Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Νικάνε και περνάνε στα πλέι οφ!

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Νικάνε και περνάνε στα πλέι οφ!

Στο χέρι των δύο «αιωνίων» η πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας καθώς αν νικήσουν στα παιχνίδια που απομένουν τότε θα εξασφαλίσουν την πρόκριση ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων στα άλλα ματς.

Με την ήττα του από τη Ρεάλ με 74-73 στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να σφραγίσει από απόψε και μαθηματικά την πρόκρισή του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Το ρεκόρ της ομάδας του Ρικ Πιτίνο έπεσε στο 15-14 μετά από 29 ματς στην κανονική περίοδο, ωστόσο το τριφύλλι (παρέμεινε στην 7η θέση) εξακολουθεί να ελέγχει απόλυτα την υπόθεση «πρόκριση».

Κι αυτό καθώς αν την τελευταία αγωνιστική (30η) επικρατήσει στο ΟΑΚΑ της αδιάφορης Μπουντούτσνοστ, τότε θα πάρει το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά χωρίς να ενδιαφέρεται τι θα κάνουν οι αντίπαλοί του.

Τα σενάρια (με νίκη επί της Μπουντούτσνοστ)

Ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει 6ος αν: Η Μπασκόνια κάνει 0/2 απέναντι στην Εφές (εντός) και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εκτός) κι ο Ολυμπιακός κάνει 0/2 ή 1/2 στο ΣΕΦ απέναντι στη Ζάλγκιρις Κάουνας και Νταρουσάφακα.

Ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει 7ος αν: Η Μπασκόνια κάνει 1/2 (Αναντολού Εφές εντός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας εκτός) κι ο Ολυμπιακός 1/2 (Ζάλγκιρις Κάουνας και Νταρουσάφακα εντός έδρας).

Ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει  8ος αν: Η Μπασκόνια κι ο Ολυμπιακός κάνουν και οι δύο το 2/2.

Πάντως υπάρχουν πιθανότητες πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό ακόμη και με ήττα από τη Μπουντούτσνοστ, όμως τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο ξεκάθαρα μετά την ολοκλήρωση της 29ης αγωνιστικής.

Στο χέρι και του Ολυμπιακού η πρόκριση

Την τύχη του όμως ορίζει απόλυτα και ο Ολυμπιακός (εφόσον κάνει το 2Χ2) όμως, μετά το «δώρο» που έκανε η Φενέρμπαχτσε που διέλυσε την Αρμάνι στο Μιλάνο με 104-90. Η ομάδα του Μπλατ που αυτή τη στιγμή έχει ρεκόρ 14-14 (και είναι 10η) δεν ήθελε φυσικά νίκη των Ιταλών που έπεσαν στο 14-15.

Πλέον η Αρμάνι μπορεί να φτάσει στο 15-15 (εφόσον νικήσει εκτός έδρας την Αναντολού Εφές) και η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ στο 16-14, αρκεί να κάνει με Ζαλγκίρις και Νταρουσάφακα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα βρεθεί στην οκτάδα  ό,τι κι αν γίνει στους άλλους αγώνες της 30ης αγωνιστικής.

Το ευτύχημα για τους ερυθρόλευκους είναι οτι δίνουν και τα δύο παιχνίδια τους στο ΣΕΦ, με το πρώτο αυτό με τη Ζαλγκίρις την Παρασκευή (29/3) να είναι φυσικά και το πιο δύσκολο. Κι αυτό φυσικά καθώς οι Λιθουανοί έχουν ελπίδες πρόκρισης και θα έρθουν στο φαληρικό γήπεδο για να τα παίξουν «όλα για όλα».

Σαφώς πιο βατό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό αυτό της τελευταίας αγωνιστικής με την ουραγό Νταρουσάφακα, η οποία πάντως είχε πληγώσει το συγκρότημα του Μπλατ επί τουρκικού εδάφους.

To σενάριο πρόκρισης με μία νίκη
Πάντως ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί ακόμη και στην περίπτωση που το αποτέλεσμα με τη Ζαλγκίρις είναι αρνητικό. Σε αυτό το σενάριο θα χρειαστεί όμως η Μπασκόνια να κάνει 0/2 (Με Εφές εντός και ΤΣΣΚΑ εκτός) και η  Ζάλγκιρις και η Αρμάνι Μιλάνο να ηττηθούν από την Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός) και την Εφές (εκτός) αντίστοιχα στην τελευταία αγωνιστική.

Ετσι ο Ολυμπιακός θα βρεθεί σε ισοβαθμία με τους Βάσκους έναντι των οποίων υπερέχει.

Εξάλλου η Μακάμπι νίκησε τη Γκραν Κανάρια με 90-55 και παρέμεινε και αυτή στη «κόλπο» (με λίγες έστω ελπίδες), ενώ με ενδιαφέρουν αναμένουμε τα ματς της Μπασκόνια με την Εφές, αλλά και της Μπάγερν με τη Νταρουσάφακα.

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής

Πέμπτη 28/3

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης 73-74

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Γκραν Κανάρια 90-55

Αρμάνι Μιλάνο – Φενέρμπαχτσε 90-104

Μπαρτσελόνα – Μπουντούτσνοστ 95-83

Παρασκευή 29/3

Χίμκι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 19:00

Νταρουσάφακα – Μπάγερν Μονάχου 19:15

Μπασκόνια – Εφές 21:30

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις Κάουνας 21:30

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ