Βαθμολογία Ευρωλιγκας: «Κρέμεται» από τους άλλους αλλά ελπίζει ο Ολυμπιακός

Βαθμολογία Ευρωλιγκας: «Κρέμεται» από τους άλλους αλλά ελπίζει ο Ολυμπιακός

Παρά τις δύο κακές ήττες από Γκραν Κανάρια και Ζαλγκίρις η ομάδα του Ντέβιντ Μπλατ εξακολουθεί να ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Μετά την ήττα στη Γκραν Κανάρια, ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε ούτε στον «τελικό» με τη Ζαλγκίρις, χάνοντας στο ΣΕΦ με 68-72 για την 29η αγωνιστική. Πλέον στην τελευταία ημέρα της κανονικής περιόδου η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ θέλει συνδυασμό αποτελεσμάτων για να προκριθεί και φυσικά πρώτα από όλα δική του νίκη επί της ουραγού Νταρουσάφακα στο ΣΕΦ.

Ακριβέστερα τρεις είναι οι «ανοικτές» θέσεις που παραμένουν προς διεκδίκηση αυτή τη στιγμή, καθώς Φενέρ, ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Εφές και Μπαρτσελόνα έχουν καλύψει τις πρώτες πέντε με αυτή τη σειρά μάλιστα.

Από αυτές τις τρεις θέσεις τη μία αναμένεται να καλύψει ο Παναθηναϊκός ο οποίος την 30η και τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την αδύναμη Μπουντούτσνοστ στο ΟΑΚΑ.

Από εκεί και πέρα οι άλλοι συνδιεκδικητές του Ολυμπιακού Μπασκόνια, Ζαλγκίρις, Αρμάνι και Μακάμπι παίζουν εκτός έδρας και μάλιστα τις τέσσερις ομάδες της κορυφής. Βεβαίως με δεδομένο ότι οι ομάδες της 4άδας δεν κυνηγούν κάποιο καλύτερο πλασάρισμα, αυτό τις καθιστά ουσιαστικά αδιάφορες, συνεπώς… επικίνδυνες για γκέλα.

Πάντως απόψε (29/3) η… αδιάφορη Εφές έκανε μεγάλο «δώρο»στον Ολυμπιακό καθώς νίκησε μέσα στη Βιτόρια τη Μπασκόνια με 102-92.

Την 30η αγωνιστική η ομάδα του Μπλατ που βρίσκεται στο 14-15 (11η θέση) θέλει ήττα των Βάσκων που παίζουν εκτός με την 2η ΤΣΣΚΑ. Αυτή τη στιγμή η Μπασκόνια βρίσκεται στο 15-14, με τον Ολυμπιακό να έχει την μεταξύ τους ισοβαθμία η οποία θα έρθει στο 15-15 (εφόσον φυσικά ο ίδιος νικήσει τους Τούρκους).

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός θέλει ήττες και των Αρμάνι Αρμάνι (εκτός με Εφές), Ζακλγκίρις (εκτός με Ρεάλ) καθώς υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας. Στο «κόλπο» έχει παραμείνει και η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου κόντρα στην οποία η ομάδα του Μπλατ «έχει» την ισοβαθμία, με τους Ισραηλινούς να έχουν δύσκολο έργο την επόμενη εβδομάδα καθώς δοκιμάζονται στην Τουρκία απέναντι στην πρωτοπόρο Φενέρ.

Εξάλλου, στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός βρεθεί σε τετραπλή ισοβαθμία με Μπασκόνια, Αρμάνι και Ζάλγκιρις είναι τελευταίος, το θα συμβεί και σε πενταπλή μαζί με την Μακάμπι όπου είναι τέταρτος.

Επίσης να πούμε οτι με δεδομένο οτι Παναθηναϊκός, Αρμάνι, Μπασκόνια και Ζαλγκίρις αγωνίζονται στις 4 Απριλίου και ο Ολυμπιακός μία ημέρα μετά, οι Πειραιώτες θα γνωρίζουν αν το παιχνίδι τους με τη Νταρουσάφακα θα δίνει πρόκριση, ή τα πάντα θα έχουν κριθεί από… χθες.

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής

Πέμπτη 28/3

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης 73-74

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Γκραν Κανάρια 90-55

Αρμάνι Μιλάνο – Φενέρμπαχτσε 90-104

Μπαρτσελόνα – Μπουντούτσνοστ 95-83

Παρασκευή 29/3

Χίμκι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 72-80

Νταρουσάφακα – Μπάγερν Μονάχου 92-87|

Μπασκόνια – Εφές 92-102

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις Κάουνας 68-72


Το πρόγραμμα της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής:

4 Απριλίου 2019

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπασκόνια 20:00

Αναντολού Εφές – Αρμάνι Μιλάνο 20:30

Παναθηναϊκός – Μπουντούτσνοστ 21:00

Ρεάλ Μαδρίτης – Ζάλγκιρις Κάουνας 22:00

5 Απριλίου

Φενέρμπαχτσε – Μακάμπι Τελ Αβίβ 20:45

Μπάγερν Μονάχου – Γκραν Κανάρια 21:00

Ολυμπιακός – Νταρουσάφακα 21:30

Μπαρτσελόνα – Χίμκι 22:00

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ