Φενέρμπαχτσε – Ζαλγκίρις 76-43

Φενέρμπαχτσε – Ζαλγκίρις 76-43

Η ομάδα του Ομπράντοβιτς καθάρισε το ματς από το ημίχρονο, επικράτησε με 76-43 των Λιθουανών και έκανε άνετα το 1-0 στη σειρά.

Μόνο μία ήταν η ομάδα σε αυτό το ματς. Η Φενέρμπαχτσε. Οι Τούρκοι δεν άφησαν κανένα απολύτως περιθώριο στην Ζαλγκίρις, την… έσβησαν στο παρκέ και επικράτησε με 76-43 πραγματοποιώντας 1-0 στην σειρά χωρίς καν να ιδρώσουν.

Η παράσταση ήταν καθαρά για έναν ρόλο, το συγκρότημα του Ομπράντοβιτς κυριάρχησε απόλυτα και η διαφορά ξεπέρασε και τις παρυφές των 30 πόντων με τα.. δευτερότριτα των Τούρκων. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Νικολα Καλινιτς με 16 πόντους ενώ ακολούθησε ο Γκούντουριτς με 13.

Η εξέλιξη του ματς

Με πρωταγωνιστή τον Μπόμπι Νίξον η Φενέρμπαχτσε προηγήθηκε με 9-5 στην Τουρκία, όμως η Ζαλγκίρις κρατούσε καλά στα πρώτα λεπτά. Το δεύτερο φάουλ του Βεσελι άλλαξε γρήγορα τις ισορροπίες και οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με τρίποντο του Μιλάκνις (9-11). Στο 9-13 του Γκριγκόνις απάντησαν οι γηπεδούχοι με τον Ντατόμε να ολοκληρώνει το σερί τους στο 15-13 για το τέλος του δεκαλέπτου.

Ο Κάλινιτς βγήκε μπροστά και με τρίποντο διαμόρφωσε το 19-15, ο Γκριν έδωσε ένα ακόμα δίποντο για την ομάδα του και η Φενέρμπαχτσε με δύο τρίποντα έφτασε εν ριπή οφθαλμού στο +9 (28-19). Οι γηπεδούχοι ήταν ασταμάτητοι, ο Γκούντουριτς με τον Ντιξον συνέχισαν να φορτώνουν το καλάθι της Ζαλγκίρις και η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 17 πόντους με το 38-21 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια η πορεία του ματς δεν άλλαξε και ιδιαίτερα. Ο Κάλινιτς σκόραρε και πάλι για το 42-24, με τους Λιθουανούς να μειώνουν στους 14 (42-28) με τέσσερα λεπτά για το δεκάλεπτο.

Και πάλι ο Σέρβος φόργουορντ ανέλαβε πρωτοβουλίες, ένα τρίποντο του έκανε το 47-30 και ο Σλούκας επανέφερε τη διαφορά στους 19 πόντους με το πρώτο του καλάθι στο..27 της αναμέτρησης.
Το δεκάλεπτο έληξε στο 59-35 από τρίποντο του Μαχμούτογλου με τις δύο ομάδες ήδη να σκέφτονται την επόμενη κόντρα τους την Πέμπτη. Δύο σερί τρίποντα των Τούρκων έφεραν το 65-39, με τον Γκριν να σκοράρει και πάλι για το 68-39.

Ένα μικρό σερί της Ζαλγκίρις ήταν η αιτία του 68-43 αλλά και πάλι ο Μαχμούτογλου εμφανίστηκε για να πετύχει ένα τρίποντο για το +28 των γηπεδούχων. Η Φενερ παρότι είχε τις ρεζερβες της στο παρκέ παρέμεινε καυτή από την περιφέρεια με το τελικό 76-43 να αποτυπώνει την πλήρη διαφορά των δύο ομάδων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ