Μέχρι 6ος ο Ολυμπιακός, αναγκαία η υπέρβαση για Παναθηναϊκό

Μέχρι 6ος ο Ολυμπιακός, αναγκαία η υπέρβαση για Παναθηναϊκό

Από διαφορετική αφετηρία και ζητούμενα μπαίνουν στην τελική ευθεία των πέντε αγωνιστικών Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Ποιες ομάδες απειλούν τους «αιώνιους» και γιατί οι πράσινοι θέλουν τον Ολυμπιακό στην 8αδα…

Ο Ολυμπιακός έβαλε stop στην κατηφόρα των πέντε σερί ηττών που τον έβγαλαν απότομα εκτός διεκδίκησης μιας εκ των προνομιακών θέσεων, 4 ή 5 (με την λογική ότι οι τρεις πρώτες ήταν από την αρχή «καπαρωμένες») και πλέον μετά τη νίκη στο Μαυροβούνιο βλέπει με μεγαλύτερη ηρεμία τα τελευταία πέντε ματς της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός που κρατάει αποκλειστικά στα χέρια του την τύχη του καθώς είναι στην 8η θέση (σε τριπλή ισοβαθμία με Αρμάνι, Μπασκόνια) ενώ έχει το πιο βατό πρόγραμμα από τις υπόλοιπες ομάδες που παλεύουν για τις θέσεις 6 έως 8.

Ο κανονικός Ολυμπιακός που εμφανίστηκε στο Μαυροβούνιο δεν θα έχει πρόβλημα για την πρόκριση ξέροντας πως το ταβάνι του είναι η 6η θέση την οποία μπορεί κάλλιστα να «καπαρώσει» την ερχόμενη αγωνιστική αν επικρατήσει στο Μιλάνο της Αρμάνι.

Ακολουθούν η Μπάγερν (εντός), το ματς εκτός με την Γκραν Κανάρια και δύο εντός έδρας ματς με Ζαλγκίρις και Νταρουσάφακα. Ο Ολυμπιακός που τώρα είναι στο 13-12 με λογικά αποτελέσματα δεν χάνει με τίποτα την πρόκριση έχοντας στα χέρια του την δυνατότητα να πλασαριστεί 6ος, από την στιγμή που από την 5η Μπαρτσελόνα απέχει τρεις ουσιαστικές νίκες.

Ο Παναθηναϊκός στον αντίποδα που κάνει την μεγάλη αντεπίθεση του με τις τρεις σερί νίκες ξέρει πως για να είναι εξασφαλισμένος για την είσοδο στην 8αδα χρειάζεται το απόλυτο μέχρι το τέλος. Ή στην χειρότερη των περιπτώσεων 4 νίκες στα επόμενα 5 ματς καθώς πρέπει να ξεπεράσει τουλάχιστον δύο ομάδες για να μπει στην 8αδα.

Με ρεκόρ 12-13 ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να κάνει υπέρβαση για να μπει στα play offs καθώς το πρόγραμμα του τον φέρνει απέναντι σε ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα και Ρεάλ στο ΟΑΚΑ ενώ έχει να δώσει δύο μεγάλα ντέρμπι με Αρμάνι στο Μιλάνο και Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ. Την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Μπουντούτσνοστ όμως μέχρι τότε λογικά θα έχουν κριθεί τα πάντα.

Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά θέλει την πρόκριση του Ολυμπιακού μια και απέχει ουσιαστικά δύο νίκες από αυτόν καθώς δεν τον έχει στην ισοβαθμία. Θέλει τον Ολυμπιακό στην 8αδα γιατί απλά παίζει με Αρμάνι και Μπάγερν χρειάζεται να αφήσει από κάτω για να προκριθεί.

Οι πράσινοι είναι αναγκασμένοι να ζητήσουν μια μεγάλη νίκη είτε με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, πράγμα πολύ δύσκολο, ή με την Ρεάλ στο ΟΑΚΑ έχοντας ως δεδομένη την επικράτηση τους με Μπασκόνια, Αρμάνι και Μπουντούτσνοστ.

Το πιο δύσκολο πρόγραμμα από τις υπόλοιπες ομάδες το έχει η Αρμάνι που υποδέχεται τον Ολυμπιακό και μετά αντιμετωπίζει Ρεάλ (εκτός), ΠΑΟ και Φενέρ (εντός) και Εφές (εκτός). Δύσκολο είναι και το πρόγραμμα των Βάσκων που θα δοκιμαστούν στο ΟΑΚΑ ενώ έχουν να ταξιδέψουν στην Μόσχα για να παίξουν με την ΤΣΣΚΑ. Εντός υποδέχονται Μπουντούτσνοστ, Ρεάλ και Εφές.

Για την Μακάμπι που επί της ουσίας απειλεί περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα τον Παναθηναϊκό (και τον Ολυμπιακό αν μπλέξει μόνος του…) η μισή πρόκριση είναι το επόμενο ματς με την Εφές στο Τελ αβίβ. Μετά έχει να παίξει εντός με Ζαλγκίρις και Γκραν Κανάρια και εκτός με Χίμκι και Φενέρ.

Η Μπάγερν τέλος έχει το πιο δύσκολο έργο με τα δύο επόμενα εκτός έδρας ματς της να κρίνουν το μέλλον της. Παίζει στο Κάουνας και στο ΣΕΦ ενώ ακολουθούν Μπαρτσελόνα (εντός), Νταρουσάφακα (εκτός) και Γκραν Κανάρια (εντός).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των 6 ομάδων που διεκδικούν τις τρεις τελευταίες θέσεις για την 8αδα της Ευρωλίγκας:

Αρμάνι Μιλάνο (13-12)
Ολυμπιακός εντός
Ρεάλ Μαδρίτης εκτός
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εντός
Φενέρμπαχτσε εντός
Αναντολού Εφές εκτός

Ολυμπιακός (13-12)
Αρμάνι Μιλάνο εκτός
Μπάγερν Μονάχου εντός
Γκραν Κανάρια εκτός
Ζαλγκίρις εντός
Νταρουσάφακα εντός

Μπασκόνια (13-12)
Μπουντούτσνοστ εντός
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εκτός
Ρεάλ Μαδρίτης εντός
Αναντολού Εφές εντός
ΤΣΣΚΑ Μόσχας εκτός

Μακάμπι Τελ Αβίβ (12-13)
Αναντολού Εφές εντός
Ζαλγκίρις εντός
Χίμκι εκτός
Γκραν Κανάρια εντός
Φενέρμπαχτσε εκτός

Παναθηναϊκός (12-13)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας εκτός
Μπασκόνια εντός
Αρμάνι Μιλάνο εκτός
Ρεάλ Μαδρίτης εντός
Μπουντούτσνοστ εντός

Μπάγερν Μονάχου (12-13)
Ζαλγκίρις εκτός
Ολυμπιακός εκτός
Μπαρτσελόνα εντός
Νταρουσάφακα εκτός
Γκραν Κανάρια εντός

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ