Αναντολού Εφές – Μπαρτσελόνα 80-71

Αναντολού Εφές – Μπαρτσελόνα 80-71

Η Εφές επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 80-71 και προκρίθηκε στο Final Four της Βιτόρια, εκεί που θα αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε.

Στο Final 4 της Βιτόρια θα βρεθεί η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, η οποία επικράτησε στο Game 5 της Μπαρτσελόνα με σκορ 80-71 και για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αγωνιστεί στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Αποδόθηκε μπασκετική δικαιοσύνη στην Σινάν Ερντέμ Αρίνα, καθώς η Αναντόλου Εφές επικράτησε με 80-71 της Μπαρτσελόνα στο Game 5 και προκρίθηκε στο Final 4 της Βιτόρια.

Μία πρόκριση που είναι η… παρθενική για την ομάδα της Τουρκίας, αφού ουδέποτε έχει περάσει στην τελική φάση της διοργάνωσης από το 2002 και έπειτα, μετά την απεξαρτοποίηση της λίγκας από την FIBA.

Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν ήταν ασταμάτητοι από τα 6,75μ, δεν ακούμπησαν καθόλου ζωγραφιστό και «σκότωσαν» τους Καταλανούς με τα τρίποντά τους!

Η Εφές τελείωσε το ματς με 8/15 δίποντα και 17/39 τρίποντα, με τους Μόερμαν και Λάρκιν να είναι οι δήμιοι των Καταλανών με 10/21 σουτ τριπόντων, πετυχαίνοντας 18 πόντους αντίστοιχα.

Οσο για το συγκρότημα του Πέσιτς; Ηταν ανταγωνιστικό, όμως έμοιαζε να μένει από δυνάμεις στο τέλος, με τον Σίνγκλετον να σταματάει στους 12 πόντους.

Η εξέλιξη του ματς

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικοί στην επίθεση στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Αυτό τους έδωσε το δικαίωμα να προηγηθούν με έξι πόντους (14-20) στο πρώτο 6λεπτο του παιχνιδιού. Ο Χάνγκα ήταν ο παίκτης που έκανε δύσκολη τη ζωή των γηπεδούχων, με τον Ούγγρο φόργουορντ να πραγματοποιεί το 19-24. Η Μπαρτσελόνα ήταν απίστευτα εύστοχη στο δεκάλεπτο, ο Σίνγκλετον με εκτός ισορροπίας τρίποντο έκανε το 21-28, για να τελειώσει η περίοδος στο +5 (23-28) για τους Καταλανούς στην έδρα της Εφές.

Οι παίκτες του Πέσιτς προηγήθηκαν και πάλι με εφτά, ο Μπομπουά έφερε το παιχνίδι στο 32-34, όμως το τρίποντο του Κλαβέρ έγραψε το 32-37. Ο Λάρκιν με το τρίτο του τρίποντο στην αναμέτρηση, ροκάνισε τη διαφορά στους 2 πόντους (37-39), με τον Μίτσιτς για πρώτη φορά να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του με νέο σουτ από τα 6,75μ. Ο Μόερμαν κράτησε το προβάδισμα για την Εφές με το 9ο τρίποντο των Τούρκων στο παιχνίδι (44-42), για να οδηγηθούν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες με το σκορ στο 47-42.

Η Εφές προσπέρασε με εφτά πόντους στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, σε ένα ματς πάντως που έχασε την ποιότητά του στην επίθεση, καθώς οι αντίπαλοι έψαχναν τον τρόπο να εξουδετερώσουν τον αντίπαλο.

Η Εφές των 10/19 τριπόντων στο πρώτο μέρος, προηγήθηκε με 54-48 στο πεντάλεπτο της περιόδου, με τον Λάρκιν να «εκτελεί» από τα 6,75μ για το +7 (57-50). Η Μπαρτσελόνα πλησίασε με τον Χάνγκα (58-55), με τον Κούριτς να σκοράρει για το 58-57 με ένα λεπτό για το δεκάλεπτο.

Το 61-57 από τον Λάρκιν άφησε ανοικτό το παιχνίδι στο τέλος της 3ης περιόδου, σε ένα ματς που η ομάδα του είχε ήδη 30 εκτελεσμενα τρίποντα!

Ο Εργκίν Αταμάν δεν άλλαξε το πλάνο του, ο Μόερμαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (με τρίποντο) έστειλε τη διαφορά στους 10 πόντους (67-57), με 9 λεπτά να απομένουν για τη λήξη.

Οι γηπεδούχοι ήταν… εμμονικοί με το τρίποντο όμως δεν το πλήρωσαν αυτό. Μάλιστα ο Μπουμπουά με μία ακόμα «βόμβα» από την περιφέρεια διαμόρφωσε το 73-63, με τον Σίνγκλετον πάντως να προσπαθεί να μειώσει την απόσταση και να κρατήσει ζωντανή την Μπαρτσελόνα.

Ο Ρίμπας έκανε το 75-71, ο Μόερμαν αστόχησε από την μεριά του αρχικά όμως έστειλε στα ουράνια τους άπαντες στην Σινάν Ερντέν Αρίνα διαμορφώνοντας το 79-71. Το τελικό σκορ φέρνει για πρώτη φορά στην ιστορία της την Αναντόλου Εφές σε Final 4 με τον Αταμάν να έχει… προβλέψει ότι θα πάρει την Ευρωλίγκα φέτος. Λέτε να γίνει πραγματικότητα;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ