Εφές – Μπαρτσελόνα 92-70

Εφές – Μπαρτσελόνα 92-70

Ο Λάρκιν έδωσε μια πραγματική «παράσταση», με την Εφές να κάνει τεράστιο βήμα για την κατάκτηση της 4ης θέσης στην κανονική περίοδο που χαρίζει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Με έναν απίστευτο Λάρκιν (37 πόντοι 7/7β., 6/7διπ., 6/8 τριπ., 5ριμπ., 2ασ., 1κλ.) και έναν «καυτό» Μόερμαν (22π., 11ριμπ., 2ασ., 2κλ.) , η Εφές διέλυσε τη Μπαρτσελόνα στην Τουρκία (92-70) για την 25η αγωνιστική. Μάλιστα οι Τούρκοι κάλυψαν και την διαφορά των 15 πόντων με τους οποίους είχαν ηττηθεί στο ματς του πρώτου γύρου.

Ετσι πήγαν στο 16-9, «έριξαν» τους Καλανούς στο 15-10 και βεβαίως έκαναν ένα μεγάλο βήμα για την κατάληψη της 4ης θέσης στην κανονική περίοδο που χαρίζει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ!

Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν δύο σπουδαία δεκάλεπτα, το πρώτο (24-12 το σκορ) και το τελευταίο (28-17), με τη διαφορά να εκτοξεύεται ακόμη και στους 26 πόντους (92-66), δύο λεπτά πριν το τέλος του ματς. Γενικότερα διατηρούσαν μια διψήφια διαφορά από νωρίς στο ματς, η οποία χτύπησε «κόκκινο» στην τελευταία περίοδο.

Άπαντες περίμεναν ένα ματς ντέρμπι, όμως μόνο τέτοιο δεν ήταν. Κι αυτό παρά το γεγονός οτι εδώ και αρκετό καιρό η Μπαρτσελόνα έχει σταθεροποιήσει την απόδοσή της σε υψηλά επίπεδα. Η ομάδα του Αταμάν ήταν… σεληνιασμένη, κυριάρχησε κατά κράτος και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους μπλαουγκράνα.

Οι Τούρκοι είχαν υψηλή ευστοχία σε δίποντα (21/35) και τρίποντα (12/33), κατέβασαν 12 επιθετικά ριμπάουντ, μοίρασαν 17 ασίστ και έκλεψαν 6 φορές τη μπάλα. Παράλληλα υποχρεώσαν τους αντιπάλους τους στο τραγικό 3/20 τρίποντα και έτσι το 22/36 δίποντα (61,1%) που είχαν οι Καταλανοί δεν τους πλήγωσε.

Η ομάδα του Πέσιτς βρέθηκε σε κάκιστη μέρα, ειδικά αμυντικά, με τον Σίνγκλετον να μένει στους μόλις 2π. σε περίπου 20 λεπτά συμμετοχής, με τους Χάνγκα και Τόμιτς να είναι οι δυο που κατάφεραν να διασωθούν…

Για τους γηπεδούχους, εκτός των Λάρκιν και Μόερμαν, καθοριστική συμβολή είχαν οι Μίσιτς και Ντάνστον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ