Παναθηναϊκός: Η πιο εμπορική ομάδα της Ευρωλίγκας

Παναθηναϊκός: Η πιο εμπορική ομάδα της Ευρωλίγκας

Ο Εξάστερος είναι ένα από τα μεγαλύτερα «όπλα» της διοργάνωσης. Και οι αριθμοί 2018-19 απλά το επιβεβαιώνουν.

Σαφώς και έχει σημασία η χωρητικότητα του ΟΑΚΑ. Από την άλλη όμως, οι κερκίδες δεν… γεμίζουν μόνες τους. Ο Παναθηναϊκός έχει τη δική του ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Και το δικό του πιστό κοινό.

Εκείνο που και φέτος κατάφερε να πάρει για μια ακόμη χρονιά «τίτλο». Δεύτερος στα εισιτήρια της κανονικής περιόδου ο εξάστερος του Ρικ Πιτίνο. Με έναν μέσο όρο της τάξης των 12.153 θεατών. Ρεκόρ 10ετίας για τον έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης. Που να μην είχε πάει δηλαδή ως τα μισά του δρόμου, με εικόνα αποτρεπτική. Πέρσι (2017-18) οι Πράσινοι είχαν μέσο όρο κάτι παραπάνω από έντεκα χιλιάδες (11.096). Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς και την πρόοδο, αλλά και την «κάψα» του πράσινου κοινού. Ενός αληθινά μπασκετικού κοινού.

Στην «απόλυτη» λίστα τον Παναθηναϊκό τον πέρασε μόνο η Ζαλγκίρις (14.725) η οποία με τη σειρά της φέτος ανέβασε ακόμη περισσότερο τον αριθμό προσέλευσης των οπαδών της. Στην πραγματικότητα όμως οι Πράσινοι του Ρικ Πιτίνο ήταν που έκαναν το «μπαμ» της διοργάνωσης. Διότι εκείνοι είναι που φιλοξένησαν φέτος τα τέσσερα πιο εμπορικά ματς της κανονικής διάρκειας. Παναθηναϊκός-Ρεάλ (18.003), Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (17.345), Παναθηναϊκός-Μπασκόνια (16.513) και Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (15.733). Και φιλοξενήθηκαν από την Ζαλγκίρις στο 7ο πιο εμπορικό ματς της σεζόν (15.140). Καμία άλλη έδρα πέραν του ΟΑΚΑ και της Αρένας στο Κάουνας δεν συναντάς στο top-10.

Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός βρέθηκε στη μέση της σχετικής βαθμολογίας. Είχε έναν μέσο όρο κάτι παραπάνω από οκτώ χιλιάδες ανά ματς στο ΣΕΦ (8.194). Κάτι λιγότερο από την Αρμάνι (8.908) και την Ρεάλ Μαδρίτης (9.703). Η καλύτερη βραδιά στο ΣΕΦ ήταν κόντρα στον Παναθηναϊκό (11.107). Και η χειρότερη με την Νταρουσάφακα στην τελευταία αγωνιστική όταν είχε επέλθει ήδη ο αποκλεισμός από τα πλέι-οφ (4.000).

Πίσω από την Ζαλγκίρις και τον Παναθηναϊκό στη λίστα των εισιτηρίων (μ.ο) βρέθηκε η Μπασκόνια (11.099) που φέτος φιλοξενεί το φάιναλ φορ. Στην 4η θέση ήταν η Φενέρ του Ομπράντοβιτς (10.536) και η Μακάμπι (10.481)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ