Ευρωλίγκα: Πρόστιμο σε Ολυμπιακό για FSFPR, σε έρευνα ο Παναθηναϊκός

Ευρωλίγκα: Πρόστιμο σε Ολυμπιακό για FSFPR, σε έρευνα ο Παναθηναϊκός

Η διοργανώτρια αρχή τιμώρησε τους Ερυθρολεύκους μαζί με την ΤΣΣΚΑ, την ώρα που τους Πράσινους θα ελέγξουν εξωτερικοί λογιστές για να διασφαλιστεί ότι εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του.

Βάσανα για τους αιώνιους. Η Ευρωλίγκα ενημέρωσε με ανακοίνωση της οτι μετά από εκτεταμένες πειθαρχικές διαδικασίες και παρακολούθηση από την Επιτροπή Ελέγχου και Διαχείρισης (Management Control Commission), ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε για παραβιάσεις που έγιναν το 2017-18 και το 2018-19.

Οι Πειραιώτες τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 14.000 ευρώ επειδή δεν προσκόμισαν απαραίτητα έγγραφα και δεν σεβάστηκε τις προθεσμίες του Financial Stability and Fair Play Regulations, σύμφωνα με το άρθρο 32.1.γ. του Πειθαρχικού Κώδικα της διοργάνωσης. Ταυτόχρονα τιμωρήθηκαν με 70.000 ευρώ γιατί τα συμβόλαια των παικτών της ομάδας του Πειραιά υπερβαίνουν το 65% των συνολικών εσόδων κατά την διάρκεια μιας ολόκληρης περιόδου.

Αναφορικά τώρα με τον Παναθηναϊκό τα πράγματα ειναι κάπως διαφορετικά όμως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η Επιτροπή Ελέγχου και Διαχείρισης θα ξεκινήσει έρευνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί απο εξωτερικούς ορκωτούς λογιστές για να διασφαλιστεί ότι εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του FSFPR.

Τέλος θεματα με το Financial Stability and Fair Play Regulations εχει και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αφού της επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 42.000 ευρώ, αφού δεν προσκόμισε απαραίτητα έγγραφα και δεν σεβάστηκε τις προθεσμίες του FSFPR, σύμφωνα με το άρθρο 32.1.γ. του Πειθαρχικού Κώδικα της Ευρωλίγκας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ