Βατούτιν: «Το μέσο μπάτζετ στη EuroLeague είναι φέτος 25.8 εκατομμύρια ευρώ»

Βατούτιν: «Το μέσο μπάτζετ στη EuroLeague είναι φέτος 25.8 εκατομμύρια ευρώ»

Οπως ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ Αντρέι Βατούτιν, το μέσο μικτό μπάτζετ των ομάδων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, κυμαίνεται λίγο πάνω από τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Τον μέσο όρο των μπάτζετ των ομάδων της Ευρωλίγκας αποκάλυψε ο Αντρέι Βατούτιν σε μέσο της Μόσχας, μία μέρα μετά τη συνάντηση των παραγόντων των ομάδων που μετέχουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είπε συγκεκριμένα πως «…το μέσο μπάτζετ των ομάδων τη σεζόν 2018/19 έφτασε τα 25.8 εκατομμύρια ευρώ», με τον Βατούτιν να αναφέρεται προφανώς στον συνολικό προϋπολογισμό της χρονιάς και όχι μόνο στο αγωνιστικό μπάτζετ.

«Περάσαμε αρκετή ώρα συζητώντας οικονομικά ζητήματα, σταθήκαμε στο γεγονός ότι υπάρχουν ομάδες από εννέα διαφορετικές χώρες που αντιμετωπίζουν διαφορετικά οικονομικά δεδομένα. Συνεχίζουμε να αναζητούμε ένα ξεκάθαρο οικονομικό μοντέλο που θα ταιριάζει σε όλους τους συλλόγους. Το μέσο φετινό μπάτζετ έφτασε τα 25.8 εκατομμύρια ευρώ» σχολίασε ο Βατούτιν.

Και συνέχισε μιλώντας για τις αλλαγές που θα υπάρξουν από τη νέα σεζόν: «Μιλήσαμε για τα αυτοκόλλητα στα παρκέ, από τα οποία έχουν προκύψει τραυματισμοί αθλητών, μιλήσαμε για την Ένωση Παικτών που υποστηρίζεται από τις ομάδες για την συλλογική σύμβαση εργασίας που θέλει να δημιουργήσει. Μιλήσαμε και για τις αλλαγές στο καλεντάρι, η επόμενη διοργάνωση θα ξεκινήσει νωρίτερα απ’ ότι συνήθως και θα ολοκληρωθεί λίγο αργότερα ώστε να μην υπάρχουν περισσότερες από επτά διπλές εβδομάδες για τις 18 ομάδες. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν τον Ιούλιο».

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό το γαλλικό σάιτ basket-mag.com έκανε έρευνα γύρω από τα μπάτζετ των ομάδων της EuroLeague, κατατάσσοντας στην 11η θέση της λίστας τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα οι δύο «αιώνιοι» δαπανούν προσεγγιστικά 15 εκατομμύρια ευρώ για το συνολικό μπάτζετ της σεζόν 2018/19 και 10 για το κομμάτι των μισθών στην ομάδα. Δηλαδή να ισχύουν αυτά τα ποσά τότε σε σχέση με τον μέσο όρο που ανέφερε ο Βατούτιν, ερυθρόλευκοι και πράσινοι βρίσκονται περίπου στα 10 εκατομμύρια πιο κάτω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ