρόπουλου «άλωσε» το Μόναχο και έφερε τα πάνω - κάτω στη μάχη για τα πλέι οφ – Επιασε τον Παναθηναϊκό (12-13) και απειλεί τον Ολυμπιακό (12-12).

Έφυγε από τον Ολυμπιακό σαν φίλος. Με εκείνη την αίσθηση πως δεν γίνονταν αλλιώς. Πως ο κύκλος έκλεισε. Κουράστηκε και εκείνος να τα «ακούει», κούρασε και το στιλ μιας ομάδας που για δύο σερί χρόνια καταρρακώθηκε την πιο μεγάλη ώρα του ελληνικού πρωταθλήματος. Στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό. Έστω με διαιτητές τον Παναγιώτου, τον Αναστόπουλο και τον Μάνο.

Προφανώς όμως κανείς δεν αμφισβήτησε ποτέ το ταλέντο του. Τις ικανότητες του στον πάγκο. Εκείνες που πλέον εξελίσσονται στο Τελ Αβίβ. Στη βαριά φανέλα της Μακάμπι η οποία έζησε φέτος ένα σενάριο αλά… Παναθηναϊκός. Πολύ νωρίς ένιωσε την απειλή να τα χάσει όλα. Ο Σφαιρόπουλος αποδέχτηκε την πρόταση της στα μέσα Νοέμβρη. Ανέλαβε με προίκα μια νίκη στις πρώτες επτά αγωνιστικές. Στις 18 που ακολούθησαν; Η Μακάμπι νίκησε στις 11. Πλέον είναι για τα καλά και εκείνη στο κόλπο για την 8άδα. Έπιασε τον Παναθηναϊκό στο 12-13, απειλεί και τον Ολυμπιακό που είναι στο 12-12. Και μπορεί κάλλιστα να διεκδικήσει και εκείνη το sweet 16. Τον αριθμό κλειδί των 16 νικών που οδηγεί στην 8άδα και τα πλέι-οφ.

Οι Ισραηλινοί μετά τη νίκη τους απόψε επί της Μπάγερν, έχουν δύο εντός έδρας με Εφές και Ζαλγκίρις. Ακολουθούν οι δύο αναμετρήσεις με τις αδιάφορες Χίκμι (εκτός) και Γκραν Κανάρια (εντός). Υπάρχει πεδίο για μόνο νίκες. Και αν χρειαστεί; Ένας τελικός πρόκρισης στην έδρα του Ομπράντοβιτς με τη Φενέρ.

Στις ισοβαθμίες η Μακάμπι είναι «πάνω» από τον Παναθηναϊκό. Είναι πάνω από την Μπάγερν. Είναι κάτω από τον Ολυμπιακό και τη Μπασκόνια. Παίζεται… στο νήμα!

Το βασικό στοιχείο που απέκτησε η Μακάμπι με τον Έλληνα τεχνικό στον πάγκο δεν μπορεί να αποτυπωθεί μέσα από τους αριθμούς. Γιατί μια προβλέψιμη ομάδα απέκτησε πολυφωνία, βγάζει τρομερή ενέργεια στο παιχνίδι της και κυρίως, έχει ισορροπία. Στην άμυνα ήταν νωχελική, έβγαινε χαμένη από τις προσωπικές μονομαχίες και κατά κάποιο τρόπο, εγκατέλειπε γρήγορα την προσπάθεια. Πλέον, η φιλοσοφία της είναι διαφορετική, παρουσιάζεται περισσότερο επιθετική αλλά και διεκδικητική στην κάθε μπάλα.

Μια ομάδα που μοιάζει στο στιλ του Σφαιρόπουλου. Ικανή για όλα. Σε ένα πεδίο όπως αυτό της Euroleague που ο Έλληνας τεχνικός έχει να θυμάται ουσιαστικά τις μεγαλύτερες διακρίσεις στην καριέρα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ