Το «μαύρο κουτί» της νίκης του Παναθηναϊκού επί της Αρμάνι (vids)

Το «μαύρο κουτί» της νίκης του Παναθηναϊκού επί της Αρμάνι (vids)

Εδώ και καιρό οι Πράσινοι αποτελούν μια από τις πιο επικίνδυνες ομάδες της Ευρωλίγκας το απέδειξαν περίτρανα και στην Ιταλία κόντρα στην Αρμάνι.

Στον Παναθηναϊκό συμβαίνουν φέτος αδιανόητα πράγματα. Οι Πράσινοι διανύουν χωρίς αμφιβολία το καλύτερο τους διάστημα στη σεζόν, παίζουν πολύ όμορφο μπάσκετ και αποτελούν μια από τις πιο επικίνδυνες ομάδες της διοργάνωσης. Η κατάσταση στην οποία βρίσκονται είναι κυριολεκτικά τρομακτική. Πέρα από το αγωνιστικό σκέλος ο οργανισμός, φαίνεται πως μέσα από τα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα, έχει κατακτήσει μια ψυχολογία που του επιτρέπει να θεωρεί ότι μπορεί πλέον να κερδίσει οποιοδήποτε αντίπαλο. Δεν είναι τυχαίο πως οι τέσσερις συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες, αντιπροσωπεύουν ένα ρεκόρ που παρέμενε στοιχειωμένο επί 13 ολόκληρα χρόνια. Η ακλόνητη πίστη στις ικανότητες σου, είναι μια απαραίτητη συνθήκη στον αθλητισμό.

Μετά την αναμέτρηση κόντρα στην Μπασκόνια αναφερθήκαμε στον καθοριστικό ρόλο των παικτών, ως βασική αιτία της αναβαθμισμένης εικόνας που αντανακλά ο σύλλογος στο γήπεδο. Από την απόδοση των μπασκετμπολιστών κρίνονται σχεδόν τα πάντα – μην έχετε καμία αμφιβολία περί αυτού. Παρόλα αυτά εάν επιθυμούμε να είμαστε δίκαιοι, οφείλουμε να σταθούμε και στη συνεισφορά του σπουδαίου Rick Pitino Ο τύπος έχει μεταδώσει την «φλόγα» του στο Τριφύλλι, αναδεικνύει διαρκώς καινούριους πρωταγωνιστές (Λεκαβίτσιους/ Παπαγιάννης) και εκμεταλλεύεται σταθερά τα πλεονεκτήματα που του προσφέρει το ρόστερ που έχει στα χέρια του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και αρκετό καιρό, έχει εγκαταλείψει τις σύνθετες άμυνες με παγίδες που τόσο λατρεύει, καθώς αντιλήφθηκε εγκαίρως πως οι αθλητές του δυσκολεύονται να ακολουθήσουν τις οδηγίες του. Στα τελευταία παιχνίδια, προσαρμόζει με επιτυχία την προσέγγιση του ανάλογα με τον αντίπαλο – την προηγούμενη εβδομάδα στη Ρωσία, τσάκισε τα κόκαλα της ΤΣΣΚΑ μέσα από την σκληρή άμυνα και το χαμηλό τέμπο (67 κατοχές). Στο Μιλάνο επέλεξε να ανοίξει τον ρυθμό (72 κατοχές), ποντάροντας ταυτόχρονα στην επίθεση. Με λίγα λόγια ο Παναθηναϊκός έκανε outscore την Αρμάνι, μέσα στο σπίτι της. Φοβερό.

Για ακόμη μια φορά φυσικά, τα πάντα ξεκινούσαν και τέλειωναν στον εκπληκτικό Νικ Καλάθη. Ο Έλληνας guard πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις, που προσωπικά θυμάμαι τα τελευταία χρόνια στην Ευρωλίγκα. Οι τρομερές του πάσες, έκοψαν κυριολεκτικά στα δύο την ιταλική άμυνα. Απολαύστε και τις 14 του assists, στο βίντεο που επιμελήθηκε το κανάλι tricko2

https://streamable.com/56icb

Σε όλα αυτά βέβαια, βοήθησε και η αφελής αντιμετώπιση του Πιανιτζιάνι. Σε κάθε screen ψηλά, ο περιφερειακός περνούσε συχνά από πάνω κολλώντας στην πλάτη του Καλάθη, ενώ παράλληλα ο εκάστοτε ψηλός βυθιζόταν στη ρακέτα ώστε να ελέγξει το ρολάρισμα του πράσινου Center. Κατά συνέπεια ο Νικ είχε όλο το χώρο και το χρόνο στη διάθεση του, για; να πλησιάσει κοντά στη μπασκέτα και να τελειώσει τις φάσεις με lay up ή το αγαπημένο του floater.

https://streamable.com/7y719

Πολύτιμες αποδείχθηκαν και οι αμερικανικές «ενισχύσεις» για τους φιλοξενούμενους. Η τετράδα Langford/Gist/Thomas/Kilpatrick (ο οποίος αρχίζει σιγά σιγά να βρίσκει τα πατήματα του) στάθηκε σε γενικές γραμμές στο ύψος των περιστάσεων, κυριαρχώντας σε κάθε επιμέρους μονομαχία εντός παρκέ. Στην επανάληψη μάλιστα ο Pitino χρησιμοποίησε ένα πιο mobile σχήμα μετακινώντας τον Gist στη θέση «5», πράγμα που βοήθησε τον Παναθηναϊκό να κοντρολάρει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό την αναμέτρηση.

https://streamable.com/22w0z

Αν έπρεπε να επιλέξω μια και μόνο φάση για να περιγράψω την τρομακτική πνευματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Τριφύλλι, νομίζω πως η κατάλληλη είναι η παρακάτω.

https://streamable.com/7rdx0

Ο Langford αμύνεται εξαιρετικά και μπλοκάρει το σουτ του Jerrells, με τους συμπαίκτες του να τρέχουν αμέσως στο ανοιχτό γήπεδο σκοράροντας δύο εύκολους πόντους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ