Μπερτομέου: «Δεν θα έχει πέντε ισπανικές ομάδες του χρόνου η Euroleague»

Μπερτομέου: «Δεν θα έχει πέντε ισπανικές ομάδες του χρόνου η Euroleague»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου τόνισε δεν θα είναι πέντε ισπανικές ομάδες στη Euroleague τη νέα σεζόν, ακόμα κι αν κατακτήσει η Βαλένθια ή η Ανδόρα το Eurocup.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε για το ενδεχόμενο να υπάρξουν και του χρόνου πέντε ισπανικές ομάδες στην Euroleague, όπως τη σεζόν 2017-18 με τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Βαλένθια, Μπασκόνια και Μάλαγα.

Ο CEO της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί ακόμα κι αν κατακτήσει ισπανική ομάδα το Eurocup καθώς ο μέγιστος αριθμός ομάδων από μία χώρα πρέπει να είναι τέσσερις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ως εξαίρεση, είχαμε 5 ισπανικές ομάδες στην Euroleague τη σεζόν 2017-18, που ήταν σύμπτωση, διότι την προηγούμενη χρονιά, οι ομάδες μειώθηκαν από 24 σε 16.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο μέγιστος αριθμός ομάδων από μια χώρα θα είναι 4. Αν μια ισπανική ομάδα κατακτήσει το EuroCup, αυτό σημαίνει πως καμία ισπανική ομάδα δεν θα προκριθεί μέσω της ACB στην Euroleague.

Ο πρωταθλητής του EuroCup έχει προτεραιότητα έναντι του υποθετικού πρωταθλητή της ACB. Οπότε, δεν μπορούν να υπάρξουν πέντε ισπανικές ομάδες την επόμενη σεζόν στην διοργάνωση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ