Παναθηναϊκός: Φτάνει να το πιστέψεις

Παναθηναϊκός: Φτάνει να το πιστέψεις

Το θαύμα του Σάρας στη Πόλη. Το break της Μπασκόνια. Παναθηναϊκέ, είναι η σειρά σου

Οι λάτρεις των πιθανοτήτων θα «διαφωνήσουν». Διότι θα σου που απορημένοι «Και πόσες έδρες να σπάσουν σε ένα 24ώρο;». Έγινε απόψε δύο φορές, δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό το κρεσέντο. Όσοι λατρεύουν το μπάσκετ όμως θα διαφωνήσουν. Αυτό που έγινε στη Μόσχα με τη Μπασκόνια, αυτό που έκανε η Ζάλγκιρις στην Πόλη δεν μπορεί παρά να είναι έμπνευση και για τους άλλους.

Και αν η Ρεάλ είναι ισάξια της ΤΣΣΚΑ και της Φενέρ, ή τέλος πάντων κοντά τους; Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ούτε οι συμπαθείς Βάσκοι, ούτε τα στρατιωτάκια του Σάρας. Η κληρονομία, το βάρος της φανέλας, οι παραστάσεις. Η αύρα του Εξάστερου σαφώς και δεν μπορεί να συγκριθεί. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο θα μπορούσε να είχε ανοίξει πρώτη το χορό των breaks. Στην πρώτη παρτίδα της Μαδρίτης, το άγγιξε. Έχασε από μια φάση, από ένα σφύριγμα, από ένα σουτ. Πρόλαβε όμως και κατέθεσε διαπιστευτήρια. Με τον Πιτίνο να εμφανίζει τον Βουγιούκα από τη ναφθαλίνη. Και με μια άμυνα που έβαλε πραγματικά δύσκολα στην βασίλισσα της Ευρώπης.

Το θέμα είναι αν μπορεί να το ξανακάνει σε μερικές ώρες. Αν είναι έτοιμος πνευματικά, και ικανός σωματικά να επαναλάβει μια τέτοια εμφάνιση. Να ξαναπάει το ματς στη… λεπτομέρεια. Έχασε στην Αθήνα στο σουτ από το απίστευτο τρίποντο του Ρούντι. Έχασε και χθες. Τρίτη φορά το ίδιο σενάριο; Δύσκολο όπως θα έλεγαν και εκείνοι που… είναι με τις πιθανότητες.

Ο Ρικ Πιτίνο είναι «φρέσκος» στα πλει-οφ της Ευρωλίγκας. Είναι παλιός όμως στην τρέλα… του Μάρτη. Όσα ξέρει εκείνος από διαδικασίες σαν αυτή, δεν τα γνωρίζει η Ευρώπη ολόκληρη. Σήμερα θέλησε να βάλει λιγάκι δύσκολα στους… διαιτητές. Μέρος του παιχνιδιού και αυτό. Στην Ελλάδα ασχολήθηκαν πολύ, διότι χρησιμοποίησε το όνομα του Ολυμπιακού. Στην πραγματικότητα όμως ο Θρύλος αυτός του μπάσκετ, είπε άλλα πολύ πιο ενδιαφέροντα στις δηλώσεις του. «Δεν έχω κανέναν φόβο με καμία ομάδα, δεν είναι αυτός ο τρόπος που σκέφτομαι εγώ» εξήγησε. Και κάπου ανάμεσα σε διαιτητές και φόβο, προειδοποίησε την Ρεάλ πως «Το δεύτερο ματς είναι πάντα πιο σκληρό».

Ο Παναθηναϊκός θα έχει κλείσει ένα τριήμερο… απομόνωσης. Στο ξενοδοχείο, στο φαγητό, στον καφέ, ακόμη και στον ύπνο τους όλοι μιλούν για αυτό το δεύτερο ματς. Αν η Ρεάλ χαλάρωσε έπειτα από το 1-0; Μπορεί κάλλιστα σε μερικές ώρες να το πληρώσει. Όπως ακριβώς η ΤΣΣΚΑ. Όπως και ο Ζοτς που φεύγοντας για τα αποδυτήρια μετά τις αγκαλιές και τα φιλιά με το Σάρας, είχε εκείνο το «μελιτζανί» στο πρόσωπο. Α, ρε και να χάμε μια κάμερα στην αυριανή προπόνηση της Φενέρ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ