Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου 89-69

Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου 89-69

Μιλουτίνοφ (20π.) και ΛεΝτέι (23π.) «οργίασαν» απέναντι στη Μπάγερν (89-69) και ο πολύ καλός ο Ολυμπιακός έκανε «πάρτι» στο πρώτο must win παιχνίδι για την πρόκρισή του στα πλέι οφ.

Είναι προμήνυμα επιστροφής; Ένα μήνυμα για την συνέχεια; Ότι και να είναι, ο Ολυμπιακός έδειξε πως άκουσε δυνατά το καμπανάκι του κινδύνου που ήχησε στα αυτιά του μετά τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα, θύμισε (μακάρι όχι προσωρινα) την ομάδα των προηγούμενων χρόνων που «δάγκωνε» στην άμυνα και… παρέσυρε την Μπάγερν με σκορ 89-69 στο ΣΕΦ.

Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης 

Η ομάδα του Πειραιά ήταν… τρομακτική στα μετόπισθεν, δεν άφησε τους Βαυαρούς καν να πιστέψουν ότι έχουν ελπίδες νίκης και πλέον πετούν με ανεβασμένη ψυχολογία στα Κανάρια Νησιά για το ματς με την Γκραν Κανάρια.

Η ομάδα του Μπλατ έφτασε στο 14-13, έριξε ακόμα πιο κάτω τους Βαυαρούς (12-15) και ουσιαστικά τους… απέκλεισε από τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Οσο για τους κορυφαίους της αναμέτρησης; Ο Ντέιβιντ Μπλατ ευτύχησε να έχει τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και τον Ζακ ΛεΝτέι σε φοβερά κέφια, με τον πρώτο να σταματάει στους 20 πόντους και τον δεύτερο στους 23!

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΣΤΗ ΡΑΚΕΤΑ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς έχοντας στο παρκέ τους Ουέμπερ, Γκος, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, με τον Πρίντεζη και τον Ουέμπερ να ευθύνονται για το αρχικό 4-0.

Ο Σέρβος σέντερ έγραψε το 6-2 μετά από προσωπική ενέργεια, με τους Ερυθρόλευκους να στηρίζονται στην άμυνά του και με κλέψιμο του Πρίντεζη και δίποντό του να φτάνουν στο 8-2. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να τροφοδοτεί το ποστ του, ο υπαρχηγός με τον «Μίλου» είχαν στήσει πάρτι και το 14-2 ήταν γεγονός με 4 λεπτά για το δεκάλεπτο.

Η είσοδος του ΛεΝτέι και του Βεζένκοφ στο «3» βοήθησε και με το παραπάνω, οι γηπεδούχοι προσπέρασαν με 12 (18-6), με τον Γκος να «σπάει» το μικρό σερί της Μπάγερν και το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 20-10 υπέρ της ομάδα του Πειραιά.

Επιστρέφοντας από τους πάγκους, δύο ολιγωρίες της άμυνας του Ολυμπιακού έφεραν ισάριθμα τρίποντα για το συγκρότημα του Ράντονιτς. Ο Μιλουτίνοφ και πάλι ξεκόλλησε την ομάδα του με δύο σερί δίποντα και ο Γκος μετά από… άμεση ασίστ του Ουέμπερ επανέφερε τη διαφορά στους 10 πόντους (26-16). Ο Μιλουτίνοφ ήταν ονειρικός, με τον 14ο πόντο του διαμόρφωσε το 30-16, ο Ουέμπερ μαζί με τον Βεζένκοφ ήταν σημεία αναφοράς στην άμυνα και ο ΛεΝτέι με δίποντο έστειλε την απόσταση τους 16.

Ο Κόπονεν «χτύπησε» δις από την περιφέρεια και ο Ουίλιαμς ανάγκασε τον Μπλατ σε τάιμ άουτ με δίποντο σε λήξη επίθεσης για το 34-24. Ο προπονητής του Ολυμπιακού είδε και τον ΛεΝτέι να κάνει το ξεπέταγμά του, ο Αμερικανός σκόραρε δις για το 38-24 και μέσω του Γκος οι γηπεδούχοι έκαναν το 42-27. Ένα τρίποντο του Ουέμπερ εκτόξευσε την απόσταση στους 16 και με τον ίδιο τρόπο ο Παπανικολάου έβαλε φωτιά στο ΣΕΦ για το 48-31.

Με το 50-31 ως σκορ του ημιχρόνου ήταν ιδανικό εν τη απουσία των Σπανούλη, Στρέλνιεκς και Αγραβάνη, με τους Πειραιώτες να κλείνουν το 20λεπτο με 23 ριμπάουντ έναντι 10 των Βαυαρών και 20/30 προσπάθειες δύο πόντων!

ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΓΧΩΘΕΙ

Οι δύο ομάδες μπήκαν γερά στο ματς από το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Ο Ουέμπερ με τον Κόπονεν συνέχισαν την καλή δουλειά από το τρίποντο με τους 19 πόντους να παραμένουν σημείο αναφοράς (55-36) με 7:33 για το δεκάλεπτο. Η Μπάγερν πίεσε ως όφειλε στην άμυνα, ο Μπούκερ μείωσε στους 15 (55-40, για να πραγματοποιήσει το 57-40 ο Πριντεζης με… πιρουέτα και ντράιβ.

Ο Κόπονεν τον… χαβά του, με 5/5 τρίποντα έκανε το 57-44, αλλά η άμυνα των παικτών του Μπλατ δεν άφηνε περιθώρια για αμφισβήτηση.

Και αυτό έβγαζε… μάτι στο παρκέ. Η ψυχολογία των Ερυθρόλευκων ήταν στα ύψη, ο ΛεΝτέι με τον Πρίντεζη έβγαζαν όλες τις αρετές τους στο ματς και η διαφορά εφτασε στο 65-44. Ο Ολυμπιακός θύμισε κάτι από το παρελθόν, η Μπάγερν ήταν στο κανατσο, ο Παπανικολάου έκοβε και έραβε στο παρκέ και το 69-44 έγινε από κάρφωμα του ΛεΝτέι.

Οι Βαυαροί έκλεισαν το δεκάλεπτο στο -24 (72-48), με τους Πειραιώτες να κάνουν και συντήρηση δυνάμεων ενόψει Γκραν Κανάρια.

Οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν στο τελευταίο δεκάλεπτο όντας βιαστικοί στις προσπάθειές τους, πίστευαν ότι ήδη το παιχνίδι είχε λήξει. Η Μπάγερν μείωσε στους 19 (74-55), αλλά ο Ολυμπιακός επιστρέφοντας από το τάιμ άουτ είδε τον Τουπάν να ευστοχεί από τα 6,75μ για το 77-55.

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν λόγο να παρατήσουν το παιχνίδι, αφού έπαιζαν και για την υστεροφημία τους, ο Ντζέντοβιτς ήταν η αιτία ενός 7-0 σερί, με τους Πειραιώτες να χαραμίζουν σωρεία επιθέσεων. Ο Παπανικολάου με ντράιβ σταμάτησε προσωρινά την φόρα της Μπάγερν και ο Μιλουτίνοφ έκανε το 81-63, με το ματς κάπου εκεί απλά να ρίχνει τίτλους τέλους.

Η έκπληξη που κράτησε για το τέλος ο Ντέιβιντ Μπλατ ήταν η είσοδος του Αλεξέι Ποκουσέφκσι, με τον νεαρό γκαρντ να πετυχαίνει τον πρώτο του πόντο στην Ευρωλίγκα και να γίνεται ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού που αγωνίζεται στην διοργάνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ