ΜακΛιν : «Με ενδιαφέρει να κερδίζει η ομάδα»

ΜακΛιν : «Με ενδιαφέρει να κερδίζει η ομάδα»

To10.gr συνομίλησε με τον Τζαμέλ ΜακΛιν για τη μεγάλη νίκη κόντρα στη βασίλισσα Ρεάλ αλλά και για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Τι είπε για το Final 4.

Η μητέρα του είχε παίξει μπάσκετ (όχι επαγγελματικά), ο πατέρας του το ίδιο. Εκείνος και ένας ακόμα εκ των 4 αδερφών του (ο Μπράντον) είχαν την… υπομονή να αποδεχθούν τον δεσποτισμό του πεπρωμένου τους. Παιδί στρατιωτικών, έμαθε να ζει με την πειθαρχία, κατάλαβε ότι πρέπει να έχει υπομονή και να δουλεύει σκληρά. Ο λόγος για τον Τζαμέλ ΜακΛιν.

Ο 29χρονος Αμερικανός ήταν φοβερός στην τελευταία «μάχη» του Ολυμπιακού κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, με το πείσμα του και τα… γκολ – φάουλ του έδωσε καλάθια κρίσιμα στον Ολυμπιακό, ξεσήκωσε την κερκίδα, έδειξε πάθος και τη διάθεση να κερδίσει πολλούς τίτλους με τους Ερυθρόλευκους.

Με 12 πόντους, 3/3 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 20 λεπτά συμμετοχής ο νεοαποκτηθείς φόργουορντ/ σέντερ των Ερυθρόλευκων βρίσκει σιγά-σιγά τα πατήματά του. To10.gr συνομίλησε μαζί του για την μεγάλη νίκη κόντρα στη βασίλισσα, αλλά και για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Όσον αφορά το παιχνίδι κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης: «Δεν πανικοβληθήκαμε όταν το παιχνίδι πήγε στην παράταση. Είπαμε «υπάρχει χρόνος, τίποτα δεν τελείωσε». Ήταν μια σημαντική νίκη, κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Έπρεπε, για να πάρουμε το αποτέλεσμα, να είμαστε καλοί τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Προχωράμε.»

Ο ΜακΛιν δεν ήταν ποτέ ο παίκτης που έκανε την διαφορά, ήταν ο παίκτης που έκανε τη… σιγουριά. Εργάτης, ορκισμένος στις γερές μάχες μέσα στην ρακέτα (και την ερυθρόλευκη και του αντιπάλου). Ως αντικαταστάτης του Κεμ Μπιρτς είναι καλύτερος από τον Καναδό επιθετικά, αλλά μειονεκτεί στα μπλοκ (άρα αμυντικά). Αγώνα τον αγώνα κερδίζει την εμπιστοσύνη του Γιάννη Σφαιρόπουλου και την συμπάθεια του κόσμου. Ο ίδιος τονίζει:

«Δεν κοιτάζω την προσωπική μου απόδοση, αλλά το τι κάνει η ομάδα. Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να κοιτάμε ένα παιχνίδι κάθε φορά και θα δούμε τι θα συμβεί. Νιώθω ολοένα περισσότερο κομμάτι της οικογένειας του Ολυμπιακού.»

Όσον αφορά το μέλλον και το φετινό Final Four δηλώνει: «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο. Η νίκη απέναντι σε μια ομάδα όπως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, είναι σημαντική, αλλά όσο σημαντική κι αν είναι δεν μπορούμε να από τώρα να μιλήσουμε για το Final Four.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ