Μπερτομέου: «Παραδοσιακή η κόντρα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, δύσκολο να εξηγήσεις τι συμβαίνει στην Ελλάδα…»

Μπερτομέου: «Παραδοσιακή η κόντρα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, δύσκολο να εξηγήσεις τι συμβαίνει στην Ελλάδα…»

Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας μεταξύ άλλων σχολίασε τις εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ.

Η ανένδοτη στάση της ΕΟΚ, αλλά και η απόφαση της ΚΕΔ να ορίσει Ελληνες διαιτητές στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό τινάζουν στον… αέρα το ελληνικό μπάσκετ, με τους Ερυθρόλευκους να εμφανίζονται έτοιμοι να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα.

Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου το βράδυ της Πέμπτης βρέθηκε στο Κάουνας και παρακολούθησε από κοντά τον αγώνα της Ζαλγκίρις με την Μπάγερν Μονάχου, ενώ μετά το τέλος του παιχνιδιού σχολίασε τις εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ. Το αφεντικό της Ευρωλίγκας χαρακτήρισε «παραδοσιακή» την κόντρα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό και τόνισε ότι είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. «Ηταν μια παραδοσιακή ελληνική κατάσταση. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω διαφορετικά. Είναι μέρος ενός αγώνα (σ.σ. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός) που δεν είναι ποτέ εύκολο να τον αναλύσεις αν δεν είσαι μέρος του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Ολυμπιακού και της Ρεάλ από τα εθνικά πρωταθλήματα: «Επειδή μου αναφέρατε τη Ρεάλ, όλα είναι σε επίπεδο φημών, ενώ αν μιλήσουμε για ό,τι έγινε στην Ελλάδα, θα το θέσω υπό αυτό το πρίσμα: Ηταν μια παραδοσιακή ελληνική κατάσταση. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω διαφορετικά. Είναι μέρος ενός αγώνα (σ.σ. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός) που δεν είναι ποτέ εύκολο να τον αναλύσεις αν δεν είσαι μέρος του. Από τη μία πλευρά υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το πώς θα χειριστούμε με σωστό τρόπο τις ανάγκες τόσο των λιγκών, όσο και της Ευρωλίγκας, για να βολεύει και τις δύο πλευρές».

Για τις συγκρίσεις των πρωταθλημάτων με την Ευρωλίγκα: «Πρέπει να κάνουμε διαχωρισμό. Σε μερικές χώρες οι ομάδες έχουν δυσκολίες να αντιμετωπίσουν την πρόκληση να είναι μέρος τόσο του εθνικού πρωταθλήματος, όσο και μιας τόσο απαιτητικής λίγκας όπως η Ευρωλίγκα. Είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε με τις ομάδες και τις λίγκες. Κάθε λίγκα θέλει τον δικό της χώρο. Στη Βαρκελώνη είχαμε συζήτηση με εκπροσώπους των πρωταθλημάτων για τον αριθμό των αγώνων. Είπαμε ότι έχουμε περισσότερα παιχνίδια, αλλά έχουμε και μέσους όρους 10.000 θεατών ανά αγώνα κι αυτούς τους αριθμούς δεν μπορεί να τους πιάσει κάποια εθνική λίγκα. Αν αυξήσουμε τον αριθμό αγώνων στα πρωταθλήματα, θα έχουμε μικρότερo μέσο όρο», είπε αρχικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ