Ζαλγκίρις Κάουνας – Φενέρμπαχτσε 57-66

Ζαλγκίρις Κάουνας – Φενέρμπαχτσε 57-66

Η ομάδα του Ομπράντοβιτς επικράτησε στην Zalgirio Arena με σκορ 66-57 της Ζαλγκίρις επαναφέροντας στην πλευρά της το πλεονέκτημα έδρας.

«Μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις» ήταν ουσιαστικά η απάντηση του δάσκαλου, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στον μαθητή, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Μετά το διπλό στην Τουρκία, ήρθε και το διπλό στην Λιθουανία, με την Φενέρμπαχτσε να επικρατεί στην Zalgirio Arena με σκορ 66-57 προχωρώντας σε νέο «μπρέικ» στη σειρά!

Με αυτή τη νίκη ουσιαστικά η Φενέρ επανέφερε στα χέρια της το πλεονέκτημα έδρας, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην άμυνά του που είχε ως βασικό στόχο την εξουδετέρωση του Μπράντον Ντέιβις.

Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ο Μάρκο Γκούντουριτς με 17 πόντους, ενώ κομβικός ήταν στο τέλος ο Κώστας Σλούκας που σταμάτησε στους 9 πόντους, με τον Σινέρ Γκιουλέρ να είναι ο παίκτης «κλειδί» για τον Ζέλικο, καθώς περιόρισε σημαντικά τους περιφερειακούς της Ζαλγκίρις με την άμυνά του.

Το ματς ήταν εξ αρχής σκληρό.Στα πρώτα τέσσερα λεπτά του παιχνιδιού οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο, με τον Ουόλκαπ πάντως να δίνει προβάδισμα τεσσάρων πόντων στην ομάδα του (9-5). Στο 13-8 των γηπεδούχων από τον Ουόλτερς, η Φενέρ απάντησε με τον Γκούντουριτς και τον Κάλινιτς για το 15-13, με την Ζαλγκίρις να κλείνει το δεκάλεπτο στο 19-15 έχοντας τον Ουόλκαπ και πάλι πρωταγωνιστή.

Το τρίποντο του Βέστερμαν έστειλα τη διαφορά στους 7 (22-15), με τον Ουλανόβας να αυξάνει τον δείκτη στο 26-17 (5’52» για το ημίχρονο).

Οι Λιθουανοί πάντως έδειχναν πως ελέγχουν το ματς στο πρώτο μισό του, ο Ουόλτερς έκανε το 29-20, ο Μιλάκνις το 32-23, με την Φενέρμπαχτσε να αναζητά λύσεις. Τις οποίες έφερε ο Βέσελι, που ηταν αιτία… αντεπίθεσης για να μειώσουν στους 4 οι Τούρκοι (32-28). Με τρίποντο του Σλούκα η Φενέρ μπήκε στο ημίχρονο ούσα τρεις πόντους πίσω στο σκορ (34-31), με την Ζαλγκίρις να είναι σκληρό καρύδι για την ομάδα του Ζέλικο.

Η Φενέρμπαχτσε πάντως έδειχνε πως έχει ξυπνήσει για τα καλά και παρά το 37-33 των γηπεδούχων, είδε τον Γκούντουριτς να αναλαμβάνει ηγετικές πρωτοβουλίες και να της δίνεις το προβάδισμα με 2 πόντους, τέσσερα λεπτά από την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου (37-39 με 6:26 για το τέλος της περιόδου). Παράλληλα πολύ καλή δουλειά στην άμυνα είχε κάνει ο Γκιουλέρ, ο οποίος βήθησε και για το 37-41, με τον Ντατόμε να εμφανίζεται στο ματς επιθετικά στα μέσα της περιόδου και να απαντάει στο μικρό ξέσπαμα της Ζαλγκίρις για το 41-45.

Και πάλι ο Γκούντουριτς πήρε από το χέρι την ομαδα του και στην καυτή έδρα της Zalgirio Arena την οδήγησε μπροστά στην περίοδο με 3 πόντους (46-49).

Το ντέρμπι καλά κρατούσε στο Κάουνας με τις δύο ομάδες να έχουν κολλήσει στο σκορ. Μέχρι βέβαια ο Ντατόμε να… ξεκολλήσει τους Τούρκους με ένα του τρίποντο και να γράψει το 48-54 και να αναγκάσει τον Σάρας σε εσπευσμένο τάιμ άουτ. Ευεργετική πάντως φάνηκε η κίνηση του Γιασικεβίτσιους, αφού πέντε πόντοι των Ντέιβις και Ουόλτερς έφεραν το ματς στο 53-54 μέσα σε ένα λεπτό με 3:05 για το τέλος. Παρά το 53-57 του Μέλι, οι γηπεδούχοι πήραν το 5ο φάουλ του Ντατόμε που ηταν κομβικός στο ματς σε αυτό το διάστημα.

H Ζαλγκίρις μείωσε στους τρεις, όμως σε μία τέλεια οργανωμένη επίθεση, ο Σλούκας πάσαρε στον Μαχμούτογλου ο οποίος από τα 6,75μ έκανε το 56-62 με 43 δευτερόλεπτα για τη λήξη.

Οι παίκτες του Σάρας αστόχησαν στην επόμενη επίθεση, προχώρησαν σε δύο μαζεμένα φάουλ από τα οποία ο Σλούκας πέτυχε 2 βολές για το +8 (56-64) της Φενέρ, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στο παιχνίδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ