Euroleague: «Ο Θανάσης θα λείψει πολύ στο μπάσκετ…»

Euroleague: «Ο Θανάσης θα λείψει πολύ στο μπάσκετ…»

Η Euroleague με τη σειρά της «αποχαιρέτησε» τον Θανάση Γιαννακόπουλο, τονίζοντας πως η παρουσία του θα λείψει από το μπάσκετ.

Το γύρω του κόσμου κάνουν τα νέα του θανάτου του Θανάση Γιαννακόπουλου, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών.

Ομάδες, παράγοντες και ομοσπονδίες του ελληνικού αθλητισμού έσπευσαν να στείλουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και να εκφράσουν τον σεβασμό τους για τον Θανάση, όμως φόρο τιμής προς τον εκλιπόντα δεν απέτισαν μόνο από τη χώρα μας, αλλά και από το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, η Euroleague εξέδωσε ανακοίνωση για τον ιστορικό παράγοντα του Παναθηναϊκού, με τον πρόεδρο της λίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, να εκφράζει τη λύπη του για τον χαμό ενός ανθρώπου που άφησε τη σφραγίδα του τόσο στο ελληνικό, όσο και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Η ανακοίνωση της Euroleague:

Εκφράζουμε τη λύπη μας καθώς το άθλημα έχασε σήμερα έναν άνθρωπο που ήταν απαραίτητος στην δημιουργία μιας από τις πιο επιτυχημένες ιστορίες στο σύγχρονο μπάσκετ, τον Θανάση Γιαννακόπουλο.

Για πολλές γενιές φιλάθλων του μπάσκετ, είναι αδύνατο να διαχωρίσουν την επιτυχία του Παναθηναϊκού από την αφοσίωση και την αγάπη που έδειξε η οικογένεια Γιαννακόπουλου στον σύλλογο.

Ο Θανάσης ήταν εκεί, πάντοτε δίπλα με τον αδερφό του, Παύλο, ώστε να εξασφαλίσουν πως στο παρκέ θα έρχονταν επιτυχίες και κάπως έτσι έθεσαν νέα δεδομένα για να φτάσουν ακόμα πιο ψηλά τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κλαμπ. Θα λείψει πολύ στο μπάσκετ….

Ο θάνατός του έρχεται εννέα μήνες μετά από εκείνον του αδερφού του, του έτερου πατριάρχη του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια της πιο επιτυχημένης πορείας που κατέγραψε ομάδα στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Μαζί, τα αδέρφια Γιαννακόπουλοι οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στα υψηλότερα επίπεδα της Euroleague, όπου παραμένει σήμερα υπό την ηγεσία του γιου του Παύλου Γιαννακόπουλου, Δημήτρη».

https://twitter.com/EuroLeague/status/1107955235803283456

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ