Γιαννακόπουλος – Πιτίνο: Οι πυλώνες μιας μεγάλης πρόκρισης

Γιαννακόπουλος – Πιτίνο: Οι πυλώνες μιας μεγάλης πρόκρισης

Η τρέλα του Δημήτρη, έφερε στην Ελλάδα έναν «καθηγητή» του παγκόσμιου μπάσκετ. Και όλα πήραν το δρόμο τους. Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο κέρδισε μια «χαμένη» παρτίδα, αλλά μοιάζει να βρήκε έναν προπονητή που μπορεί να τον πάει ως εκεί που ονειρεύεται

Όποιος δεν ήξερε τον Ρικ Πιτίνο; Προφανώς δεν μπορούσε να καταλάβει το μέγεθος της «κίνησης» του Δημήτρη Γιαννακόπουλο εκεί πριν τα Χριστούγεννα. Ένα «τοτέμ» του παγκόσμιου μπάσκετ βρέθηκε από το πουθενά στις υπηρεσίες των Πράσινων. Ένας από τους 10 μεγαλύτερους προπονητές της Αμερικής. Τεράστια προσωπικότητα.

Το πώς βρέθηκε από… έξω από το NCAA, και διαθέσιμος στην αγορά; Άλλη κουβέντα. Σημασία έχει ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού όχι μόνο δεν δίστασε να το τολμήσει αλλά κατάφερε να τον βάλει στο αεροπλάνο για την Αθήνα.

Και όταν έκανε αυτό; Έκανε και τα υπόλοιπα. Τον άκουσε, τον στήριξε, του πρόσθεσε εκείνον τον έναν παίκτη (Κιλπάτρικ) που αρκούσε στον Πιτίνο προκειμένου να παρέμβει στην εικόνα του απαράδεκτου ως εκείνο το σημείο Παναθηναϊκού. Τα υπόλοιπα ήρθαν σχεδόν αναμενόμενα. Ο Πιτίνο που πέρασε μια ζωή στα κολέγια επιμένοντας στα βασικά, έβαλε τους Πράσινους στην διαδικασία να ξαναδούν τα βασικά. Έβαλε στο κόλπο παιδιά που ως τότε… κοίταζαν (Παπαγιάννης), βελτίωσε πολύ την ψυχολογία του συνόλου, κάλυψε με την προσωπικότητα του τα αποδυτήρια. Και όταν όλο αυτό βρήκε κάποια στιγμή ρυθμό; Έγινε τρένο που δεν σταματάει.

Ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει έξι φορές το πρωτάθλημα Ευρώπης. Έχει πετύχει τα… ακατόρθωτα σε αυτά τα κοντά τριάντα χρόνια πια που πρωταγωνιστεί. Ακόμη και έτσι όμως, αυτή την πρόκριση στους «8» την ευχαριστήθηκε με την καρδιά του.

Σα να πήγε στο φάιναλ φορ έπειτα από χρόνια. Και την ευχαριστήθηκε ακριβώς γιατί μπόρεσε να φέρει τα πάνω-κάτω. Στο μεταξύ μέσα σε αυτή τη διαδρομή πήρε και το κύπελλο. Παίρνει και το πρωτάθλημα (πιθανότατα μάλιστα δίχως να παίξει τελικούς). Η χαμένη χρονιά του Δεκέμβρη είναι πια μια ξεχασμένη ιστορία. Και όλα αυτά γιατί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε κάτι που άλλοι δεν θα τολμούσαν.

Σε ότι αφορά τώρα στο ζευγάρι με τη Ρεάλ; Εδώ η κατάσταση είναι συγκεκριμένη. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στέκεται απέναντι. Κλασικό φαβορί. Δεν νομίζουμε όμως ότι πετάει τη σκούφια της να βρεθεί στο ΟΑΚΑ των 18.000 ανθρώπων. Δεν νομίζουμε ότι θα ήθελε απέναντι της μια τόσο μεγάλη φανέλα. Και έναν τόσο μεγάλο προπονητή. Ικανό για όλα. Το ταξίδι της Ευρωλίγκας για τον Παναθηναϊκό δεν τελείωσε. Τώρα αρχίζει. Ο Ρικ Πιτίνο με το Λιούβιλ έχει βρεθεί σαν αουτσάιντερ σε τόσα march madness, που οι Ισπανοί θα έπρεπε να τον ακούν για ώρες προκειμένου να τα εξιστορήσει.

Τι είπε χθες, ο 66άχρονος προπονητής: «Η πραγματική σεζόν ξεκινά τώρα». Για να το λέει εκείνος, κάτι παραπάνω θα ξέρει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ