Αινιγματικός για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό ο Πιτίνο, αλλά απολαυστικός στην συνέντευξη Τύπου

Αινιγματικός για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό ο Πιτίνο, αλλά απολαυστικός στην συνέντευξη Τύπου

Ο Ρικ Πιτίνο ήταν και πάλι… περιβόλι στη συνέντευξη Τύπου, όπου πάντως παραδέχθηκε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν καλύτερη και άξιζε να πάει στο Φάιναλ φορ.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού στάθηκε στην ανωτερότητα της Ρεάλ Μαδρίτης και υποσχέθηκε πως αν μείνει στο Τριφύλλι θα φτιάξει ομάδα που θα πάει για την κούπα. Υπερήφανος για την προσπάθεια των παικτών δήλωσε ο έμπειρος κόουτς ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν έχει συζητήσει για το ενδεχόμενο παραμονής του κι εξήγησε πως… αν επιστρέψει τη νέα σεζόν, θα διεκδικήσει τον τίτλο της EuroLeague και όχι μόνο τη συμμετοχή στο Final 4.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 66χρονος τεχνικός:

«Σε δύο από τα τρία παιχνίδια δώσαμε και την ψυχή μας, αυτό συμβαίνει όταν παίζεις με μία καλύτερη ομάδα. Είναι σπουδαία ομάδα στα σουτ, έχει όλες τις λύσεις. Είμαι όμως υπερήφανος για αυτή την ομάδα. Προσπάθησαν πολύ, το κοινό ήταν καταπληκτικό, αλλά ηττηθήκαμε από μία καλύτερη ομάδα», είπε αρχικά ο Ρικ Πιτίνο.

Αναφορικά με το τρίτο παιχνίδι: «Ήταν πολύ κλειστό παιχνίδι. Το σουτ αποτελεί την γιατρειά σε πολλά αμαρτήματα. Εμείς χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ, ενώ η Ρεάλ έβαλε τα δικά της. Η ήττα στον πρώτο αγώνα ήταν πολύ κρίσιμη στην έκβαση της σειράς. Η ομάδα τους είναι πολύ καλά φτιαγμένη και ο πόιντ γκαρντ τους ήταν καταπληκτικός. Και κάτι παράξενο. Είχε 3 ριμπάουντ στο ματς και είναι στο δικό σας ύψος».

«Εάν παίζαμε 15 φορές με την Ρεάλ, θα τους κερδίζαμε τρεις»

Για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού: «Φεύγοντας από τη Ελλάδα, θα μπορώ να πω ότι ήταν μεγάλη τιμή να κοουτσάρω μπροστά σε αυτούς τους οπαδούς. Είμαι προπονητής 42 χρόνια και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι οι καλύτεροι που έχω δει στη ζωή μου», είπε εν συνεχεία, αποθεώνοντας τον κόσμο των πράσινων και παραδέχτηκε εκ νέου ότι… «εάν παίζαμε 15 φορές με την Ρεάλ, θα τους κερδίζαμε τρεις φορές. Ήταν η καλύτερη ομάδα»

«Μου άρεσε το κοουτσάρισμα εδώ πέρα. Έχουμε τρομερό ιδιοκτήτη, φοβερό GM, τον Μάνο. Θα σας πως και μία αστεία ιστορία. Τα αποδυτήρια στα οποία αλλάζω είναι πολύ μικρά. Υπήρχε ένα θέμα με την λεκάνη, που έσπασε κάποια στιγμή. Την έφτιαξαν όταν μπήκαμε στα πλέι οφ και τους ευχαριστώ για αυτό. Μπορώ στο τέλος να την κλέψω και να την προσθέσω στα τρόπαια μου»!

Όσον αφορά στην επόμενη χρονιά: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν για την επόμενη χρονιά. Ας επικεντρωθούμε στην φετινή χρονιά. Ήρθα για έξι μήνες και ποτέ δεν σκέφτηκα την επόμενη χρονιά, ούτε το συζήτησα με τον πρόεδρο και τον GM. Κάποια στιγμή θα το σκεφτώ. Εάν επιστρέψω -και είναι μεγάλο «εάν»- τότε θα στήσω την ομάδα όχι για να πάω στο Final Four αλλά για να κατακτήσω το πρωτάθλημα», τόνισε ο 66χρονος κόουτς, που ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του μιλώντας για τους Έλληνες παίκτες του Παναθηναϊκού.

Για τον Ίαν Βουγιούκα: «Πιστεύω ότι έρχονται καλύτερες ημέρες, δεν καταφέραμε αυτό που είχαμε σκοπό να κάνουμε. Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες. Το στήσιμο μιας ομάδας δεν έχει απαραίτητα σχέση με τα χρήματα. Υπάρχουν πολλά κομμάτια που λείπουν για αυτή την ομάδα, αλλά υπάρχει μία καλή βάση Ελλήνων παικτών. Πάντα θέλεις παίκτες που μπορούν να γίνουν πολύ καλύτεροι. Ο Παπαπέτρου μπορεί να βελτιωθεί. Ο Αντετοκούνμπο έχει τη μεγαλύτερη προοπτική. Επίσης και ο Μήτογλου και ο Καλαϊτζάκης θα γίνουν καλοί παίκτες κάποια στιγμή.

Ο Παπαγιάννης μπορεί να γίνει πολύ καλύτερος. Ο Ιαν είναι ο μόνος που έχει φτάσει το ταβάνι του. Πρέπει να έχει καλύτερη φυσική κατάσταση όμως γιατί δεν μπορούμε να τον βγάζουμε από το παιχνίδι. Του έχω πει ότι πρέπει να μειώσει τα τσιγάρα και το κρασί. Τον έχω πείσει να τα μειώσει από πέντε στα δύο σε ημερήσια βάση»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ