Μπασκόνια – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 83-92

Μπασκόνια – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 83-92

Οι Μοσχοβίτες με αντεπίθεση διαρκείας στο τέταρτο δεκάλεπτο, επικράτησαν ξανά στην Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα (92-83) της Μπασκόνια και σφράγισαν το εισιτήριο για το Final 4.

Ένα ακόμα τρόπαιο Ευρωλίγκας αναμένεται να διεκδικήσει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να παίρνει δεύτερη συνεχόμενη νίκη μέσα στη Βιτόρια, επικρατώντας με 92-83 της Μπασκόνια και κάνοντας το 3-1 στη σειρά! Οι Ρώσοι λοιπόν θα επιστρέψουν σε μερικές ημέρες στην Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα, αφού προκρίθηκαν στο Final 4 παίρνοντας το τρίτο εισιτήριο για την τελική φάση του θεσμού.

Οι γηπεδούχοι… εξαφανίστηκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο, με την ΤΣΣΚΑ να έχει έναν αφιονισμένο Νάντο Ντε Κολό, ο οποίος σταμάτησε στους 27 πόντους με 3 τρίποντα, την ώρα που ο Βινσεντ Πουαριέ έπαιζε μόνος του απέναντι στους Μοσχοβίτες, σταματώντας στους 21 πόντους.

Έτσι η ΤΣΣΚΑ θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα ακόμα τρόπαιο, ρίχνοντας στο καναβάτσο τους Βάσκους, που θα δουν από τον καναπέ το Final 4 της διοργάνωσης.

Η εξέλιξη του ματς

Χέρι χέρι μπήκαν οι ομάδες στο παρκέ της Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα. Οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν με τρεις (6-9), με το συγκρότημα του Περάσοβιτς αρχικά να ισοφαρίζει και με τρίποντο του Βόιτμαν να προηγείται με 18-16.

Ο Χάντερ έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσα, αλλά ο Πουαριέ έδωσε νέο προβάδισμα στην ομάδα του, με το 22-20 να είναι το σκορ της πρώτης περιόδου.

Οι Ρώσοι πλησίασαν, για να έρθει το ξέσπασμα του Γκαρίνο, με τον Αργεντινό φόργουορντ να πετυχαίνει σερί πόντους και με τρίποντο να γράφει το 35-27.

Ο παίκτης των Βάσκων ήταν «καυτός» και με νέο σουτ από τα 6,75μ πραγματοποίησε το 38-30, με τον Σενγκέλια να ποστάρει διαρκώς και με γκολ φάουλ να διαμορφώνει το 42-35. Ο Γεωργιανός φόργουορντ σκόραρε και πάλι για το +9 των γηπεδούχων, για να τον ακολουθήσει ο Πουαριέ που κάρφωσε για το +11 (46-35). Η Μπασκόνια πέρασε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 48-39, με την ΤΣΣΚΑ να έχει εγκλωβιστεί στο αθλητικό παιχνίδι των γηπεδούχων.
Γαλλική υπόθεση ήταν η αρχή της τρίτης περιόδου στη Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα. Ο Πουαριέ από την Μπασκόνια και ο Ντε Κολό από την ΤΣΣΚΑ, έφεραν το ματς στο 50-43, με τον Χουέρτας να σπάει αυτό το… δίπολο για το +9 των γηπεδούχων (52-43). Ο Βραζιλιάνος γκαρντ με τρίποντο έστειλε τη διαφορά στους 12 (55-43), με τον Ντε Κολό να παραμένει ζεστός και να μειώνει σε 55-47. Χίγκινς και Σενγκέλια με διαδοχικά ντράιβ, διαμόρφωσαν το 61-51, με την Μπασκόνια να διατηρεί τη διψήφια διαφορά στο ματς και στη συνέχεια. Τα τρίποντα των Ντε Κολό και Βόιτμαν δεν διαφοροποίησαν την εικόνα της αναμέτρησης, με τον Χίγκινς να μειώνει στους 8.

Ο Κουρμπάνοβ πέτυχε ένα τρίποντο για το 69-65, με την ΤΣΣΚΑ να γυρνάει για τα καλά στο ματς, με τον Κλάιμπερν να σκοράρει επίσης από τα 6,75μ, για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 71-68.

Οι Ρώσοι παρέμειναν κοντά στους αντιπάλους τους, με τον Ντε Κολό να πετυχαίνει ένα ακόμα τρίποντο και να φέρνει σε απόσταση αναπνοής την ομάδα του (76-75). Ο Χάινς έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με λέι απ, κάτι που είχε να συμβεί από τις πρώτες στιγμές της αναμέτρησης, με τον Κλάιμπερν να διαμορφώνει το 76-80.

Η Μπασκόνια ήταν εκτός ματς και ο Ντε Κολό είχε σκοπό να την αφήσει εκτός Final 4. Ο Γάλλος γκαρντ οδήγησε το ματς το +6 (76-62) για τους Μοσχοβίτες. Με δύο λεπτά για το τέλος και την ΤΣΣΚΑ να προηγείται σταθερά (ακόμα και με 8 πόντους) τα πάντα έδειχνα πολύ δύσκολα για τους παίκτες του Περάσοβιτς. Ο Μπολομπόι πραγματοποίησε το 76-87, ο Χίλιαρντ είχε ¼ βολές  και με ένα λεπτό για το τέλος, ο Γκαρίνο μείωσε στους 7 (80-87).

Οι Βάσκοι δεν μπόρεσαν να γυρίσουν στο ματς και η ΤΣΣΚΑ πανηγύρισε μία ακόμα πρόκριση σε Final 4 Ευρωλίγκας.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 48-39, 71-68, 83-92

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ