Ολυμπιακός: Φάκελος Ζακ ΛεΝτέι (poll, vid)

Ολυμπιακός: Φάκελος Ζακ ΛεΝτέι (poll, vid)

To10.gr προχωράει στην ανάλυση της χρονιάς του Αμερικανού φόργουορντ/σέντερ στην ρούκι του σεζόν στην Ευρωλίγκα και παράλληλα ζητάει την δική σας άποψη για το μέλλον του στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε τη σεζόν στην Ευρωλίγκα τερματίζοντας στην 9η θέση, μένοντας εκτός πλέι οφ. Οι αιτίες πολλές. Ο Ντέιβιντ Μπλατ αποφάσισε να πορευτεί σε κομβικές θέσεις, όπως αυτή του πλέι μέικερ και του σέντερ, με δύο ρούκι, τους Νάιντζελ Γούλιαμς Γκος και Ζακ ΛεΝτέι.

Ο πρώτος είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, την ώρα που ο δεύτερος, μετά την εξαιρετική αρχή του, κυμάνθηκε στην μετριότητα, όπως βέβαια και όλη η ομάδα των Ερυθρόλευκων. Τα ερωτήματα είναι πολλά αναφορικά με τον Αμερικανό φόργουορντ-σέντερ. Το κύριο όμως είναι ένα; Ήταν τελικά ορθή η επιλογή του από τον Ντέιβιντ Μπλατ ως back up του Νίκολα Μιλουτίνοφ;

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ

Στο άκουσμα της μεταγραφής του από τον Ολυμπιακό, ο κόσμος που δεν τον γνώριζε αναγκάστηκε να ψάχνει για πληροφορίες. «Ποιος είναι ο ΛεΝτέι», «Θα αντέξει τη φανέλα του Ολυμπιακού», «Είναι ικανός να κάνει το ξεπέταγμα στην ρούκι σεζόν του;». Το «10» εκείνη την περίοδο έψαξε να μάθει πληροφορίες για τον Αμερικανό σέντερ και για το τι ακριβώς θα προσφέρει στην ομάδα του Πειραιά. Μιλώντας λοιπόν με τον Ελάιζα Τζόνσον, με τον οποίο ο ΛεΝτέι αγωνίστηκε μαζί στο Ισραήλ , μάθαμε ότι πρόκειται για έναν δυναμικό πάουερ φόργουορντ, ο οποίος εξελίσσεται διαρκώς, αρέσκεται στο να παίζει πάνω από την στεφάνη, με το σημαντικότερο όλων βέβαια να είναι πως η θέση του είναι «4» και όχι σέντερ, όπου και τον προόριζε ο προπονητής του.

Ο ίδιος μάλιστα στην Media Day του Ολυμπιακού είχε τονίσει ότι θα παίξει όπου θέλει ο Μπλατ, αν και η θέση του είναι όντως δίπλα στον σέντερ και όχι εκεί. Τα πρώτα δείγματα γραφής του ήταν θετικά. Απείχαν από αυτό που έψαχνε ο Ολυμπιακός αναφορικά με την αθλητικότητά του, όμως δεδομένα, το περιφερειακό του σουτ παρά την περίεργη δυναμική του και τα γρήγορά του πόδια, του έδιναν πλεονέκτημα στους αργότερους σέντερ. Σίγουρα δεν ήταν Κάιλ Χάινς που πολλοί προσδοκούσαν, όμως έδινε πολλά στο παιχνίδι των Ερυθρόλευκων κοντά στο καλάθι.

ΕΚ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΡΟΥΚΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ

Οι αριθμοί πάντως μιλούσαν από μόνοι τους, τα πεπραγμένα στο παρκέ ήταν εντυπωσιακά στο ξεκίνημά του, όμως με το πέρας του καιρού, άρχισε να υποχωρεί σε απόδοση και ο Ολυμπιακός να μοιάζει πως έχει τεράστιο πρόβλημα στην θέση του σέντερ πισω από τον Μιλουτίνοφ.

Η αλήθεια είναι ότι λίγο πριν το τέλος του 2018 τον έβρισκε στη δεύτερη θέση των ρούκι σε όλη την διοργάνωση.

Ο ΛεΝτέι λοιπόν ήταν στην 2η θέση με 13.3 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης στις πρώτες 10 αγωνιστικές της Ευρωλίγκας και έμοιαζε ως λίρα εκατό για το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ.

Πρώτος ήταν τότε ο Μάικλ Έρικ της Νταρουσάφακα βάσει αξιολόγησης στην διοργάνωση με 14.6 βαθμούς, με τον Τζόρνταν Μίκι της Χίμκι να ισοβαθμεί με τον ΛεΝτέι και να ακολουθούν ο Κλέβιν Χάνα της Γκραν Κανάρια και ο Κάιλ Κούριτς της Μπαρτσελόνα.

Από εκεί και έπειτα άρχισε να χάνει επαφή με το σκορ ο Αμερικανός φόργουορντ-σέντερ. Οι ομάδες της Ευρωλίγκας άρχισαν να τον μαθαίνουν και δυστυχώς αποδείχτηκε βάσει των αποτελεσμάτων, ότι ο Ολυμπιακός ήταν… ορφανός στην ρακέτα χωρίς τον Μιλουτίνοφ, με τον Ζακ να μην έχει την ίδια αποδοτικότητα ως σέντερ. Ουσιαστικά ήταν ένα 4-5άρι, χωρίς όμως να έχει 100% κάποια από τις δύο θέσεις.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ, Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ

Ο Ντέιβιντ Μπλατ θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα μείνει στον Πειραιά και σε ποια θέση θα τον υπολογίζει από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Δεν ήταν κακά τα πεπραγμένα του στην ρούκι σεζόν σε αυτήν την Ευρωλίγκα, όμως το καλοκαίρι των αλλαγών του Ολυμπιακού είναι ικανό να τον πάρει… μπάλα και να τον βρει μακριά από το Φάληρο. Έχει συμβόλαιο με τους Ερυθρόλευκους πάντως και για να απομακρυνθεί, οι Ερυθρόλευκοι πρέπει να του πληρώσουν το υπόλοιπο της συμφωνίας τους.

Αντί επιλόγου λοιπόν σας αφήνουμε την θέση του General Manager του Ολυμπιακού και περιμένουμε να κόψετε το… καρπούζι όπως εσείς θέλετε για τον Αμερικανό σέντερ.

Να μείνει; Να φύγει; Να πλαισιωθεί από άλλον παίκτη; Σε ποια θέση να παίζει; Η απόφαση, δική σας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ